Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Το πιο όμορφο παραμύθι από τα μικρούλικα της θεατρικής ομάδας των Ανεμοπυλών.

Σήμερα το απόγευμα στο Γιοκάλειο Ίδρυμα είχαμε την χαρά να συμμετέχουμε σε μια αφήγηση του παραμυθιού Το πνεύμα των Χριστουγέννων, του Ντίκενς.15 γλυκύτατες φατσούλες ηλικίας από νήπιο μέχρι τετάρτης δημοτικού μας είπαν με τον πιο γλυκό τρόπο την γνωστή ιστορία του τσιγκούνη Σκρούτζ που με την βοήθεια των πνευμάτων και των φαντασμάτων αποφάσισε να αλλάξει ζωή και να δώσει χαρά στην ζωή του.

Το θέατρο είναι ένα σχολείο και τα μηνύματα που παίρνουμε από τις ιστορίες είναι εφαρμόσιμες στις ζωές όλων μας.
Για παράδειγμα από την συγκεκριμένη ιστορία του Σκρούτζ είναι λάθος να κρατάμε ότι ήταν τσιγκούνης στα χρήματα μόνο και να παραβλέπουμε τα μηνύματα του έργου.
Ο Εμπενίζε ήταν τσιγκούνης στον καλό τον λόγο, στο χαμόγελο, στην επιβράβευση, στην αναγνώριση των μικρών και μεγαλύτερων ηρώων που ζούσαν δίπλα του.
Και τι άλλο παρά ένας μικρός ήρωας δεν ήταν το μικρό άρρωστο αγοράκι, η τι καλύτερο παράδειγμα ανώτερης συμπεριφοράς από όλους όσους ο Σκρούτζ μείωνε καθημερινά, αλλά εκείνοι πάντα προσπαθούσαν χωρίς κακίες η ανταλλαγές κατηγοριών , να φέρονται σαν ανώτεροι άνθρωποι.


Τα μηνύματα αυτής της κλασσικής ιστορίας είναι πολύπλευρα και στάζουν στην ψυχούλα των παιδιών το νόημα τους κάνοντας τους καλύτερους ανθρώπους.

Η σκηνοθέτης των παιδικών τμημάτων, η συμπαθέστατη Πετρούλα, μας έχει δείξει όλα τα χρόνια που είναι μαζί μας, πάρα πολύ όμορφες παραστάσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, και από ότι είδα στα προσωπάκια των παιδιών, χάρηκαν πολύ με την παρουσίαση του παραμυθιού τους.
Πολλά συγχαρητήρια στην Πετρούλα που με τόσο λίγες ώρες, κατάφερε να δέσει μια ομάδα 15 μικρών παιδιών που με τόσο ενθουσιασμό στάθηκαν στην σκηνή.

Στο τέλος της αφήγησης μοιράστηκαν δωράκια, ενώ στα προσωπάκια τους ζωγραφίστηκαν όμορφες εικόνες από την κυρία Ρούλα.
Η ίωση, δεν επέτρεψε στην παιδική χορωδία της μουσικής σχολής Σέβης Στελιάτου να παρουσιαστούν, αλλά την γιορτούλα έκλεισαν πολύ όμορφα μουσικά και χορευτικά μερικά από τα παιδιά του συλλόγου Τέχνης Φίλοι.

Μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και φίλοι, καμάρωσαν τα μικρά παιδάκια που δεν έχουν καλύτερη επιβράβευση από την ζεστή αγκαλιά των δικών τους και το πιο ζεστό μπράβο από τα χείλη της μαμάς και του μπαμπά.

Θα μοιραστώ μαζί μας κάτι που συνέβη τις προάλλες και πράγματι δείχνει το πόσο τα παιδιά χρειάζονται την στήριξη και την επιβράβευση των γονιών τους.
Ήταν σε μια παράσταση μιας τάξης του δημοτικού και σε κάποια στιγμή ένα αγοράκι ξέσπασε σε κλάματα. Τελικά το παιδάκι έκλαιγε γιατί δεν ήταν στην αίθουσα η μαμά και ο μπαμπάς του.
Ελπίζω να υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος γιατί το παιδάκι υπέφερε πραγματικά.

Χίλια μπράβο παιδάκια σε όλα και στον καθένα ξεχωριστά, και σε παρακαλώ , μαμά, εσύ που διαβάζεις...πες το στο παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου