Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Εργάσιμες πολύχρωμες μέρες και νύχτες.
Κάποτε κάποτε, δηλ. πολύ πίσω στον χρόνο αλλά όχι και τόσο πολύ, τα καταστήματα ήταν ανοιχτά από το πολύ πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ.
Οι άνθρωποι έφτασαν στα όρια τους και αποφάσισαν να κινητοποιηθούν για να έχουν ωράρια και να έχουν μια πιο φυσιολογική ζωή και να βλέπουν και λίγο την οικογένεια τέλος πάντων.

Και έτσι φτάσαμε μέχρι, όχι πολύ καιρό πριν, να υπάρχουν τα ωράρια καταστημάτων 6 μέρες την βδομάδα.
Μετά είπαμε να ανοίγουμε και καμιά Κυριακή λόγω κίνησης εκείνων των ημερών που είχαν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και οι πελάτες είχαν αρχίσει να γίνονται ακριβοθώρητοι.

Σαν να τους άρεσε η ιδέα και μετά για να το κάνουν πιο γκλάμουρους σκέφτηκαν να ανοίγουν και καμιά νύχτα πότε πότε.
Όχι όμως έτσι σκέτα, με καφέ και ερημιά...Άλλωστε τι νόημα θα είχε μιας και δεν "λαϊζει κούνουπας" όπως λέμε στο χωριό μας μόλις πέφτει η νύχτα?
Με μουσική χορούς και πανηγύρια όμως ο κόσμος θα κατέβει και που θα πάει..μπορεί να ξεγελαστεί να αγοράσει και κάτι.
Για εντύπωση το ονόμασαν ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, που φέρνει κάτι σε γιορτή και όχι μαύρη απελπισία.

Στο εξωτερικό όμως που έχουν πιο spooky ιδέες, εδώ και χρόνια έχουν την Black Friday, δηλ την ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, όπου για μια μέρα ξεπουλάνε ότι έχουν και δεν έχουν σε τιμές ασύλληπτες, δηλ κάτι από 600 ευρώ μπορεί να το βρει κάποιος, 50 ευρώ.
Για αυτό τον λόγο, ορμάνε κατά ορδές, κάτι σαν τρομαγμένοι ελέφαντες στην ζούγκλα και υπάρχουν ακόμα τραυματισμοί , προπηλακισμοί, και οι σεκιουριτάδες ελπίζουν να επιζήσουν από αυτές τις επιδρομές.
Εμείς σαν πολιτισμένοι δεν κάνουμε κάτι τέτοιο ακριβώς ,απλά παίρνουμε το όνομα για να κάνουμε εντύπωση φαντάζομαι και την Παρασκευή θα υπάρχουν κάποιες προσφορές σε πολλές αλυσίδες και καταστήματα.

Ευελπιστούμε σε ΡΟΖ ΔΕΥΤΕΡΕΣ, και ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΤΡΙΤΕΣ, ακόμα και ΜΠΛΕ ΠΕΜΠΤΕΣ, που κάτι θα σκεφτούμε μήπως μπει κάποιος πελάτης μέσα στα μαγαζιά, και την Δευτέρα με το ροζ να κερδίζει σε πόντους προτίμησης.

Οι εκπτώσεις μοιάζουν πολύ ντεμοντέ και οι μεσοεκπτωτικές περίοδοι κάπως μεσοβέζικη κατάσταση. Τώρα έχουμε περάσει στην πολύχρωμη βδομάδα και αν είχαμε και λεφτά να ξοδέψουμε θα το χαιρόμασταν και καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου