Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Συνάντηση πληγέντων με τον Δήμαρχο Καρύστου .Αίτημα Δημάρχου για κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.         Συνάντηση, σήμερα Τρίτη 26/07/2016, στο δημαρχείο είχε ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος με εκπροσώπους των πληγέντων από την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα 25/07/2016 στην περιοχή μας.

Οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους προς τη ΔΕΗ και τις εταιρείες ανεμογεννητριών για τα εναέρια δίκτυα ηλεκτροδότησης και ζήτησαν για πολλοστή φορά την υπογειοποίηση τους καθώς επίσης επιφυλάχθηκαν για κάθε νόμιμο δικαίωμα τους.

Οι πληγέντες ζήτησαν να λυθούν άμεσα τα ζητήματα που προέκυψαν από την πυρκαγιά και να αποζημιωθούν για την καταστροφή που υπέστησαν στις κτηνοτροφικές μονάδες τους, σε γεωργικές εκτάσεις, σε ζωικό κεφάλαιο αλλά και σε ελαιώνες, αμπέλια, κατοικίες και υλικοτεχνικές υποδομές.

Κύριο αίτημα τους ήταν η άμεση αποζημίωση τους σε ζωοτροφές που καταστράφηκαν ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν συντομότερα στις ανάγκες που προκύπτουν.

Ο Δήμαρχος αφού άκουσε τα αιτήματα των πληγέντων, τους ενημέρωσε ότι με έγγραφο του προς την Περιφέρεια έχει ήδη ζητήσει να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τους διαβεβαίωσε πως θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις το συντομότερο.

Επιπλέον, ο Δήμος από την πλευρά του θα πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα και την ασφάλεια των δημοτών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου