Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καρύστου και γιατί πρέπει να γίνει έκτακτο για τις φωτιές.


Καλημέρα αναγνώστες και επί την ευκαιρία του έκτακτου Δ.Σ σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να σκεφτούμε το γιατί θα ήταν σωστό να γίνει ένα έκτακτο Δ.Σ για τις φωτιές και το ψήφισμα.

Πρώτα από όλα αν και έχει κατατεθεί το αίτημα, ακόμα δεν έχει οριστεί κάτι και για αυτό άλλωστε οι επισκέψεις στις διαύγεια .
Είναι όμως πάρα πολύ σημαντικό να περαστεί το ψήφισμα από το Δ.Σ για πολλούς λόγους.

Ο κυριότερος είναι ότι η Πόλη πρέπει να είναι ενωμένη από τον πολίτη που υπέγραψε μέχρι και την αρχή που του εκπροσωπεί στο τοπικό μας επίπεδο για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.
Δεν θα μας δώσουν σημασία όσο το σώμα της κοινωνίας δεν δείχνει ούτε ενωμένο, ούτε συμπαγή. Ούτε είναι καλή εικόνα να σταλεί το ψήφισμα με τις υπογραφές όλων των συλλόγων, πάνω από 1000 κατοίκων χωρίς την επίσημη έγκριση του Δ.Σ
Είναι προς το συμφέρον των εκλεγμένων μας μιας και στις επόμενες εκλογές κανείς δεν θα μπορεί να πει, ότι ο κόσμος ζήτησε για μια φορά κάτι, και εκείνοι τον αγνόησαν.

Κατά δεύτερον, καλό θα ήταν να γίνει ένα Δ.Σ με μόνο αυτό το θέμα.
Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να καλέσουμε ειδικούς που θα μπορούσαν να μας δώσουν λύσεις , δηλ. καλύτερα να τους έχουμε μιλήσει από πριν και εκεί να πιστοποιηθούν οι κινήσεις που θα γίνουν για να μην ξανά έχουμε φωτιές , τουλάχιστον σε τέτοια έκταση το καλοκαίρι.

Τρίτον, θα γινόταν μια συνολική εξέταση της κατάστασης και των γεγονότων και θα γινόταν αντιληπτό ότι δεν είναι ένα θέμα που το παρέσυρε ο χρόνος και ξεχάστηκε, αλλά έχει την πλήρη προσοχή μας συνεχώς.

Τέταρτον, θα μπορούσαμε να καλέσουμε και τον κ.Μαυραγάνη που είναι τώρα και υφυπουργός δικτύων, νομίζω , ο οποίος εκτός από ότι είναι στο αντικείμενο έχει καταθέσει και στην βουλή ερώτημα για τις φωτιές, όπως και έχει συλλέξει μαρτυρίες και αποδείξεις.

Πέμπτον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποζημιώσεις έχουν πάρει μόνο οι κατ΄επάγγελμα αγρότες από τον ΕΛΓΑ, επομένως πολλοί συνάνθρωποι μας που επλήγησαν έχουν χάσει ένα μεγάλο εισόδημα χώρια την ψυχική οδύνη , και για αυτούς τους ανθρώπους, κάπως οι Αρχές του Τόπου , πρέπει να δείξουν ότι δεν τους ξεχνούν , έστω και αν πρόκειται ποτέ να πάρουν τίποτα από την ΔΕΗ.

Έκτον, μπορεί να έχει γίνει μήνυση κατά αγνώστων,  αλλά με τις απεργίες των δικηγόρων και όλη την κατάσταση που υπάρχει στην δικαιοσύνη, μέχρι να φτάσει στην ΔΕΗ, και στα δικαστήρια μετά θα περάσουν  πολλά χρόνια. Τι θα γίνει λοιπόν μέχρι τότε?
Πως θα πιεστεί η ΔΕΗ, να κάνει πραγματικά ότι χρειάζεται εκ μέρους της για να μην ξανά έχουμε φωτιές?
Mόνο με συνεχής οχλήσεις και έντονη κοινωνική παρουσία σε όλες τις της εκφάνσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους πραγματικά πιστεύω ότι το επόμενο βήμα δεν είναι απλά να περαστεί από το Δ.Σ, αλλά να γίνει έκτακτο και μάλιστα δυναμικό, έτσι ώστε να σταλεί το μήνυμα εκεί που πρέπει και όπως πρέπει.

Ας μην ξεχνάμε συμπολίτες και αναγνώστες ότι εκεί που υπάρχει θέληση, υπάρχει και λύση.



Κάρυστος 15 / 12 / 2016
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθ. Πρωτ.: 15978 Τηλ. 22243 50016 ΠΡΟΣ κ. Δήμαρχο Καρύστου κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ. Πρόεδρους Τ.Κ. κ. Προέδρους Τοπ. Συμβουλίων Νέων
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 Σας καλούμε να προσέλθετε σε ΕΚΤΑΚΤΗ κατεπείγουσα Συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Καρύστου την 16η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
 1. Τροποποίηση της υπ’αρ. 311/2012 ΑΔΣ περί έγκρισης συμμετοχής του Δήμου Καρύστου στην πρόσκληση 749/28-9-2012 του Υπουργείου Παιδείας ΓΓΔΒΜ για την ίδρυση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και ορισμός υπευθύνου.
 2. Συμμετοχή του Δήμου Καρύστου στην Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.) και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).
 3. Τροποποίηση της με αρ. 263/2016 ΑΔΣ περί Τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρύστου σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
 4. Έγκριση της δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την έκδοση φυλλαδίων τουριστικής προβολής του Δήμου Καρύστου.
 Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω του χρονικού περιθωρίου που υπάρχει για την συμμετοχή του Δήμου στην Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης», για την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. και την τουριστική προβολή του Δήμου.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΒΟΣΣΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...