Ο μπάφος και ο μπούφος.

Δεν υπάρχει πλευρά όχι μόνο του δημοσίου αλλά και της ζωής γενικότερα που δεν υπάρχει σαν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος η παρανομία.
Δεν μας ενοχλεί τόσο η παρανομία παρά η ανηθικότητα και η εγκληματικότητα που υπάρχει σε πολλές παράνομες πράξεις.

Γέμισε ο Ευβοϊκός τύπος με άρθρα για την χασισοφυτεία στο Αλιβέρι και απορούν οι αναγνώστες για τον τίτλο.
Φυσικά και εκεί ήταν, και φυσικά κόσμος και ντουνιάς την έβλεπε. Κόσμος και ντουνιάς  επίσης ήταν και είναι πελάτες του κυρίου κυρίου παραγωγού , και λοιπόν?

Μήπως είναι η μόνη φυτεία στην Εύβοια?  
Από την παραγωγή στην κατανάλωση σε όλη την Ελλάδα και γελάει ο κόσμος με τα χασισόδεντρα που φυτρώνουν από το πουθενά στην Ηλεία.

Τα παιδιά από 11 μέχρι και 18 καπνίζουν μπάφους με την    πεποίθηση ότι είναι πιο αγνό από το κανονικό τσιγάρο που κάνει τόσα κακά πράγματα όπως μας ενημερώνουν και τα νέα πακέτα.
Ενώ το χασίς, δεν έχει χημικές προσμίξεις, έχει καλύτερη συσκευασία, ξέρουν που καλλιεργήθηκε και μοιράζονται με τον ντίλερ μια δόση παρανομίας για να νιώθουν και τα μειράκια ότι κάνουν την επανάσταση τους.

Πολλοί λένε , να ενημερώσουμε τα παιδιά.
Τα παιδιά είναι ενημερωμένα ότι το χασίς καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα, ότι προκαλεί αλλαγή της ψυχολογίας και του χαρακτήρα, ότι θολώνει την κρίση και είναι η μεγάλη πόρτα χωρίς επιστροφή για τα σκληρά ναρκωτικά.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Δεν το πιστεύουν τα παιδιά. Πολύ απλά προτιμούν να πιστεύουν ότι τους λέει ο κάθε καμένος με τα ακλόνητα επιχειρήματα του τύπου..
"Σιγά ρε φιλαράκι μη ακούσεις τι λέει η κολλημένη η καθηγήτρια... Τι ξέρει αυτή από ζωή ρε.. Εδώ φιλαράκι θα την βρούμε ωραία με καθαρό πράμα, φτηνό..όχι να χαλάς τα λεφτά σου στα τσιγάρα που πεθαίνεις καρκίνο..."

Είναι μια πικρή αλήθεια ότι όταν στο μυαλό των παιδιών το σχολείο έχει φάει Χ, όπως λένε στην γλώσσα τους, δεν παίρνουν στα σοβαρά ότι και να τους πουν.
Να τους το πουν οι αρχές?
Mα αυτός είναι ένας λόγος που το κάνουν, για να  δείξουν ότι δεν συμμορφώνονται με τις αρχές και δεν τις υπολογίζουν.
Να τα πουν οι γονείς?
Αυτοί που είναι να ενημερώσουν τα παιδιά το κάνουν έτσι και αλλιώς, οι άλλοι δεν πρόκειται όχι να μιλήσουν, αλλά ούτε και να πάρουν και σοβαρά το θέμα.
Το πολύ πολύ να απαντήσουν ότι " Νεολαία είναι, και αν δεν πάνε αντίθετα από το σύστημα τώρα και κάνουν τρέλες πότε θα τις κάνουν?
Εκεί μπορεί να σας ξεφύγει .. "ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟ 14ο ΠΟΥ ΓΥΡΊΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΜΠΑΦΟΥΣ!"?
Μη το κάνετε, εσείς θα βγείτε οι κακοί.

Τι μένει λοιπόν?
Να κάνει η αστυνομία το καθήκον της και να μαζεύει τα ανήλικα από τα μπαρ, να μαζεύει τα υπόλοιπα από εδώ και από κει που καπνίζουν τα διάφορα και όχι μόνο...και να τα πάει σπίτι τους.

Εκεί ο καλός μας αστυνομικός θα ακούσει τα εξ αμάξης από τους γονείς που ενόχλησαν το παιδί τους που είχε πάει να διασκεδάσει και ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

Και με όλα αυτά, οι φυτείες μεγαλώνουν, οι μπάφοι απενοχοποιούνται στο μυαλουδάκι τους, και βγάζουν λάθος όλους τους ψυχολόγους που θέλουν να υπάρχουν ντε και καλά προβλήματα στο σπίτι για να κάνει ένα παιδί χρήση.

Όταν υπάρχει παντού, όταν υπάρχει ατιμωρησία, όταν υπάρχει η αποδοχή από το σύνολο του έμπορα για κυρίου που κυκλοφορεί ανάμεσα μας, όταν κανείς δεν βγάζει κιχ  πουθενά παρά μόνο και αποκλειστικά για το δικό του το παιδί, τότε τα χασισόδεντρα θα φτάσουν να φυτρώνουν στις αυλές και στα πεζοδρόμια αφού τα πουλιά  και ο αέρας κάνουν την καλύτερα μεταφορά .

Με την ευκαιρία της χασισοφυτείας στο κοντινό μας Αλιβέρι θυμηθήκαμε ξανά ένα πρόβλημα που απασχολεί όλον τον κόσμο , αλλά και πάλι, ίσως όχι και τόσο πολύ, αλλιώς δεν θα υπήρχε σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Να στείλουμε και ένα κοινωνικό μήνυμα μέσα από την σελίδα..
ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΟΥΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΦΟΥΣ.

Σχόλια