Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Η απατηλή επικαιρότητα.


Τι είναι η επικαιρότητα παρά  μια αλήθεια, μέσα σε μια άλλη, μια διάσταση ξέχωρη ,και μια άλλη , παράλληλη σε ότι ζούμε. Ξέρουμε ότι υπάρχει, την διαισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε και να την περιγράψουμε ακριβώς.

Χτες σκότωσαν τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα, υπήρξε μια επίθεση με 12 νεκρούς σε Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, μια επίθεση σε τέμενος με έναν νεκρό στην Ζυρίχη και πυροβολισμοί στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Άγκυρα λίγο αργότερα από την δολοφονία του πρεσβευτή.

Στο Χαλέπι οι τζιχαντιστές αφήνουν τις ανατολικές συνοικίες σε ερείπια και κατευθύνονται σε άλλες περιοχές , ενώ μια παρέα νεαρά κορίτσια, λες και έκαναν τουρισμό, έβγαλαν σέλφι χαμογελαστές μέσα στα χαλάσματα.
Είναι μάλλον η αντίδραση του οργανισμού μας για να μπορούμε να βιώνουμε τραγωδίες και να επιβιώνουμε μέσα από αυτές.

Στην Αθήνα τα γνωστά άγνωστα παιδιά έκαψαν 3 τρόλευ ,ενώ κάποια άλλα δηλητηρίασαν προιόντα ΔΕΛΤΑ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και ΔΕΛΤΑ, έτσι ώστε να αποσύρονται τώρα τεράστιες ποσότητες προιόντων από τα σούπερ μάρκετ.

Περιμένουμε την νέα χρονιά και ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα, αλλά  νομίζω ότι πολύ λίγοι το πιστεύουμε αυτό. Ίσως να βρούμε περισσότερη δύναμη να αντιμετωπίζουμε ότι συμβαίνει, θα ήταν μια πιο ρεαλιστική ευχή.


Έχουμε καταλάβει όλοι το πόσο υπό είμαστε στους ξένους, δεν μπορούμε όμως ακριβώς να είμαστε και σίγουροι το τι ακριβώς συμβαίνει και το πως να περιγράψουμε την κατάσταση μας , το τι συμβαίνει στο κόσμο και το πως εμείς σαν κοινωνία, σαν αντίληψη και σαν πρακτική ζωής στεκόμαστε μέσα σε όλα αυτά.
Δεν υπάρχει συνοχή, μόνο μικρά μικρά κομμάτια που συνθέτουν ένα παζλ, σαν της φωτογραφίας, που με κάτι μοιάζει αλλά δεν μπορούμε να πούμε και ακριβώς το τι.
Δηλητηρίασαμε προϊόντα Μεγάλων Εταιρειών με Χλωρίνη και Υδροχ/ικό Οξύ στην ΑΤΤΙΚΗ!» Απειλητικό Μήνυμα που ΣΟΚΑΡΕΙ


Με ένα e-mail που ήρθε σε ηλεκτρονικά μέσα, αναφέρει δημοσίευμα του fanpage.gr στις 20-12-2016,  άγνωστοι προειδοποιούν πως στο πλαίσιο του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις» δηλητηρίασαν με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ προϊόντα μεγάλων εταιρειών.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:
Προϊόντα των μεγαλοεταιρειών Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ (αναλυτικότερα αναφέρονται παρακάτω) έχουν δηλητηριαστεί με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ. Για ένα διάστημα, το οποιο δε θα αποκαλύψουμε καθώς δε θέλουμε να αποσυρθούν μερικώς οι παρτίδες που κυκλοφορούν, απαλλοτριώσαμε από γνωστες αλυσίδες super market σε όλη την Αττική τα προϊόντα αυτά.
Η σάλτσα για Ceasar σαλάτες τις Hellmans (που ανήκει στην Unilever) ήταν αρκετά εύκολη. Απλά τραβήξαμε το καπάκι με δύναμη, χωρίς να ξεσφραγιστει, αφαιρέσαμε 10mL του προϊόντος και προσθέσαμε 10mL χλωρίνη. Ανακινήσαμε, και το προϊόν δεν παρουσιάζει καμια εμφανή αλλοίωση.
Για το «Φρέσκο γάλα» της ΔΕΛΤΑ ήταν επίσης απλή η διαδικασία. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να εμβολίσουμε μια σύριγγα στο πάνω μέρος της συσκευασίας, να γείρουμε τη συσκευασία, να αφαιρέσουμε 20mL του προϊόντος και να γεμίσουμε με 20mL υδροχλωρικό οξύ (HCl). ξαναπιέσαμε το χαρτόνι για να σιγουρευτούμε ότι δε στάζει και βεβαιωθήκαμε πως είναι σαν καινούργιο.
Για τις σάλτσες ντομάτας Pummaro (της Unilever) ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία με το γάλα, με τη διαφορά ότι χρειάστηκε να ανασηκώσουμε λίγο το πάνω μέρος της συσκευασίας, ώστε να τοποθετηθεί η σύριγγα, να αφαιρέσουμε 10mL προϊόν και να γεμίσουμε με 10mL υδροχλωρικό οξύ. Έπειτα απλά συγκολλήσαμε τα πλαϊνά του πάνω μέρους με λίγη κόλλα σε ένα λεπτό πινέλο.
Για τα προϊόντα τις Nestle και της Coca Cola ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: ξεκολλήσαμε ελάχιστα την ετικέτα τους, και στο σημείο της κόλλας ανοίξαμε με πυρωμένο τσιμπιδάκι πολύ λεπτή τρύπα ώστε να χώρα ισα ισα η μύτη της σύριγγας και να αφαιρέσουμε 20mL απ’ τα προϊόντα, επανατοποθετώντας 20mL υδροχλωρικού οξέως. Σφραγίσαμε την τρύπα με ελάχιστη σιλικόνη και απλά ξανακολλήσαμε την ετικέτα. Δεν υπήρξε κάποια εμφανής παραμόρφωση του προϊόντος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια τις διαδικασίας φροντίσαμε ώστε να μην αφήσουμε καθόλου γενετικό υλικό που να μπορεί να μας ταυτοποιήσει, και επίσης μετά το τέλος τις διαδικασίας για όλα τα προϊόντα, καθαρίστηκαν επαρκώς, για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά.
Πιο συγκεκριμένα, απαλλοτριώθηκαν και δηλητηριάστηκαν:

-12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever)
-23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro »Κλασσική» (Unilever)
-11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro »Πιο συμπυκνωμένη» (Unilever)
-35 συσκευασίες »Φρέσκο γάλα» της ΔΕΛΤΑ
-12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο, της Nestle
-10 μπουκάλια Nestea λεμόνι, της Nestle
-29 μπουκάλια Coca Cola Light
Τα δηλητηριασμένα προϊόντα θα επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων super market σε όλη την Αττική. Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αποτραπεί κάπως η διαδικασία επανατοποθέτησης, καθώς όπως τα απαλλοτριώσαμε έτσι και θα τα βάλουμε πίσω (μακριά από κάθε είδους «μάτια», ηλεκτρονικά και μη). Η επανατοποθέτηση των προϊόντων θα ξεκινήσει 3 μέρες ακριβώς μετά την αποστολή του συγκεκριμένου μηνύματος (δηλαδή θα ξεκινήσει από τις 22/12/2016) και θα διαρκέσει ακριβώς 2 εβδομάδες (μέχρι τις 5/1/2017).
Επιχειρησιακή στοχοθεσία της συγκεκριμένης δράσης είναι το σαμποτάζ των παραπάνω εταιρειών μέσω της πλήρους απόσυρσης των προϊόντων τους για τις 2 αυτές εβδομάδες, καθιστώντας σαφές πως δεν αποσκοπούμε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε ζημιά σε καταναλωτές. Χτυπώντας το μαρκετιστικο προφίλ των συγκεκριμένων μεγαλοεταιρειών, επιδιώκουμε να τους προκαλέσουμε οικονομικό πλήγμα, καθώς, αν θέλουν να είναι »ασφαλείς» οι πελάτες τους, θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις παρτίδες των προϊόντων που θα είναι στα ράφια για όλο το διάστημα κατά το οποίο θα διαρκέσει η δράση.
Για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου προειδοποιητικού μηνύματος καθιστούμε υπεύθυνα τα καθεστωτικά μέσα στα οποία έχει αποσταλεί (Καθημερινή, Ζούγκλα, Bloko, Newsbeast). Σε περίπτωση μη δημοσίευσης, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, καθαρά υπεύθυνα θα είναι πάλι τα συγκεκριμένα μέσα.
Με την ολοκλήρωση της δράσης θα δημοσιευτεί αναλυτικό κείμενο ανάληψης ευθύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καρύστου ξεκινά μια νέα εποχή στην φροντίδα υγείας.

  Η  στιγμή που όλοι περιμέναμε σε σχέση με το Νοσοκομείο μας, έχει ήδη φτάσει. Η εποχή που ο αξονικός τομογράφος δίνει την καλύτερη εικόνα ...