Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Mια υπέροχη χρήση Καρυστινού πετρώματος.

Για ένα καφέ στον νέο χώρο στην πλατεία Καρύστου, το F KATRINS, και μπροστά μας παρουσιάστηκε επιβλητικό και υπέροχο το πέτρωμα που διακοσμεί το μπαρ.

Η  πέτρα, η καλύτερα, το Καρυστινό μάρμαρο, έχει δεχθεί πολλές διαφορετικές επεξεργασίες μέσα στους αιώνες.
Δείγματα βλέπουμε από την Ρώμη, τον ναό του Αγίου Μάρκου στην Βενετία, ακόμα και στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Μπορώ να πω, ότι η ιδέα τους να ξαναδώσουν στο πέτρωμα την χαμένη του μεγαλοπρέπεια , δεν τιμά μόνο την περιοχή, αλλά και την ιστορία.----------------------------------------------------------------------------------
Το Καρυστινό Μάρμαρο είναι σκληρό και δεν έχει διεισδυτικότητα στο φως όπως τα άλλα αντίστοιχα Μάρμαρα της Πάρου, της Πεντέλης κ.λ.π. Η σπουδαιότερη περιοχή εξόρυξης μαρμάρων κατά την αρχαιότητα ήταν τα Χαλίκια που περιλαμβάνει περί τα 70 Αρχαία λατομεία. Μερικές από τις κατασκευές που χρησιμοποιήθηκε το Καρυστινό Μάρμαρο είναι:
Η βιβλιοθήκη του Ανδριανού στην Αθήνα, η Βασιλική του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, οι ναοί της Αγίας Σοφίας και των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη, η Βασιλική της Γάζας, η Δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, οι Βασιλικές του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, ο Άγιος Πέτρος στη Ρώμη, ο Καθεδρικός Ναός του Λονδίνου και πολλές άλλες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------Source:Goevia.com

Mε το δισάκι μου στον ώμο .blogspot.com disaki.blogspot.com/

Καρυστία λίθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου