Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση των Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου με αφορμή το διάγγελμα Τσίπρα


Ανακοίνωση Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου με αφορμή το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Συνάδελφοι,,Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια στόματος του Πρωθυπουργού, προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, εξάγγειλε την εφάπαξ καταβολή ορισμένων ψίχουλων σε αυτούς που έχει αφήσει με την πενιχρή σύνταξη των 850€ και κάτω. 
Την ιδία ώρα μονιμοποιεί συνεχίζει και ενισχύει τη λεηλασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων συνολικά των εργαζομένων και του
λαού. Έχει ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο (μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ), το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο τον περασμένο Μάη και πρόσφατα τον προϋπολογισμό του 2017.
Οι περικοπές που ήδη έχουν ξεκινήσει και επιβάλλονται θα ξεπεράσουν τα 8δισ. ευρώ μόνο για την τετραετία 2016 - 2019. Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που άρθρο το άρθρο περιγράφει την ληστεία στη τσέπη εργαζομένων και συνταξιούχων, ο λογαριασμός φτάνει τα 8.234δισ. ευρώ για την επόμενη τετραετία. Συγκριμένα το πετσόκομμα έχει ως εξής:
 • 1) Από κατάργηση του ΕΚΑΣ 2,393 δισ. ευρώ.
 • 2) Από μείωση στις νέες συντάξεις λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού 689εκ. ευρώ.
 • 3) Από περικοπές λόγω μείωσης του ανώτερου ποσού εισοδήματος (πλαφόν) 98εκ. ευρώ.
 • 4) Από πάγωμα υφιστάμενων συντάξεων 263εκ. ευρώ.
 • 5) Από μείωση οικογενειακών παροχών στους νέους συνταξιούχους 54εκ. ευρώ.
 • 6) Από μείωση των υφιστάμενων επικουρικών συντάξεων 1,026δισ. ευρώ.
 • 7) Από μείωση των νέων επικουρικών συντάξεων 123εκ. ευρώ.
 • 8) Από τον αυτόματο κόφτη της δαπάνης για τις επικουρικές 133εκ. ευρώ.
 • 9) Από την περικοπή στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων 832εκ. ευρώ. 
Το σύνολο των παραπάνω περικοπών ανέρχεται στο ποσό των 6,016δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 2,218δισ. ευρώ αφαιρείται από τις τσέπες μας μέσα από τις αυξήσεις των εισφορών που επιβάλλονται και έχουν ως εξής:
 • 1) Από αυξήσεις εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις 1,252δισ. ευρώ.
 • 2) Από αυξήσεις εισφορών των αγροτών 458εκ. ευρώ.
 • 3) Από αυξήσεις εισφορών αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών 411εκ. ευρώ.
 • 4) Από αύξηση του ορίου ασφαλιστέων αποδοχών 98εκ. ευρώ.
 • 5) Από αύξηση της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ από 4% σε 6% για τις κύριες και για πρώτη φορά επιβολή εισφοράς 6% και στις επικουρικές συντάξεις.
Μετά από αυτά τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται, έρχεται ο Πρωθυπουργός και με μπόλικο θράσος ανακοινώνει την επιστροφή ενός εφάπαξ βοηθήματος - περίπου 600 εκ. ευρώ - σε ένα τμήμα των συνταξιούχων, βαφτίζοντας το 13η σύνταξη.
Είναι φανερό πως η Κυβέρνηση πήρε σοβαρά το μήνυμα της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 8 Δεκέμβρη! Γι αυτό έσπευσε να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων πετώντας κάποια ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους από μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Συνάδερφοι συνταξιούχοι
Οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται από τα ψίχουλα της κυβέρνησης! 
Απαιτούμε να έρθει τώρα για ψήφιση στη Βουλή η Πρόταση Νόμου που έχουν καταθέσει 513 συνδικαλιστικές οργανώσεις από τις 18 Οκτώβρη για τις συλλογικές συμβάσεις και την επιστροφή των απωλειών από την κρίση! Να ψηφιστεί η τροπολογία για την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης!
Εδώ και τώρα χρειάζεται να φουντώσει ο αγώνας μας! 
Με ένα ενιαίο μέτωπο, σε κοινό αγώνα εμείς και τα παιδιά μας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και νεολαία, να παλέψουμε για την επιστροφή των απωλειών από την κρίση, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
 • Να σταματήσει η μείωση των συντάξεων μας.
 • Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδόματος αδείας.
 • Κάτω τα χεριά από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
 • Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι.
 • Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.
 • Αποκλειστικά δημόσια , δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
 • Άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία.
Κάρυστος, 14/12/2016
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!