Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη Barack Obama στην Ελλάδα,σήμερα μέρα γιορτής και προετοιμασίας.

President Barack Obama.jpgΔεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού όλες οι ανακοινώσεις λένε το πόσο σημαντικό καλό και σπουδαίο είναι η επίσκεψη του Μπαράκ, έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.
Γιατί στερούν τον κόσμο από το δικαίωμα του να εκφράσει την αγάπη στον Πρόεδρο και από την άλλη , γιατί αποστερούν τον Πρόεδρο από το να χαρεί και αυτός λίγο με την αγάπη του κόσμου?

Προβλέπεται από τον νόμο να απαγορευτούν οι πορείες αν κινδυνεύει η δημόσια ασφάλεια, αλλά εδώ ποια δημόσια ασφάλεια κινδυνεύει αφού τον αγαπούν όλοι τόσο πολύ?

Αποκλειστικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο σεφ επικοινώνησε με μαγείρισσα της περιοχής μας για να τον προμηθεύσει ένα ταβά πίτα στα ξύλα, αλλά δυστυχώς δεν περίσσευε κάποιος κομάντο να έρθει να την πάρει, και έτσι ο Πρόεδρος δεν θα έχει αυτή την χαρά στο δείπνο.

Επίσης, επί τη ευκαιρία της 17ης Νοέμβρη που γιορτάζουμε σαν εθνική γιορτή την Επέτειο του Πολυτεχνίου, οι κυβερνητικοί θα υποδεχθούν τον Μπαράκ σε στιλ αλυσίδας σε πορεία.
Κρατημένοι από τα χέρια με το χαμόγελο στα χείλη μετά το καλωσόρισμα θα παίξουν και τα μέντα μέντα τα μελιγκίτικα που πιάνονται με τον ίδιο τρόπο, έτσι ώστε να δείξουν και κάτι από τον πολιτισμό της χώρας.

Ο μονόλογος της Αντιγόνης από την Κονιόρου, απορρίφθηκε σαν πολύ βαρύ για τον Αμερικάνο Πρόεδρο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο έχει στηθεί ειδική αίθουσα με ειδικούς ψυχολόγους - επικοινωνιολόγους που κάνουν εντατικά μαθήματα συμπεριφοράς στους υπουργούς και τους υπενθυμίζουν συνέχεια τις τελευταίες εκλογές σαν το σημείο της λαβοτομής. Οι ψυχολόγοι λένε ότι μια ιδιαίτερα συναισθηματική φορτισμένη ατμόσφαιρα, μπορεί να επαναφέρει σβησμένες μνήμες και συναισθήματα, για αυτό τον λόγο η προσοχή που χρειάζεται στο κυβερνητικό επιτελείο, είναι ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Σε λίγη ώρα έρχεται ο Πρόεδρος, και ίσα ίσα θα προλάβουν να αλλάξουν παπούτσια για την πορεία του Πολυτεχνείου με τους επικεφαλείς της πορείας να προσπαθούν να χωνέψουν τις γαρίδες με το ρύζι και την μους κάστανο που μοιράστηκαν με τον Πρόεδρο, χωρίς να μπορούν να θυμηθούν ακριβώς το γιατί περπατάνε απογευματιάτικα στην Αλεξάνδρας.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Α. “Η κυβέρνηση, κρυπτόμενη πίσω από τις αστυνομικές αρχές, με μια αυταρχική απόφαση που θυμίζει άλλες εποχές, ευθυγραμμίζεται με τις αξιώσεις των αμερικανικών αρχών.
Β. «Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού».

Όχι, δεν είναι απόσπασμα από λάβρες προκηρύξεις των… ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τα θηριώδη μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση λόγω της επίσκεψης Obama. Τo πρώτο είναι από ανακοίνωση του Συνασπισμού το ‘99 για την έλευση Clinton και το δεύτερο του ΣΥΡΙΖΑ το ‘13 ενόψει της επίσκεψης Schaeuble.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου