Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Μία σαρανταποδαρούσα που παίζει Καζαντζίδη και Μοσχολιού. Στην ορχήστρα ο Βαγγέλης Ζαρμπούτης και ο Αλέξανδρος Καραμπήλας.

Μία σαρανταποδαρούσα που παίζει Καζαντζίδη και Μοσχολιού

Μία σαρανταποδαρούσα που παίζει Καζαντζίδη και Μοσχολιού

Η Μάγδα Βαρούχα μιλά για την αποψινή πρεμιέρα της Σαρανταποδαρούσας, ενός μουσικού σχήματος που δημιούργησε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Απόψε, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο PassPort Kεραμεικός κάνει την παρθενική της εμφάνιση μία… σαρανταποδαρούσα. Μία μουσική σαρανταποδαρούσα, με ιδιαίτερη αδυναμία στο παλιό καλό λαϊκό τραγούδι. Δύο εβδομάδες προτού εμφανιστεί στον ίδιο χώρο με τους Άγαμους Θύτες, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα μουσικό σχήμα που θα αποτελέσει αναφορά στον «παλιό τρόπο» διασκέδασης, στη μαγική ατμόσφαιρα των κοσμικών κέντρων της δεκαετίας του ’60, αλλά και μεταγενέστερων δεκαετιών.

Το σχήμα αποτελείται από οκτώ μουσικούς και έξι τραγουδιστές -ως επί το πλείστον νέους- και φιλοδοξεί να καταθέσει μία διαφορετική πρόταση από αυτές που θα βρει κανείς Παρασκευές βράδυ στην Αθήνα, υποσχόμενο ένα πρόγραμμα που «θα ξεκινά πριν τα μεσάνυχτα και θα τελειώνει… όταν πρέπει!».Στο σχήμα συμμετέχει και η Μάγδα Βαρούχα, μία από τις ταλαντούχες και δραστήριες φωνές της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής, η οποία μάς έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα.

•Πώς προέκυψε η συνεργασία με το σχήμα;Εμπνευστής και δημιουργός όλης αυτής της όμορφης παρέας, είναι ο αγαπημένος Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Ήταν ο άνθρωπος που μας βρήκε έναν-έναν ξεχωριστά και μας «έπεισε», ασχέτως αν ήταν κοντά στα δεδομένα της καλλιτεχνικής μας προσωπικότητας, ότι θα φτιάξουμε κάτι το οποίο, θα έχει διάρκεια και εξέλιξη μέσα στο χρόνο. Κάτι το οποίο θα μπορεί να προσφέρει στο ακροατήριο καλοστημένες και όμορφες μουσικές εικόνες. Η Σαρανταποδαρούσα είναι, ομολογουμένως, για μένα μια πρόκληση. Κάτι τελείως διαφορετικό από τους προσωπικούς μου στόχους. Είναι μια ομάδα όμως που περικλείεται από κόντρα ρόλους, αγάπη και αισθητική. Και αυτό με εξιτάρει. Όλα τα παιδιά διαφέρουμε πολύ μεταξύ μας, από άποψη χαρακτήρα, αλλά και μουσικής κατεύθυνσης, πράγμα που αν δεν κάνω λάθος είναι κλειδί για μια επιτυχημένη παράσταση. Και κατ’ επέκταση για μια δεμένη και άρτια ομάδα.

•Ποια μουσική περίοδο καλύπτει το πρόγραμμα και τραγούδια ποιων τραγουδιστών θα ακούσουμε;Προσπαθήσαμε να καλύψουμε μέρη από δεκαετίες ‘50 με ‘90. Στον σκελετό του προγράμματος υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο ύφος και τον χαρακτήρα. Αλλά ο κύριος κορμός είναι το καθαρό λαϊκό τραγούδι της εκάστοτε μουσικής περιόδου. Θα ακούσετε τραγούδια γνωστά και άλλα όχι και τόσο. Τραγούδια αγαπημένα ή τραγούδια που δεν αγαπήθηκαν όσο θα έπρεπε - αδίκως. Μοσχολιού, Μυτιληναίος, Καζαντζίδης, Καλατζής, Διονυσίου, Χιώτης, είναι ενδεικτικά κάποιοι από τους τραγουδιστές που θα φέρετε στο μυαλό σας, στην παράσταση αυτή.


Από αριστερά προς τα δεξιά: Μάγδα Βαρούχα, Δήμητρα Σταθοπούλου και Σοφία Παπουλάκου

•Υπάρχουν τραγούδια από το πρόγραμμα που ανυπομονείς να ερμηνεύσεις; Ναι, κάποια που δεν περίμενα ότι θα τραγουδήσω πότε σε κόσμο και σε μια μεγάλη σκηνή. Όπως το «Με κυνηγούν τα αδέρφια σου», του Μανώλη Χιώτη. Αλλά και κάποια που τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία από παιδί, όπως το «Ας ερχόσουν για λίγο».

•Το πρόγραμμα αποτελεί φόρο τιμής στη διασκέδαση των κοσμικών κέντρων μιας παλαιότερης Αθήνας. Πόσο δύσκολο ήταν για όλους εσάς να προσπαθήσετε να αναπαράγετε μία τέτοια ατμόσφαιρα, μια και λόγω ηλικίας δεν τη ζήσατε από πρώτο χέρι;Μάθαμε, ή καλύτερα μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα, πώς να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, να ταξιδέψουμε με τις τότε αυθεντικές μουσικές, να χορέψουμε, να αγαπήσουμε σαν «λαϊκά» παιδιά του ‘60 και να ζωντανέψουμε εικόνες ελληνικές. Αυτή είναι η προσπάθεια μας, λοιπόν, για ένα αξιοπρεπές μουσικό φλασμπάκ. Στο ταξίδι του οποίου ευχόμαστε να γίνετε συνεπιβάτες κάθε Παρασκευή…

Info
Passport Κεραμεικός Upstairs
Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα
Από Παρασκευή 4/11 και κάθε Παρασκευή
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00
πρώτο θέμα.gr
Εννοείται ότι η προσθήκη στον τίτλο είναι δική μας.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου