Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Φωτιές στην Νότια Εύβοια και η συνέχεια.ΠΟΡΙΣΜΑ.

Τις φωτιές του καλοκαιριού φυσικά και δεν τις έχουμε ξεχάσει. Ούτε το ψήφισμα, ούτε η προσπάθεια δημιουργίας κάποιου συλλόγου ή  η μήνυση του Δημάρχου προς κάθε υπεύθυνο, έχουν σταματήσει τον δρόμο τους.
Να δούμε που βρισκόμαστε τώρα.
Το ψήφισμα έχει συγκεντρώσει όλες μα όλες τις σφραγίδες των συλλογικοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή χάριν στην επιμονή της κ.Μπερέτη του Συλλόγου Προστασίας Νότιας Εύβοιας,και σύντομα θα υπάρχει συνέχεια για την οποία θα ενημερωθείτε. 
Η δημιουργία του συλλόγου θα ήταν πολύ καλά, αλλά προσπαθούμε να καλύπτουμε τις αρχές του μέσω συλλόγων.
Δεύτερον και πολύ σημαντικό, ΤΟ ΠΙΟ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,  το πόρισμα σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε και δείχνει " ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ." Επομένως φαντάζομαι ότι η μήνυση κατά αγνώστων σύντομα θα γίνει κατά γνωστών και έτσι πρέπει.
Τρίτον ο κ.Μαυραγάνης, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ , προχωρά στην σύνταξη ερώτησης στην Βουλή για θέμα.
Τέταρτον , ήδη, το ΚΚΕ, έχει προχωρήσει σε τέτοια ερώτηση και τώρα οι βουλευτές του ΚΚΕ, τουλάχιστον  θα μπορούν να  ζητήσουν και να στηριχτούν στο πόρισμα , όλα όσα αναφέρουν στην ερώτηση τους.
Χρειάζεται υπομονή και νηφαλιότητα. Χρειάζεται γνώση και επιμονή. 
Οι αγώνες δεν γίνονται μόνο με φωνές ντουντούκες και παρανομίες. Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσουμε τον άλλον δρόμο και σε κάθε περίπτωση ο κάθε ένας πρέπει  να κάνει αυτό που μπορεί και του αναλογεί .Πολλοί λένε, και ανάμεσα τους πολλοί που έχουν την τύχη μας στα χέρια τους, ότι όλα είναι μάταια και για να χαιδεύουν τα αυτιά του κόσμου.
Όμως εμείς δεν ήμαστε πολιτικοί για να έχουμε τέτοια ανάγκη με τα ανάλογα οφέλη. Απλά και πιο απλά δεν γίνεται, η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης υπαγορεύει την άρθρωση του δικαίου .Τίποτα άλλο.

Οι βουλευτές της Εύβοιας από τα άλλα κόμματα, και της ΝΔ, που θέλει να κυβερνήσει και άμεσα μάλιστα, είναι εξαφανανισμένοι από την περιοχή και αυτό προσωπικά, είναι κάτι που με στεναχωρεί πάρα πολύ. Ελπίζω να ζητήσουν το πόρισμα και να κάνουν και αυτοί αυτό που πρέπει.
Διαβάστε τα νέα από την Χίο και ας έχουμε ελπίδα για δικαίωση. Δεν ήμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα και τα αποσπάσματα της ομιλίας του κ.Μηταράκη τα αναδυκνύουν .

"Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες ημέρες σε απόσταση αναπνοής από τις ανεμογεννήτριες του Μελανιούς στη Χίο εκδηλώθηκε κι άλλη πυρκαγιά από μετασχηματιστή η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από περαστικούς. Είχε προηγηθεί ακόμη μια πυρκαγιά από βλάβη σε δίκτυο ηλεκτροδότησης ενώ και πριν από δύο χρόνια μια άλλη φωτιά που επίσης ξεκίνησε από το δίκτυο της Δ.Ε.Η. προκάλεσε μεγάλη οικολογική ζημιά στα χωριά Άγιο Γάλας, Μελανειός και Νενητούρια καταστρέφοντας περισσότερα από 4.000 δέντρα (ελιές, αμυγδαλιές κ.ά.).
Από τα παραπάνω στοιχεία είναι προφανείς οι μεγάλες ευθύνες που βαρύνουν τους υπεύθυνους για τη συντήρηση του δικτύου στη Χίο. Είναι επίσης προφανές ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτό το φαινόμενο."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμη κα Κόλλια,
επειδή έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα για τις πυρκαϊές στην όμορφη Κάρυστο, κάθε καλοκαίρι... τα ίδια και τα ίδια...
Η φωτιά ξεκίνησε από κολώνα της ΔΕΗ...μα η Ελλάδα μας καίγεται κάθε... καλοκαίρι!
Άρα, όλες οι φωτιές οφείλονται στη ΔΕΗ;
Μήπως η πραγματική αιτία για τις πυρκαϊές στην περιοχή σας βρίσκεται αλλού; π.χ. Α/Γ
Και να ξέρετε και κάτι για την όμορφη περιοχή σας... Τουρισμός και Α/Γ δεν πάνε μαζί..., Θα πρέπει να επιλέξετε...ποιο από τα δύο θέλετε ως κοινωνία!
και είστε από τις ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας, λόγω ιδιοκτησίας, όπου ο κάτοχος/οι των πάρκων πληρώνουν ενοίκιο για τη χρήση της Γης, οπότε αν οι κάτοικοι της περιοχής δεν ήθελαν..., δεν θα επέτρεπαν την εγκατάσταση των πάρκων...
Προσωπικά είμαι υπέρ της αιολικής ενέργειας, αν και επιβλαβής για τον άνθρωπο..., αλλά σε βραχονησίδες στο Αιγαίο...
Η πιο ωφέλιμη ήπια ενέργεια για τον άνθρωπο... είναι η ηλιακή!

οπότε, μήπως, πίσω από τη ΔΕΗ, βρίσκεται κάποιος άλλος;

Δημοσίευση σχολίου