Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αφιερωμένο σε όλους τους νεόνυμφους του Καλοκαιριού και Φθινοπώρου 2016.

Φέτος το Καλοκαίρι και μέχρι τώρα, που τελειώνει ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, πολλά νέα ζευγάρια έδωσαν τους όρκους τους μπροστά στον Θεό και τους ανθρώπους που τους οδηγούν σε ένα νέο ταξίδι που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένα σπίτι που φέτος δεν συμμετείχε σε μια τέτοια χαρά, και σήμερα είχα και γω την χαρά να είμαι παρούσα σε μια τέτοια στιγμή.

Τα νέα ζευγάρια ξεκινούν την ζωή τους σε μια δύσκολη συγκυρία αποδεικνύοντας  όμως την νίκη της ζωής και της αγάπης πάνω στα υλικά εμπόδια.
Όλοι εμείς οι μεγάλοι, που βλέπουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν, να ωριμάζουν και να είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το ταξίδι του γάμου εκτός από μια μεγάλη συγκίνηση, αισθανόμαστε και έναν μικρό φόβο για το μέλλον τους.
Όμως, τι είναι ο γάμος κυρίως πέρα από την απόφαση να ζήσεις μαζί με τον άνθρωπο σου?
Τι άλλο εκτός από την βαθιά ανάγκη του μοιράσματος της ζωή μας και την δημιουργία της οικογένειας?
Πότε τα νιάτα  έβαλαν προμετωπίδα τα συσσωρευμένα άγχη και τις εμπειρίες όσων έζησαν άλλα χρόνια και διαμόρφωσαν την σκέψη τους με άλλα δεδομένα?

Ο ένας απέναντι στον άλλο, δημιουργούν μαζί μια νέα ζωή όπου θα ακούν την δική τους σκέψη και την δική τους καρδιά.
Οι γονείς συμβουλεύουν, αλλά η νέα οικογένεια δεν πρέπει να υποχωρεί στις  παραινέσεις που δεν τους εκφράζουν. Και αν κάνουν λάθη, θα είναι τα δικά τους τα λάθη. Και είναι έρθουν σε αδιέξοδα, είναι η αγάπη και η υπομονή και η υποχωρητικότητα που θα τα λύσει και θα βρει τρόπο για νέα μονοπάτια .
Κάθε μέρα πρέπει να ανακαλύπτουν  ξανά και ξανά, όχι μόνο τον εαυτό τους ,αλλά και τον άλλον. Κάθε μέρα η αγάπη πρέπει να βρίσκει τον ορισμό της και η σχέση να προχωρά.

Σήμερα ακούσαμε έναν καλεσμένο ιερέα που μας μίλησε με τέτοιο τρόπο που είχαμε χρόνια να ακούσουμε κάποιον να μιλά έτσι για τον γάμο και τις σχέσεις. Με ανοιχτό μυαλό και μια γλυκύτητα που άγγιξε όλους όσους τον άκουσαν στο μυστήριο. Μια μικρή ενότητα είναι περίπου όσα ανέφερα, και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα ζευγάρια να έχουν μια ζωή γεμάτη αγάπη και κατανόηση, Γεμάτη υπομονή και φαντασία, γιατί ότι και να κάνουν όσοι κρατάνε τα οικονομικά στα χέρια τους, ποτέ δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν την καρδιά μας. Έτσι δεν είναι?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου