Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

 Αύριο στις 11  το πρωί στο ξενοδοχείο Γαλαξίας θα συγκεντρωθούμε άνθρωποι που πληγήκαμε  από την φωτιά, όπως και άλλοι κάτοικοι των περιοχών αυτών και όχι μόνο, για να συζητήσουμε την δυνατότητα δημιουργίας συλλόγου για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που πρέπει να τύχουμε από την επίσημη πολιτεία σε σχέση με τις πυρκαγιές που δημιουργούντε κυρίως υπαιτιότητας του εναέριου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης θα υπογράψουμε το ψήφισμα για να επιδοθεί όπου πρέπει όπως και για να δηλώσουμε καθαρά το τι θέλουμε.
Αυτό που θέλουμε είναι η απομάκρυνση του υποσταθμού και η υπογειοποίηση του δικτύου όπως και η αποζημίωση μας .
 Καλούμε λοιπόν , εμείς, οι πληγέντες κάτοικοι όλους όσους πιστεύουν το ίδιο και ανησυχούν, είναι μάρτυρες  και γνώστες των γεγονότων, περιμένουν την σειρά τους να καούν , η έχουν πάθει βλάβες από την αδυναμία της ΔΕΗ να προστατέψει την περιουσία των καταναλωτών της,  να έρθουν και να υπογράψουν, όπως και να λάβουν μέρος σε αυτή την διεργασία που μας δίνει την δυνατότητα   επισήμως να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας.
Αν είναι σύλλογοι παρακαλώ να έρθουν με την σφραγίδα τους , έτσι ώστε τουλάχιστον ένα μέρος των υπογραφών να παραδοθεί στο κυβερνητικό κλιμάκιο που θα επισκεφθεί την πόλη μας την βδομάδα που μας έρχεται.

Όπως καταλαβαίνεται, δεν έχω κάποιο αντίστοιχο επίσημο τρόπο να καλέσω τις διάφορες αρχές , αλλά πιστεύω ότι και αυτός ο τρόπος είναι αρκετός.
Πως ξεκίνησαν όλα.
Μετά την φωτιά όλοι ήμαστε σε κατάσταση απελπισίας στενοχώριας και αδιεξόδου. Την άλλη μέρα μου τηλεφώνησε ο γιατρός Μαμάς Λεωνίδας και μου λέει, "Σοφία πρέπει να κάνουμε σύλλογο πυροπλήκτων". Το σκέφτηκα λίγο και μετά άρχισα να ρωτάω τον κόσμο τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει. Όλοι, μα όλοι, μου είπαν ότι πρέπει να φύγει  ο υποσταθμός και να μπούνε τα καλώδια υπόγεια. Όλοι ήταν υπερ της ιδέας και έτσι φτάσαμε στο σήμερα με την βοήθεια του κ.Χατζηνικολή Ζάχου του δικηγόρου μας, που χωρίς αυτόν ούτε ψήφισμα θα είχαμε, ούτε το προσχέδιο του καταστατικού.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι κάτωθι υπογράφοντες κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και εκφράζουμε την οργή μας  κατα της ΔΕΗ ΔΕΔΜΗΕ που επί σειρά ετών και μάλιστα σχεδόν κάθε καλοκαίρι, είναι η αποκλειστική υπαίτια όλων των πυργακιών που έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα αγρών οικοπέδων χορτολιβαδικών και δασικών εκτάσεων ,οικιών αποθηκών καρπών και δυστυχώς και με ανθρώπινα θύματα, όπως συνέβη κατά το παρελθόν.
Τονίζουμε δε ότι πέρα του ότι καίγονται νέες εκτάσεις πολλές φορές έχουν καεί και οι ίδιες, μόλις είχε αρχίσει η αποκατάσταση τους από την προηγούμενη πυρκαγιά.

Όλα αυτά τα χρόνια διαμαρτυρόμασταν εντονότατα και με την υποβολή μηνύσεων προς τους εκπροσώπους της ΔΕΗ ΔΕΔΜΗΕ,διότι ενώ έχει πλήρως αποδειχθεί ότι η αιτία των πυρκαγιών αυτών οφείλεται στην ΔΕΗ ΔΕΔΜΗΕ και ειδικότερα στα εναέρια καλώδια και τους επίγειους στύλους που μεταφέρουν το ρεύμα και που υπάρχουν σε κάθε πυρκαγιά ,δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι είδαν τους σπινθήρες που εκτοξεύονται από τις κολώνες και τα ηλεκτροφόρα καλώδια και κατόπιν εξαπλώνεται η πυρκαγιά και γίνεται ανεξέλεγκτη, λόγω των τοπικών ανέμων.Αυτό έχει εξακριβωθεί από την πυροσβεστική.
Η ΔΕΗ ΔΕΜΗΕ, όμως αδιαφορεί πλήρως, με μόνιμη δικαιολόγια ότι δήθεν συντηρεί επαρκώς το δίκτυο και συνεχίζει την εγκληματική τακτική της αδιαφορόντας πλήρως για την τεράστια οικολογικήκαταστροφή, την καταστροφή των ιδιοκτητών, των κτηνοτρόφων ακόμη και ανθρώπινων ζωών.

Η λύση που θα σταματήσει αυτήν την καταστροφή του τόπου μας είναι μια και μοναδική.
Να παύσουν να λειτουργούν και να απομακρυνθούν όλες οι αιτίες που προκαλούν τις πυρκαγιές και που είναι κατά 95 % και μόνο, τα εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια  και ο υποσταθμός της στον κάμπο της Καρύστου.
Επομένως απαιτείται η άμεση απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ ΔΕΔΜΗΕ και η υπογειοποίηση των εναέριων καλωδιων διελεύσεως του ηλεκτρικού ρεύματος και γενικά όλων των εγκαταστάσεων που αποτελούν την αιτία των πυρκαγιών.
Δεν είναι νόμιμο και δίκαιο προς αποφυγή εξόδων μιας ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ να αρνείται να προβεί στην διέλευση των ηλεκτροφόρων καλωδίων υπογείως ώστε να παύσουν οριστικά οι κάθε έτος πυρκαγιές από την αιτία αυτή, πέραν των θεμάτων υγείας των πολιτών και των βλαβών που αποδεδειγμένα πλέον προκαλούν τα εναέρια καλώδια, και να διατηρούν το απαρχαιομένο δίκτυο που εμπλουτίζουν λόγω και των ανεμογεννητριών και το οποίο εναέριο δίκτυο ήταν μεν ανεκτό το 1960 που άρχισε η ηλεκτροδότηση ,όχι όμως το 2000 και μέ μόνο σκοπό την μεγιστοποίηση των κερδών της ιδίας και των εμπλεκομένων εταιριών, αδιαφορώντας πλήρως για όλη την Νότια Εύβοια και τους κατοίκους που πληρώνουν και τους υπέρογκους λογαριασμούς.
Με το παρόν ψήφισμα που εκφράζει το ΣΥΝΟΛΟ  της Νότιας Εύβοιας ζητάμε την άμεση κινητοποίηση των αποδεκτών της παρούσας.
Με τα εναέρια μέσα μεταφοράς του ρεύματος των στύλων και των πυλώνων και ιδ΄΄ιως μετά από τα  αιολικά πάρκα είναι μαθηματικά εξακριβωμένο ότι δυστυχώς και ο μη γένητο, θα γινόμαστε κάθε έτος πυρανάλωμα , ότι θα καούν σπίτια και θα χαθούν ζωές και αυτό για την ευκολία και το περαιτέρω κέρδος μιας ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Όσο διατηρείται το εναέριο δίκτυο ,όσο και να συντηρείται αυτό, δεν υπάρχει ουδεμία απολύτως πιθανότητα να μην έχουμε κάθε καλοκαίρι πυρκαγιές από την αιτία αυτή.
Περαιτέρω ζητάμε την άμεση αποζημείωση όλων των πληγέντων, τόσο από την πρόσφατη πυρκαγιά όσο και από τις προεγενέστερες.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας 
ΚΑΡΥΣΤΟΣ 30 -7-2016
ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου