Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου ανακοινώνει, σχετικά με την διημερίδα

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου ανακοινώνει, σχετικά με την διημερίδα με θέμα τις Συνέργιες στον τουρισμό και Βιώσιμη ανάπτυξη, που ολοκληρώθηκε στις 14 και 15 Μαίου 2016 στην πόλη μας, τα εξής:

Η διημερίδα ήταν μια άρτια διοργάνωση του ΙΕΚ Καρύστου που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επισκεπτών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και όλων των φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό και την ανάπτυξη της
Καρυστίας.

Ο σύνδεσμός μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα χορηγώντας το υποστηρικτικό υλικό της διημερίδας και παρέθεσε μεγάλο δείπνο στην σκιά του Κάστρου μας (Μπούρτζι), στην παραλία Καρύστου, όπου οι καλεσμένοι γεύθηκαν τα τοπικά μας εδέσματα και διασκέδασαν με παραδοσιακά τραγούδια.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις αγναντεύοντας τον Νότιο Ευβοϊκό. Όλα αυτά δεν θα τα είχαμε πραγματοποιήσει χωρίς την συμπαράσταση, την συνεργασία και τις προσφορές των χορηγών μας.


Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω:τον δήμαρχό μας Λευτέρη Ραβιόλο που βρίσκεται πάντα δίπλα μας με όλες του τις δυνάμεις,το Επιμελητήριο Εύβοιας και ιδιαίτερα την κ.Αγιοστρατίτη που είναι πάντα μαζί μας και μας διδάσκει με τις γνώσεις και το ήθος της,τον Επιμελητηριακό σύμβουλο και φίλο Νίκο Φωκίτη που με την χορηγία του έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για την Κάρυστο και τον σύνδεσμό μας,τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ευβοίας, τον κ.Γιάννη Σταθόπουλο,τον οικονομικό επόπτη του επιμελητηρίου και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Κούκουζα, με τον οποίο μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας έχουμε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επιπλέον τον Αντιδήμαρχο τουρισμού κ.Θανάση Ζαφείρη, του οποίου οι γνώσεις και η εμπειρία στον τουρισμό ήταν και είναι οδηγός για όλους μας, τονΑντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ.Κων/νο Διγαλέτο που ήταν όπως πάντα ο αφανής ήρωας της διοργάνωσης,τον Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου και Πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Ανεμοπυλών, κ.Αλκιβιάδη Βόσο,την δημοτική σύμβουλο και δ/ντρια του ΙΕΚ Καρύστου κα Τούρλα Γεωργία και τον Νίκο Λαγώνικο που μαζί, έφεραν σε πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα που ξεκίνησε από μια ιδέα,την δημοτική σύμβουλο κα Μαρία Κανέλλου – Χουντάση που είναι πάντα δίπλα μου , ηθικά και υλικά,

Επίσης τις 15 επιχειρήσεις και φίλους χορηγούς της εκδήλωσής μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του συνδέσμουμας που τρία χρόνια τώρα με την ομοφωνία και την ομοψυχία που έχουμε, λειτουργούμε πλέον σαν μια δυνατή και ενωμένη ομάδα.

Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη τον Βαγγέλη Σπύρου, τον Γιώργο Τσατσάκο, τον Αντρέα Σκλήρα, την Ροδόπη Σφυρίδη, την Ιωάννα Παπαμιχαήλ και την Μόσχα Νόβα.

Θα συνεχίσουμε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις με την ίδια δυναμική και τον ίδιο ενθουσιασμό, βοηθώντας και υποστηρίζοντας τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες της Καρύστου. 

Με εκτίμηση

η Πρόεδρος
Μαρία ΒερούχηΤο διήμερο 14 και 15 Μαΐου, η καρδία της νότια Καρυστία, κτυπούσε στους ρυθμούς της τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής.
Σε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που τα είχε όλα, με πάνω από 20 εισηγήσεις και παρεμβάσεις, που έλαβαν χώρα στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο Καρύστου, από επιστήμονες, στελέχη της τουριστικής αγοράς, ειδικούς marketing.
Με πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερωμένες στον πολιτισμό , στην ξενάγηση των καλεσμένων στην ευρύτερη περιοχή, στην γαστρονομία, σε συνεργασία των τοπικών επαγγελματικών συλλόγων Καρυστίας , αλλά και την μεγάλη και πολύτιμη συμπαράσταση και οργάνωση της έκθεσης των Ευβοϊκών προϊόντων από το Επιμελητήριο Ευβοίας, όπου ξεδιπλώθηκε όλος ο πλούτος της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης μας.
Η όλη εκδήλωση οργανώθηκε από το τουριστικό τμήμα του Δήμου Καρύστου, το Δημόσιο ΙΕΚ Καρύστου τμήμα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» , από τους καθηγητές του ΙΕΚ Καρύστου, από το Επιμελητήριο Ευβοίας, από τα επαγγελματικά σωματεία και επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και Μεγάλων Χορηγών της εκδήλωσης.
Το κεντρικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού ήταν:
«Νότια Εύβοια - Συνέργειες στον Τουρισμό και Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Με μεγάλη αναφορά στις προοπτικές και στο δυναμισμό του τουριστικού προϊόντος της νότιας Καρυστίας, με έμφαση στις:
α) Τουριστικές υποδομές και αξιοθέατα.
β) Εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
γ) Προϊόντα Ευβοϊκής Γης & Γαστρονομία.
δ) Ο τουρισμός απάντηση στην κρίση.
ε) Η εφαρμογή του branding στη Νότια Εύβοια
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νότιας Καρυστίας λόγω γειτνίασης με την Αθήνα, o σημαντικός εκσυγχρονισμός των ξενοδοχειακών υποδομών, εστίασης και ψυχαγωγίας του ευρύτερου δήμου Καρύστου, οι εναλλακτικές προκλήσεις και τα πολιτιστικά αξιοθέατα δημιουργούν την ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος που καλούμαστε όλοι εμείς να φορείς και επαγγελματίες να σχεδιάσουμε και να αναδείξουμε.
Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται προσπάθεια με όραμα, συγκεκριμένους στόχους, πρόγραμμα και συντονισμό.
Η κυρίαρχη “λεπτομέρεια” είναι ή αλλαγή νοοτροπίας του τρόπου που προσεγγίζουμε την τουριστική ανάπτυξη.
Η πρόκληση είναι μπροστά μας, οι πόροι μπορούν να εξευρεθούν, η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά γιατί ο χρόνος κυλά αντίστροφα και κάθε ολιγωρία αφαιρεί ελπίδα και προοπτική για την συνολικότερη πορεία της νότιας Καρυστίας.

ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ

Αθανάσιος Ζαφείρης
Αντιδήμαρχος Δήμου Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου