Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ίδρυσης Ι.Ν. Αγίων Κων/νου & Ελένης Νέων Στύρων (Φωτο-Βίντεο)

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ίδρυσης Ι.Ν. Αγίων Κων/νου & Ελένης Νέων Στύρων (Φωτο-Βίντεο)
 

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 στις 20:30μμ, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέων Στύρων, κορυφώθηκαν οι Πολιτιστικές-Μουσικές Εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στα Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 ετών  ίδρυσης και αδιάλειπτης λειτουργίας τουΙερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέων Στύρων.

Την βραδιά άνοιξε η Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδη με ομιλία της που είχε θέμα: «Ιστορικό του οικισμού των Νέων Στύρων και του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης»

Στην συνέχεια ο Μιχάλης Καλαλούγκας έκανε προβολή φωτογραφιών με θέμα: «Απεικονίσεις από τα Στύρα του χθες».

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Πρωτοπρεσβύτεροςπατήρ,Γεώργιος Ρούπας (παπά Γιώργης) στην συνέχεια προσκλήθηκε στο βήμα από την Σοφία Καραγιάννη που είχε την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος, για να πει δύο λόγια για την δική του εμπειρία από τις εκδηλώσεις αυτές.

Ο παπά Γιώργης αφού ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για την διεξαγωγή αυτών των εκδηλώσεων, αρχικά τόνισε πως ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που ο τόπος μας λειτούργησε συλλογικά, αναφέρθηκε δε χαρακτηριστικά στα δύο μεγάλα μηνύματα που βγήκαν από αυτές τις εκδηλώσεις.

Το πρώτο μήνυμα είπε  ο παπά Γιώργης φανερά συγκινημένος,  είναι πως πρέπει να αγαπήσουμε τον τόπο μας, που δυστυχώς δεν τον αγαπάμε όσο πρέπει.

Το δεύτερο μήνυμα, συνέχισε ο παπά Γιώργης , είναι πως πρέπει να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον «μεγάλο άγνωστο», που είναι ο Χριστός, μπαίνοντας μέσα στο Σώμα του που είναι η Εκκλησία.

Κλείνοντας ο παπά Γιώργης τόνισε καταχειροκροτούμενος: «Θέλω να είμαστε όλοι μαζί».

Στην συνέχεια ακολούθησε μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «Μουσικό Σεργιάνι» στην οποία συμμετείχε και το Χορευτικό των Στύρων.

Τέλος ο κόσμος χόρεψε και διασκέδασε με την ψυχή του.

Σχόλιο αρθρογράφου: Ο τόπος μας με την ευκαιρία συμπλήρωσης εκατό ετών από την ίδρυση του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είχε την ευλογία να φιλοξενήσει τα λείψανα τεσσάρων Αγίων της Εκκλησίας μας, Άγιοι που αγάπησαν όσο τίποτε άλλο τον Ιησού Χριστό και που σήμερα είναι μαζί του.
Αυτό ας είναι ο οδοδείκτης, ο μπούσουλας για την υπόλοιπη πορεία της ζωής μας … 

Video

Όσοι μπαίνετε από κινητό στην σελίδα μας μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο στην εξής διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=WSN9JVgzi5o
Photo Gallery
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου