Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Ήρθε είδε και ..τα πήρε όλα και έφυγε ο Barack Obama.

Photos: President Obama's final overseas trip

Τέλειωσε η επίσκεψη και τώρα η κ.Μέρκελ θα έχει την χαρά για τον συναντήσει ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί το Περού.


Άκουσα την ομιλία και και σαν ταινία περνούσαν από το μυαλό μου άλλες γραμμές που έχω διαβάσει και εικόνες που έχω δει.
Για παράδειγμα, " Η Αμερική υποστηρίζει την Σαουδική Αραβία στις επεμβάσεις στην Συρία", η τρομαχτικά βίντεο και ανταποκρίσεις από το Ιρακ, το Αφγανιστάν, την αποτυχημένη Αραβική Άνοιξη που βουλιάζει με πρόσφυγες την Ευρώπη, με σφαγές τις χώρες τους, με τον κρυφό πόλεμο στην Υεμένη που συνεχίζεται μέχρι και τώρα χωρίς να γίνεται πολύ κουβέντα για αυτήν.

Τελικά πόση ισχύ έχει ένας Πρόεδρος, και αν δεν έχει γιατί ανησυχούμε τόσο πολύ για τον Τραμπ, αλλά αν τελικά έχει, πόση μεγάλη ευθύνη έχει ο συμπαθέστατος και ευφυέστατος κ. Ομπάμα?

 Μαζί του είχε φέρει το καλύτερο από το επιτελείο του και δεν ήταν απλά μια βόλτα για να δει την Ακρόπολη. Στα παρασκήνια υπήρξαν συζητήσεις με τους ανάλογους αρμόδιους για τα σοβαρά προβλήματα της χώρας μας, αλλά εκτός από την συμβουλή πως να απεμπλακούμε τι άλλο μπορεί να κάνει στην ουσία?
Ανήκουμε σε άλλο πορτοφόλι και ο Σόιμπλε δήλωσε και κάθετα και οριζόντια, ότι κόβει το χρέος ότι και να γίνει.

Υπάρχουν και άλλα ανοιχτά θέματα, όπως η Κύπρος που αυτές τις μέρες προσπαθούν να βρουν μια λύση, μια λύση που δεν είναι καν σε κάποια λογική βάση διαχείρισης παρά μόνο στα πλαίσια κάποιου μεταμοντέρνου προτεκτοράτου , μια νέα αλχημεία βορά στον Ερντογάν.

Με τι ανταλλάγματα άραγε?

Υπάρχουν πολλά , τα περισσότερα που δεν ξέρουμε, που ούτε καν καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μέχρι να είναι πια πολύ αργά, ωστόσο ο κ.Ομπάμα σαν άνθρωπος ,σαν συμπεριφορά και παρουσία, σίγουρα θα μας λείψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου