Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Σχολιανά της επικαιρότητας.
Και ξαφνικά μου λύθηκαν οι απορίες για την κατάσταση μου και την κατάσταση πολλών από σας, με την φορολογία να μοιάζει σαν γύπας που μας τσιμπάει όπως τσιμπάμε το αρνί στην σούβλα.
Λέμε ότι πρέπει να ήμαστε ευπρεπείς και να μιλάμε ωραία, άλλωστε η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας.
Σκέφτομαι λοιπόν κάποιες λέξεις που να περιγράφουν τον Κυρίτση και αυτά που είπε.
Με την σειρά πάνε
Ανόητος, εμπαθής, μικρόνοος, μικρόψυχος, εκδικητικός, ασυνεπής, ασυνείδητος, ψεύτης, λαοπλάνος, ίσως αφελής, κομματόπληκτος, φανατικός, γελοίος,  υπερόπτης...αλλά γιατί να λέμε τόσες λέξεις αφού με ένα μαλάκας και μια μούτζα μπορούμε να αισθανθούμε καλύτερα?
"Τους μένουμεΕλλάδα" λέει το δίποδο, και δεν παραδέχεται πολύ απλά ότι όλοι εμείς έχουμε τελικά δυο δράμια μυαλό πάρα πάνω και καταλαβαίναμε αυτό που καταλάβανε με τόση καθυστέριση τώρα και δεν γίναμε Βενεζουέλα.
Όταν το λέγαμε, πάλι έβριζαν.Κάνουν ότι λέγαμε, πάλι βρίζουν. 
Λυσσάξανε και για το ΜΕΓΑ που κλείνει και μόνο γιορτή στο Καλλιμάρμαρο δεν κάνανε.
Το ΜΕΓΑ είναι μια επιχείρηση και κλείνει για χρέη και όχι για τις δελτία ειδήσεων τα οποία εκφωνούσαν υπάλληλοι του σταθμού που σίγουρα θα βρουν αλλού δουλειά.
Είναι σαν να χαίρεσαι που χρεωκοπεί μια ομάδα ποδοσφαίρου επειδή δεν χωνεύεις τον επιθετικό. 
Τι ανοησίες Παναγία μου και βλέπεις τόσους και τόσους να χαίρονται που και καλά δεν θα μιλάνε πια μερικοί χωρίς να σκέφτονται το πόσο φασίστες γίνονται.
Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις και αν θες τα βλέπεις, αν δεν θες δεν τα βλέπεις. Την προπαγάνδα του κρατικού καναλιού να φοβάστε, όχι του ιδιώτη. Οι εκπομπές λόγου είναι για να λέει ο καθένας την άποψη του. Μόνο στα δελτία πρέπει να παρουσιάζουν τα θέματα αντικειμενικά. Ο σχολιασμός των ειδήσεων είναι προσωπική υπόθεση. 
Τρέχουν και δεν φτάνουν τα κοκόρια του σύριζα να κάνουν όπως πάντα το άσπρο μαύρο.
Να την βράσω την αριστερά που χαίρεται για την όποια φίμωση , που κάνει άλλα από όσα πιστεύει, που μαθαίνει το ποίημα της με δεύτερη φωνή τους ΑΝΕΛ και αρνούνται να είναι συνεπής με όσα πιστεύουν. Το ξεφτιλίσανε το θέμα και φαίνεται το πόσο σωστό ήταν τελικά το ΚΚΕ που δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί τους.
Τουλάχιστον το ΚΚΕ είναι το μόνο που δεν ξεφτυλίστηκε, που δεν είπε ψέμματα. Ακόμα και με το δημοψήφισμα κρατήθηκε στην λογική και κατάλαβε ότι δεν ήταν οι συνθήκες κατάλληλες να βγούμε ξεβράκωτοι στα αγκάθια γιατί να το ξαναπούμε, θα είχαμε κατάσταση Βενεζουέλας.
Ξεκίνησα τις προάλλες να δω λίγο τον Λαζόπουλο και μόνο παραλίγο να κάνω εμετό. Πως κατάντησε έτσι?
Τους φταίνε τα σαράντα χρόνια και γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα είχαν βρακί να βάλουν και μικρόφωνο να μιλήσουν αν δεν ήταν τα 40 χρόνια. Θάρθει η ώρα όμως, θάρθει που θα πάει..Αρκεί να ζούμε μέχρι τότε, γιατί καμμιά φορά αργεί πολύ.
Άνοιξε η Σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδωμένη, μετακομίσανε και 4000 περίπου και ψάχουν άλλους τόσους.
"Βρε που είναι? Βρε που είναι? Ρωτάνε οι ματατζήδες τους αγρότες και τους νταλικέριδες.
"Δεν τους είδαμε παιδάκι μου" απαντάνε οι Χριστιανοί.. Θα αρχίσουν να φαίνονται μέσα από τις τρύπες του φράχτη που θα στέλνουν πίσω στο τέλος.
Προτάσεις για κατάργηση των παρελάσεων λέει προτείνεται, και όταν το είπα στα παιδιά που είπαν όλα μαζί με μια φωνή " ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ"
Γιατί έτσι είναι ο Έλληνας. Αν πρέπει βαριέται, δεν σημαίνει ότι δεν του αρέσει όμως η ότι δεν το πιστεύει.
Το λέει ο μνημόνιο? Δεν ξέρω ..αλλά μας βλέπω να κάνουμε παρέλαση μόνοι μας, όπως και την προσευχή.
Το πιο συγκινητικό που άκουσα τελευταία είναι από έναν γιατρό..
"Κάνε μια προσευχή για μένα"..
Ας κάνουμε μια προσευχή νάμαστε καλά, και ακόμα και δεν έχουμε καλή διάθεση να το λέμε μεταξύ μας. Να φεύγει το βάρος..να μοιραζόμαστε ότι έχουμε στην ψυχή μας . Κάνει καλό.
Και να ακούτε ΜΕΝΤΑ , έχει πολύ ωραία τραγούδια.
«ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» ΛΕΕΙ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ»

Κυνική ομολογία Κυρίτση: Μας ψήφισαν για να επιβαρύνουμε τους «Μένουμε Ευρώπη»

Menelaos Myrillas / SOOC
Menelaos Myrillas / SOOC
Ωρες μετά την ορκωμοσία του ως βουλευτής, ο Γιώργος Κυρίτσης όχι μόνο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων τάχθηκαν υπέρ του «Μένουμε Ευρώπη», αλλά ομολόγησε ότι είναι συνειδητή επιλογή να τους πλήξουν οικονομικά.
Μέσω άρθρου του στην «Αυγή», ο κ. Κυρίτσης κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.
«Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων», γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».
«Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι' αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα. Με βάση αυτό το "βαρκιζαϊκό σχήμα", η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της», αναφέρει ο κ. Κυρίτσης σε άλλο σημείο.

Η διχαστική μπαρούφα του Κυρίτση

Ο Γιώργος Κυρίτσης στη Βουλή. Ο λαός τον εξέλεξε για να επιβαρύνει αυτούς που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα; Nikos Libertas / SOOC
Ας πούμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης είναι σοβαρό άτομο και εννοεί αυτά που λέει – δεν θα βγει δηλαδή μετά και θα πει ότι κάποιοι, οι δυνάμεις της διαπλοκής λόγου χάρη, τα παρερμήνευσαν. Οντως, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της άποψής του ότι ο λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιβαρύνει όσους ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή επανήλθε λέγοντας ότι εννοούσε ακριβώς αυτά «τα ευπορότερα στρώματα που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του “Ναι” στο δημοψήφισμα» του Ιουλίου 2015.
Ο κ. Κυρίτσης το πιστεύει αυτό που λέει. Αλλωστε όταν το περασμένο καλοκαίρι, μετά το «Όχι» στο δημοψήφισμα, είχε ψηφίσει «ναι» στο μνημόνιο για τη συμφωνία με τους δανειστές, είχε παραδεχτεί ότι «ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού».
Ο κ. Κυρίτσης πιστεύει ότι το 35% των ελλήνων ψηφοφόρων έδωσαν τον Σεπτέμβριο στον ΣΥΡΙΖΑ τη σχετική πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να ρίξει τα βάρη στους φλώρους που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα. Κοινώς να τα πάρει από τους εύπορους «Μενουμευρωπαίους» και να τα δώσει στους «φτωχούς» του «όχι». Αλλως, να εκδικηθεί όσους υποστήριξαν το «ναι» – και δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ – και να δώσει μέρος της περιουσίας τους σε εκείνους που φώναξαν «όχι» και ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ – όχι όλοι, οι μισοί από αυτούς, αλλά τέλος πάντων.
Είναι μια κραυγαλέα διχαστική άποψη. Που διαχωρίζει αυθαίρετα τους πολίτες όχι μόνο ανάλογα με την ψήφο που έριξαν σε μια κάλπη, αλλά και ανάλογα με την προκοπή τους. Αλλά διχαστική ήταν ούτως ή άλλως αυτή η ανεκδιήγητη πράξη του δημοψηφίσματος για ένα – όπως αποδείχτηκε – μη θέμα. Και τα απόνερά της διχαστικά θα είναι.
Είναι όμως μια άποψη. Αυτήν πιστεύει ο κ. Κυρίτσης και θα κριθεί από αυτήν. Υπακούει άλλωστε στο βασικό και διχαστικό ιδεολογικό σχήμα που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κερδίζει και να διατηρείται στην εξουσία: ό,τι κάνουμε το κάνουμε για το καλό του λαού εκδικούμενοι όσους έχουν (ακόμη) χρήματα.
Εικονοκλαστικά να το δει κανείς, ο κουλ τύπος με την εσάρπα και το Aperol Spritz τού «Ναι» δεν θα πληγεί όσο ο υποστηρικτής του «όχι» με την μπίρα
Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο κ. Κυρίτσης πιστεύει ότι τα μέτρα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ (και μαζί του οι ΑΝΕΛ) είναι ένα εργαλείο για να τα πάρουν από τους «κακούς» εύπορους – που ψήφισαν και «ναι» – και να τα δώσουν στον «καλό» λαό, που ψήφισε «όχι».
Στον κόσμο του κ. Κυρίτση, το ΕΚΑΣ που καταργείται πλήττει την πλουτοκρατία του «ναι», οι έμμεσοι φόροι που αυξάνονται κατακόρυφα χτυπούν τον φλώρο «Μενουμευρωπαίο» και όχι το λαϊκό κορίτσι που χόρευε στο Σύνταγμα στις 5 Ιουλίου. Απ’ όσο θυμάμαι όμως δεν έχω δει ποτέ τον Βαρδινογιάννη με κουτάκι μπίρας, τους νέους και τους σκληρά εργαζόμενους βλέπεις να την απολαμβάνουν – και τώρα να πρέπει να την πληρώσουν ακριβότερα.
Ακόμα και αν όντως υπάρχει ταξικός διαχωρισμός και ένας ακήρυχτος ταξικός πόλεμος εν εξελίξει, τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ (και του κ. Κυρίτση) δεν βοηθούν τον φτωχό, αντιθέτως τον χτυπούν ακόμα περισσότερο. Εικονοκλαστικά να το δει κανείς, ο κουλ τύπος με την εσάρπα και το Aperol Spritz τού «Ναι» δεν θα πληγεί όσο ο υποστηρικτής του «όχι» με την μπίρα.
Ο κ. Κυρίτσης έχει πει μια κλασική πολιτική μπαρούφα, που απλά υπηρετεί το συριζαϊκό ιδεολογικό σχήμα.
Διότι τον μόνο που βοηθούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι – με την εξασφάλιση της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία – εκείνον τον μέσο αγράμματο και ανεπρόκοπο που μπορεί να διοριστεί, ακόμα και σύμβουλος στο Μαξίμου.
133 ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου