Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Τα ρεζιλίκια του Αλέξη.Με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα ο Αλέξης  είχε την ευκαιρία να το τερματίσει στην κυριολεξία το μενού της κακής και κάκιστης συμπεριφοράς.

Γονάτισαν τα μέσα από τα σχόλια, τα βίντεο και τις φωτογραφίες, όπως και τις ευρηματικές συνθέσεις όπως η πιο πάνω.

Δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική και με το αν ενδιαφερόμαστε για τα μεγάλα προβλήματα η όχι.
Έχει σχέση με το αν ο πρωθυπουργός στέλνει στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μια τέτοια άθλια εικόνα συμπεριφοράς. Μια εικόνα ενός ανθρώπου χωρίς τακτ, χωρίς τρόπους, χωρίς να μπορεί να φερθεί με τον σωστό τρόπο σε έναν επισκέπτη.

Ζούμε στην εποχή της εικόνας, και η εικόνα ήταν από χάλια, έως μαύρα χάλια.
Δεν του έφτανε που κάθισε σαν στραβοχυμένος λουκουμάς, που χασμουριόταν και κοίταζε το ρολόι, απευθύνθηκε στον ενικό και μίλησε με ελληνικά με αγγλική ...λέμε τώρα..προφορά.

Αναφέρθηκε ότι τα αγγλικά δεν έχουν πληθυντικό . Πρώτα από όλα την προσφώνηση την έκανε στα ελληνικά και το ακούσαμε, και μετράει το τι φεύγει από το στόμα μας, ενώ είναι μεγάλο ψέμα ότι η αγγλική γλώσσα δεν έχει πληθυντικό. Μπορεί η αντωνυμία να είναι ίδια αλλά η σύνταξη αλλάζει όπως και οι εκφράσεις και αλλιώς μεταφράζει κάποιος τον ενικό από τον πληθυντικό.

Με ενοχλεί το βρισίδι που πέφτει σε όλους εμάς που γελάμε με τα χάλια και μας λένε καραβλαχάρες η ότι δεν νοιαζόμαστε για όλα τα υπόλοιπα παρά για την εικόνα.
Ο Αλέξης είναι ένα βήμα από το να αφήσει νύχι στο μικρό δάκτυλο και να καθαρίζει το αυτί, αλλά και αυτό θα το δικαιολογούσαν.

Για να παρηγορηθώ σκέφτηκα ότι μπορεί ο Αλέξης να είναι χάλια αλλά οι Αμερικάνοι έχουν έναν Τράμπ τώρα στο κεφάλι που είναι σαν να βλέπεις καρτούν σε ολόγραμμα, οπότε πάλι καλύτεροι ήμαστε.

Κοίταζα τον Αλέξη και έψαχνα να βρω στην εικόνα του το παλικάρι με το φωτεινό χαμόγελο που θα έφερνε την ελπίδα. Καμιά σχέση. Η λοβοτομή έχει και τις επιπτώσεις της όπως φαίνεται και ελπίζω ο θίασος του και ο ίδιος να πάει από κει που ήρθε το γρηγορότερο δυνατόν.

Φαντάζομαι τον Μπαράκ τι γέλιο που θα κάνει βλέποντας όλα αυτά ...

Αποτέλεσμα εικόνας για obama αθηνα αστειες εικονες
Despina Pavlis
Τελικά η αισθητική που σέβεται τον χώρο, το λειτούργημα, το αντικείμενο, είναι τεράστιο προτέρημα. Αισθητική σε όλες τις εκφράσεις , αλλα κυρίως του λόγου. Η ζωή δεν απλοποιείται με εκπτώσεις αισθητικής. Απλά δεν υποφέρεται. Αυτά και buongiornissimo!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου