Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Απολογισμός Καλοκαιριού 2016 μέσα από το blog.

 Σήμερα έχουμε 28 Αυγούστου 2016 και το Φθινόπωρο είναι λίγες μόνο μέρες επισήμως μακριά.
Αυτό σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών έχει φύγει και τώρα πια ελπίζουμε να έχουμε μια καλή επισκεψιμότητα τα Σαββατοκύριακα κυρίως.

Επομένως νομίζω ότι είναι μια καλή μέρα για να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό του φετινού καλοκαιριού μέσα από το blog.
Eίδαμε καθαρές παραλίες και τακτοποίηση με υποδομές για να παραμένουν καθαρές. Είδαμε δύσκολα σημεία που προξενούσαν προβλήματα στην καθαριότητα, να αλλάζουν δραστικά και να παρουσιάζουν μια αξιοσημείωτη εικόνα, όπως βλέπετε και σεις στις φωτογραφίες, τραβηγμένες και οι δυο μέρες πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας και επομένως επιβαρυμένες και από απορρίματα.
Η πόλη και τα περίχωρα κρατήθηκαν πολύ καθαρά, κάτι που πρόσεξαν και οι επισκέπτες μας λέγοντας μας ότι ήταν κάτι πολύ συν στην διαμονή τους.
Άλλη μια πολύ ευχάριστη έκπληξη είναι το άνοιγμα στην γωνία με τα αρχαία  μέσα στην αγορά. Ο χώρος αυτός με τα αρχαιολογικά ευρήματα θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο και θα κάνει αυτό το σημείο της αγοράς πραγματικά αγνώριστο. Υπομονή και θα γίνει και αυτό.
Πολλά συγχαρητήρια στον κ.Διγαλέτο, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.


Πολυχρόνης Πολυχρονίου, Κωνσταντίνος Διγαλέτος , Λευτέρης Ραβιόλος, Άλκης Βόσσος και ο δήμαρχος Κορίνθου κ.Πνευματικός.
Τελείωσε η παραλία με το ποδηλατόδρομο που έγινε δεκτός με ενθουσιαμό, αλλά δυστυχώς τα αυτοκίνητα παραμένουν στην γνωστή τους θέση, καταργώντας τον τελικά μέσα στην ημέρα.

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με καλό καιρό. Μετά, ήρθαν οι φωτιές.
Τα έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές και θα τα γράψουμε στο μέλλον, όμως τώρα θα ήθελα να επισημάνω την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει ο Αντιδήμαρχος  Πολυχρόνης Πολυχρονίου για να βρεθούν τροφές για τα κοπάδια των πυρόπληκτων. Γίνονται συνεχείς προσπάθειες και σύντομα ελπίζουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για να πάρει βοήθεια και ο κόσμος που ακόμα δεν έχει μπορέσει να έχει κάποια.

Ο Αλκιβιάδης Βόσσος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού μας Οργανισμού Ανεμοπύλες, μας εντυπωσίασε και αυτό το καλοκαίρι , κάτι που είναι περιττό να το πω, μιας και οι προσπάθειες του γίνονται αποδεκτές με μεγάλο ενθουσιαμό από τον κόσμο.

Παρόλες τις δυσκολίες η πόλη τα κατάφερε και αυτό το καλοκαίρι και νομίζω από ότι διαβάζω ότι και στα άλλα διαμερίσματα του δήμου μας τα πράγματα δεν έχουν μεγάλη διαφορά.
Σε όλη αυτήν την εικόνα συνέβαλαν οι προσπάθειες συλλόγων , σχολών ακόμα και τις εκκλησίας με τις  κορυφαίες εκδηλώσεις στα Νέα Στύρα για τα 100 χρόνια του ιερού ναού  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα μεγάλα κομμάτια βελτίωσης της οδοποιίας κυρίως προς τις παραλίες και τα χωριά. Ελπίζουμε να δούμε περισσότερα δείγματα μέσα στην πόλη, αν και υπάρχουν αρκετά.

Εύχομαι στους φίλους της περιοχής μας καλό χειμώνα και σε όλους τους φίλους του blog να βρισκόμαστε σε όμορφα πράγματα , Όπως λέει και ο Νιόνιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου