Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Λάθος στο λάθος.

Χτες στις προεδρικές της Αυστρίας κέρδισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι και άφησαν δεύτερη την Ακροδεξιά ενώ ο Ρένζι που ταύτισε την πολιτική του και τον εαυτό του με το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος έχασε με μεγάλη διαφορά.
Η Ευρώπη για άλλη μια φορά αλλάζει και εμάς μας αλλάζουν τα φώτα συνεχόμενα γιατί δεν φταίει ο Σύριζα, δεν φταίει κανείς, φταίει ο Σόιμπλε ο εγωπαθής, θα μπορούσαμε να πούμε με δυο κουβέντες.

Οι πολιτικές λιτότητας δεν οδηγούν παρά στην ασφυξία, η φορολογία στην εξαφάνιση του κάθε εισοδήματος και σύμφωνα με τις μετρήσεις και στην εξαφάνιση του πληθυσμού.
Αυτό σημαίνει ότι με λιγότερες γεννήσεις μαζί με το φευγιό των νέων στο εξωτερικό δεν φτάνουν όσοι δουλεύουν να πληρώνουν τις συντάξεις από την μια, ενώ από την άλλη, ο πληθυσμός συρρικνώνεται με θλιβερά και απαισιόδοξα αποτελέσματα.

Είναι λάθος αυτή η πολιτική και την φωνάζουν τώρα πια παντού μιας και την ζουν σιγά σιγά όλο και περισσότεροι λαοί στο πετσί τους, αλλά το μεγάλο αφεντικό έχει μουλαρώσει και δεν αλλάζει ούτε κεραία .
Τι θα κάνουμε δεν ξέρω πραγματικά..Είναι φοβερό αυτό που μας συμβαίνει και γυρίζουμε γύρω γύρω από τα ίδια και τα ίδια σαν τα ποντίκια στο εργαστήρι με τον Σόιμπλε να καταγράφει αντιδράσεις και να ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας.
Η Γερμανία δεν θα αλλάξει μυαλά αν δεν γίνει κάτι στο εσωτερικό της, και παρά  τα όσα ακούμε για το πλεόνασμα της κλπ, δεν νομίζω ότι μακριά αυτή η μέρα.


Πως θα βρει όμως εμάς αυτή η μέρα, είναι ένα άλλο θέμα.http://www.liberal.gr/arthro/98517/oikonomia/2016/ta-prota-bimata-tis-italias-meta-to-ochi.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου