Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Έγινε η επιμνημόσυνη δεήση για τους ηρωικούς πιλότους του Canadair, Στοϊλίδη και Χατζούδη που έπεσαν στα Νέα Στύρα το 2007Έγινε σήμερα,Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των  
ηρωικών πιλότων του Canadair CL-415, Δ.Στοϊλίδη και Ι.Χατζούδη που έπεσαν στα Νέα Στύρα υπερασπιζόμενοι ζωές και περιουσίες στην καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή μας το 2007.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον εφημέριο του Ιερού Ναού,Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέων Στύρων,πατέρα Γεώργιο Ρούπα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καρύστου,Λευτέρης Ραβιόλος, σε σύντομη ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε προς τους παρευρισκόμενους γονείς και συγγενείς των δύο ηρωικών πιλότων πώς ο λαός των Στύρων και κατ’επέκταση όλου του Δήμου Καρύστου είναι ευγνώμων για την θυσία των πιλότων και δεν τους ξεχνά ποτέ.

Ο πρώην πρόεδρος των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Στύρων,Μιχάλης Καλαλούγκας μίλησε για την επίσκεψη που έκανε ο Σύλλογος στη μονάδα τωνCanadair και για την γνωριμία που έκαναν με πιλότους της μονάδας τονίζοντας το ήθος και την αυταπάρνηση με την οποία επιχειρούν οι πιλότοι σε κάθε μάχη με τις φλόγες.

Στη συνέχεια ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο Καρύστου και τους εκπροσώπους των Συλλόγων: 
Εθελοντών Στύρων,Δασοεθελοντών Μαρμαρίου,Λέσχης 4x4Καρύστου,Εθελοντών Δασοπροστασίας Καρύστου.

Κατόπιν ο γιατρός και πρόεδρος του Συλλόγου «ΚΕΦΑΛΑ»,Θ.Ντόλατζας έδωσε βραβεία και αναμνηστικά δώρα στα παιδιά που λίγο πριν το τρισάγιο έκανα ποδηλατοδρομία από την Κεφάλα έως το μνημείο των πιλότων.

Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η συγκίνηση σε γονείς και συγγενείς των δύο ηρωικών πιλότων ήταν έκδηλη καθ’όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των δικών τους παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου