Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Ο ανάποδος σεξισμός.

Σεξισμός είναι η προσβολή και η υποτίμηση του ενός φύλλου προς το άλλο. Συνήθως είναι εναντίον των γυναικών με το top σχόλιο στις λίστες με τα σεξιστικά σχόλια, το "Άντε να πλύνεις κάνα πιάτο".

Και μας ήρθε η νέα υπουργός εργασίας και με τον Πολάκη να σχολιάζει στο τουίτερ, γράφοντας, " Κάτω τα χέρια από το κορίτσι μας".

Όλα όσα γράφονται υπέρ της είναι σαν ανάποδος σεξισμός με τα σχόλια του τύπου, "Τα γράφετε αυτά επειδή είναι γυναίκα, επειδή είναι όμορφη, επειδή είναι νέα κλπ".

Κατά μια έννοια, οι ίδιοι που τα αναφέρουν αυτά, δέχονται τον σεξισμό θεωρώντας ότι όλα αυτά μπορούν από την μια να λειτουργούν υπέρ  η κατά, μη μπορώντας να συλλάβουν το απλό πράγμα ότι σε ορισμένες καταστάσεις, αυτά όλα δεν παίζουν κανέναν ρόλο.
Από την άλλη, ίσως η συγκεκριμένη εικόνα μιας νεαρής και όμορφης κοπέλας με άριστα στα ακαδημαϊκά της προσόντα, να χρησιμοποιείται για να μειώσει το αντίκτυπο των ενεργειών της που είναι μεταφορικά, σαν έναν δήμιο με μια χαντζάρα που κόβει ζωές μετά τις εντολές των δανειστών και της ανικανότητας της  κυβέρνησης που υπηρετεί.

Ποιος είναι τελικά ο σεξιστής?
Αυτός που επισημαίνει τον ρόλο και το έργο της σαν μαριονέτα , η ο Πολάκης ας πούμε, που ονομάζει την υπουργό " Το κορίτσι μας"?

Αν πραγματικά δεν ισχύουν τα στερεότυπα, θα υπήρχαν παράπονα για την τοποθέτηση του σαν μειωτική και βαθύτατα προσβλητική, μιας και τα επιχειρήματα υπέρ της συνοψίζονται στο Kορίτσι μας".

Εν τοιαύτη περιπτώσει, ο θυμός των πολιτών να ακούν έναν άνθρωπο την μια να λέει άσπρο και μετά μαύρο, είναι απόλυτα δικαιολογημένος, είτε αν αυτός που το είπε είναι κοντός άσχημος και άντρας, είτε αν είναι ψηλή νέα και όμορφη γυναίκα.

Η κυβέρνηση ζει σε άλλη πραγματικότητα από αυτή των πολιτών και όχι μόνο στα οικονομικά. Αυτή η αναντιστοιχία θα φέρει την πτώση του αργά η γρήγορα, με τον Τσίπρα όχι χαμένο γιατί δεν μπόρεσε να ελιχθεί ανάμεσα στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις, αλλά γιατί θα έχει κόψει μόνος του τον κορμό που τον στήριξε με τον πιο άγαρμπο και αισχρό τελικά τρόπο, διαλέγοντας να κάνει τα τελευταία μέτρα της κούρσας του με τους πιο "πειραγμένους" εκλεκτούς του.

"Τα ύστερα τιμούν τα πρώτα", λέει η λαϊκή σοφία, και σε αρκετούς από αυτούς ταιριάζει απόλυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου