Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Γάτα η Λαγκάρντ.

 Πριν ένα χρόνο ένα μικρό γατάκι μας κτύπησε το τζάμι και νιαούριζε σαν να μας μιλούσε.
Ήταν τόσο φανερό ότι ήθελε να μας πλησιάσει που θυμηθήκαμε όλες τις ιστορίες για μετανσάρκωση, για πνεύματα μέσα στις γάτες, για τις γάτες στην Αρχαία Αίγυπτο και όλες τις ταινίες τρόμου που παρουσιάζουν το κακό μέσα από τα μάτια της γάτας.
Όμως το γατάκι, εξακουλουθούσε να έρχεται και να κτυπά το τζάμι, μέχρι που πήρε το ζητούμενο φαγάκι χωρίς φόβο για μας , χωρίς κανένα απολύτως δείγμα φόβου.
Της δώσαμε το όνομα Χρυσαλένια, και μετά λίγες μέρες την χάσαμε μιας και δεν ξανά ήρθε.
Ήταν και τα σκυλιά που δεν άφηναν γάτα για γάτα να πλησιάσει το σπίτι.
 Ο Πάρης έφυγε από την ζωή , και οι γατούλες άρχισαν να ξαναπλησιάζουν και μαζί τους η Χρυσαλένια.
Ήθελε χαδάκια, μπλεκόταν στα πόδια μας και καθόταν ακριβώς μπροστά στην πόρτα.
Δεν πέρασαν πολλές μέρες και εμφανίστηκε μια όμορφη φουντωτή γάτα με φόβο όμως για τους ανθρώπους και νιαούριζε απειλητικά προς την οποιαδήποτε άλλη γάτα που θα πλησίαζε σε κάποιο μεζεδάκι.
Η καημένη η Χρυσαλένια δεν είχε πολλές πιθανότητες να αναμετρηθεί μαζί της και έφευγε αμέσως στο πρώτο απειλητικό νιαούρισμα.
Προσπάθησα να την κάνω πιο φιλική και να συμφιλιωθεί με την Χρυσαλένια με πολύ αποκαρδιωτικά αποτελέσματα.
 Σήμερα το πρωί, έριξα και στις δυο λίγο φαγητό και πάλι η φιλική γατούλα απομακρύνθηκε από την άλλη με αποτέλεσμα η φουντωτή  γατούλα πήρε την θέση μπροστά στην πόρτα, κοιτώντας από εδώ και από κει μη και τυχόν πλησιάσει καμιά άλλη γάτα.
 Ήθελα να δω πως θα αντιδράσει και έριξα κάτι στην Χρυσαλένια χωρίς να επιτρέψω να πλησιάσει η άλλη. Υπήρξε μια τόσο έντονη έκπληξη στα μάτια της που ήταν πράγματι σαν να είχε μείνει άναυδη που δεν της έδωσα και εκείνης με αποτέλεσμα να νιαουρίζει ακόμα πιο απειλητικά στην καημένη την Χρυσαλένια.
Ψάχναμε μέρες το πως θα την λέμε και σήμερα βλέποντας την να μην αφήνει κανέναν άλλο να φάει, βλέποντας την να στρογγυλοκάθετε εκεί που δεν δείχνει την παραμικρή καλοσύνη ούτε καν διάθεση για επικοινωνία, τότε το όνομα Λαγκάρντ ήρθε σαν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο.

Να την λοιπόν η Λαγκάρντ και η μόνη που  δεν έχει ΔΝΤ μαζί της. Η θα συντονιστεί, η θα πάει από εκεί που έχει έρθει, αλλά φοβάμαι πάρα πολύ ότι είναι η μόνη Λαγκάρντ που θα ξεφορτωθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...