Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Δάκρυα και κεραυνοί από Φίλη! Ευθείες βολές σε Τσίπρα, επίθεση σε Καμμένο και Ιερώνυμο


Δάκρυα και κεραυνοί από Φίλη! Ευθείες βολές σε Τσίπρα, επίθεση σε Καμμένο και Ιερώνυμο
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 07.11.2016 | 14:24
Πρώτη δημοσίευση: 07.11.2016 | 14:17

- Για Τσίπρα: «Το άριστα 20 σε ενάμιση μήνα μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό»
- Δάκρυσε όταν αναφέρθηκε στον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου
- Έγινε επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» - Όταν η εκκλησία ζητά και επιτυγχάνει την αποπομπή ενός υπουργού τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα
- Κατηγόρησε τον Ιερώνυμο για αλλαγή στάσης σε μία σειρά θεμάτων και την υιοθέτηση ατζέντας που γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν

Ήταν η ομιλία που έκλεψε τις εντυπώσεις αυτή του απερχόμενου υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη αφού είχε απ' όλα. Αιχμές για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επίθεση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και στον Πάνο Καμμένο.

«Το ερώτημα για την απομάκρυνσή μου αιωρείται στο χώρο της δημόσιας σφαίρας και απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης στο νέο υπουργό, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.
Ο κ. Φίλης είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν του επισήμανε προβλήματα στη λειτουργία του υπουργείου Παιδείας, «παρόλα αυτά - όπως είπε- το άριστα 20 σε ενάμιση μήνα μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό» και πρόσθεσε ότι «όσο αυτά (τα ερωτήματα) δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Ο κ. Φίλης, ήταν αναμενόμενο πως θα ήταν συναισθηματικά φορτισμένος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Παιδείας. Το πλέον πολυσυζητημένο πρόσωπο του ανασχηματισμού δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Η συγκίνηση ήταν εμφανής ακόμη και στη φωνή του απερχόμενου υπουργού Παιδείας, όχι όταν εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο αισθάνεται αδικημένος ούτε όταν μίλησε για οργανωμένο σχέδιο πολιτικής δολοφονίας του από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
"Έσπασε" όταν μίλησε για τον διευθυντή του γραφείου του, Τάκη Κατσαρό. Έναν άνθρωπο που χαρακτήρισε «αδελφό και σύντροφο για πάνω από 40 χρόνια», που ήταν «στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας» και που «χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ο πλούσιος απολογισμός που παρουσιάσαμε».
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
<br>
«Μοχθήσαμε 13 μήνες, έφτασε η μέρα της αποχώρησης», είπε ο Νίκος Φίλης. «Είπα την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ότι θα κάνουμε αντιστροφή των προτεραιοτήτων. Είπα θα χτίζουμε από κάτω προς τα πάνω. Δεν ξεκινήσαμε από τα πανεπιστήμια, αλλά από τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, τα λύκεια , τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε «Μέσα σε λίγους μήνες παρά τη σκληρή μνημονιακή λιτότητα, προχωρήσαμε στο σχολείο ποιότητας» σημείωσε ο κ Φίλης. Επανέλαβε εξάλλου πως πρέπει να μπει τέλος στις πανελλήνιες εξετάσεις και ζήτησε αυτό να είναι αποτέλεσμα διακομματικής συνεργασίας. Ο Νίκος Φίλης έκανε αναφορά στο έργο του υπουργείου και ζήτησε από τη νέα ηγεσία να «αγκαλιάσει» το πρόγραμμα του υπουργείου για τα προσφυγόπουλα.
«Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν αντίτιμο, δεν αγοράζονται» είπε ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας όσα γράφονται για την απομάκρυνσή του. Ο κ. Φίλης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποκίνησε σε μεγάλο βαθμό την απομάκρυνσή του, έκανε λόγο για επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» και πρόσθεσε ότι όταν η εκκλησία ζητά και επιτυγχάνει την αποπομπή ενός υπουργού τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.
Σημείωσε μάλιστα ότι η συμπεριφορά της εκκλησίας απέναντι στο πρόσωπό του καταδεικνύει την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων κράτους-εκκλησίας ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο κύριος Φίλης κατηγόρησε την ηγεσία της εκκλησίας για αλλαγή στάσης σε μία σειρά θεμάτων και την υιοθέτηση ατζέντας που γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν, και έκανε λόγο για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου