Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Σαν σήμερα πριν δυο χρόνια, δημοτικές εκλογές.

Σαν σήμερα πριν 2 χρόνια είχαμε εκλογές και είναι  ο κουτσομπόλης φέις μπούκης που στα θυμίζει όλα, το θύμισε σήμερα.
Δεν θα μπορούσε να επιφυλάξει η μοίρα χειρότερη χρονική στιγμή για να γίνει δήμαρχος κάποιος, αλλά ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται, και η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε πάρα πολλά να γίνονται, τόσα όσα δεν βλέπαμε και με την μπουνάτσα.


Ένα από τα πιο θετικά και όχι πάντα δεδομένα, είναι ότι η Δημοτική Αρχή, έχει συνέχεια.
Όχι μόνο δεν απαξίωσε προγραμματισμούς και δρομολογημένα έργα αλλά τα προχώρησε αμέσως.

Δεν χάθηκε επίσης ούτε με ώρα στον σκοπό δημιουργίας ΙΕΚ Καρύστου που λειτουργεί με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία .
Επίσης το Κοινωνικό παντοπωλείο, είναι σε προγράμματα και συνεργασίες , έτσι ώστε να εφοδιάζει με διάφορα πράγματα όσα δεν διατίθενται στην περιοχή μας, εκεί που τα έχουν ανάγκη.
Σε στενή συνεργασία με συλλόγους και πολύ εθελοντική εργασία και φιλότιμο, καλύπτονται κενά και γίνεται έργο ωφέλιμο για την περιοχή και τους κατοίκους.

Μπαίνοντας στην Κάρυστο, βλέπουμε να έχει φύγει το δάσος με τις ταμπέλες και να υπάρχει μια με τάξη. Θα μου πεις , απλό, θα σου πω, οι λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν το σύνολο.
Μπαίνοντας στον δρόμο για Κάρυστο, βλέπουμε το νέο γεφύρι και την διαπλάτυνση του δρόμου,

πιο κάτω, οι προσπάθειες για καλλωπισμό στην είσοδο της πόλης συνεχίζονται, και ελπίζουμε σύντομα να δούμε την πρόταση του μελισσοκομικού συλλόγου για ένα μοναδικό, μελισσοκομικό πάρκο.
Στη παραλία τώρα, όλοι τα είδαμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον φωτισμό στον λιμενοβραχίονα. Ακόμα θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις που θα τις δούμε στο άμεσο μέλλον.
Η  ανακατασκευή στο τοιχίο της δυτικής παραλίας ήταν άμεση μιας και υπήρχε μελέτη από την προηγούμενη αρχή, και επίσης φέτος άμεση ήταν και η διόρθωση στο σημείο που είχε πέσει.
Βέβαια εκεί ,χρειάζεται και άλλου είδους μελέτη, αλλά ας ήμαστε αισιόδοξοι ότι θα το φροντίσουν άμεσα, για να μην διορθώνουμε συνέχεια.Άμεση ήταν η επισκευή και η αναμόρφωση πολλών χώρων στο δημαρχείο ,ακόμα και φωτισμός στα σκαλιά.

Το Δεύτερο δημοτικό προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και με προσωπική παρέμβαση κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια των εργολάβων.
Να μην ξεχάσουν στο τέλος να βάλουν και μια πλάκα με τα ονόματα του τότε συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που έφεραν τον κόσμο τούμπα και ξανά έβαλαν αυτό το έργο στον χάρτη.

Εκδηλώσεις  και προγράμματα σε κάθε εποχή του χρόνου, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

Η καθαριότητα , παρά τις μύριες δυσκολίες, έχει γίνει ένας καθημερινός αγώνας και στόχος.
Πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους, που ο αγώνας τους έχει αποτέλεσμα και φαίνεται.

Τώρα που ο κόσμος θα αρχίσει να πηγαίνει στην θάλασσα, να έχει υπ΄όψιν του ότι έχει ξεχωριστεί μια παραλία για τα δεσποζόμενα ζώα. Περιμένω μια ταμπελίτσα η αλήθεια είναι..και κάποια ενημέρωση ξανά.

Επίσης, για πρώτη φορά έγινε στην Κάρυστο, Περιφερειακό Συμβούλιο και συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, βάζοντας την Κάρυστο στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής με αποτελέσματα που ήδη φαίνονται.

Έργα οδοποιίας και πολλά άλλα, αλλάζουν την όψη της πόλης μας .

Για μένα έχει σημασία και το δημόσιο πρόσωπο που έχει η πόλη μας μέσω του δημάρχου. Ευγενικό, ήπιο, και διαλλακτικό.
Σαν Καρυστινή, είμαι πολύ ευχαριστημένη και το πρόσημο των δυο χρόνων είναι θετικό.
Σας γράφω ότι βλέπω και ότι ξέρω, ότι ζω, και σε ότι συμμετέχω στην καθημερινότητα μου. Και είναι μια καθημερινότητα που παίρνει μικρές ενέσεις αισιοδοξίας σε αντίθεση με την επικαιρότητα.

Με την ευχή για όλο και καλύτερα, καλό  υπόλοιπο θητείας.!


---------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου