Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Ενώ ο κόσμος αλλάζει...

Αυτές τις μέρες γίνεται μια σύνοδος ορθοδόξων στην Κρήτη που ετοιμαζόταν 55 χρόνια και η τελευταία έγινε πάνω από 1500 χρόνια πριν.
Τελικά μπλέξανε στις εξουσίες και τις γήινες πολιτικές και δεν έγινε Οικουμενική σύνοδος.
Έχασε για άλλη μια φορά η ορθοδοξία την ευκαιρία να φανεί δυνατή σε αυτή την τόσο  δύσκολη θέση που είναι τόσα εκατομμύρια πιστοί.
Θα μου πεις, έγινες και συ τώρα να μιλάς για την σύνοδο...
Θα σου πω, διάβασε τους λόγους που δεν ήρθαν οι εκπρόσωποι των εκκλησιών και θα δεις ότι το θέμα τους δεν είναι το δόγμα, παρά το που θα κάτσουν, το ποιος είναι ποιο πλούσιος και ποιος ζητά να έχει εξουσία και που.
Απογοήτευση για τους πνευματικούς μας ηγέτες σε όλο τον κόσμο . Ένα δείγμα της πνευματικής φτώχειας που κυριαρχεί και δεν σώνεται όσες μετάνοιες και να κάνουν. Την ονομάζουν και ΑΓΙΑ...
Αλλά αν είναι έτσι οι ΆΓΙΕΣ, χαίρεται..

Πάντως είναι μια ιστορική στιγμή που θα γραφτεί και ίσως να έχει και κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Άλλο μεγάλο θέμα είναι ότι βγήκαν τα λεφτά και ήρθε ο πακτωλός  χρημάτων που περιμένουμε να μας σώσει.
Τελικά θα πάει στο χρέος, στα χρωστούμενα του κράτους, και δεν ξέρω αν μείνει κανένα ψυχουλάκι για την περιβόητη ανάπτυξη.
Το κράτος χρωστάει μέχρι και στις εστίες και κοντεύουν τα παιδιά να μείνουν νηστικά. Χώρια τα νοσοκομεία, χώρια όλα τα άλλα. Χάλια η κατάσταση αλλά για κάποιο καιρό, θα πάρει μια παράταση  και ...έχει ο Θεός.

Το τρίτο θέμα που θα μείνει στην ιστορία είναι η δολοφονία της βουλευτού των εργατικών Τζο Κοξ από έναν θεοπάλαβο ακροδεξιό επειδή υποστήριζε το να μείνει η Βρετανία στην ΕΕ.
Σε δυο μέρες θα γίνει το δημοψήφισμα και θα φανεί αν τελικά ο άδικος χαμός της ήταν μια καμπάνα αφύπνισης για τους κινδύνους .
Ο πλανήτης όλος φλέγεται και ότι και να γίνει οι δυσκολίες είναι πάρα πολύ μεγάλες και οι στιγμές κρίσιμες.
Ο πόλεμος στην Συρία δεν λέει να κοπάσει, στην Τουρκία δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα με συνεχής εμπλοκές στα κουρδικά εδάφη και τρομοκρατικές ενέργειες.

Το Γιούρο συνεχίζεται στην Γαλλία, σε μια Γαλλία που οι απεργίες κρατάνε για μήνες, οι φασαρίες και εμπλοκές το ίδιο, με τους οπαδούς να βγάζουν στα γήπεδα και στους δρόμους τα απωθημένα για τις πολιτικές της κάθε χώρας τους και όσων θεωρούν εχθρούς τους.

Όταν τελειώνει ο παράς αρχίσει η γκρίνια και φασαρία, με τη λιτότητα έχει φέρει πανικό παντού.

Μέσα σε όλα αυτά, εμείς λέμε ευτυχώς που δεν φυσούσε στο τριήμερο και ευελπιστούμε να συνεχιστεί η δυναμική της σεζόν.

Ενώ ο κόσμος αλλάζει η καθημερινή ζωή μας φαίνεται τελματωμένη ανάμεσα σε συνεχής οικονομικές υποχρεώσεις, και τα καθημερινά προβλήματα που καμιά φορά μοιάζουν με δύσκολα παζλ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου