Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νυχτερινή παρέλαση στο Καρναβάλι της Πάτρας.


                                        
 
Πριν την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, γίνεται η νυχτερινή παρέλαση όπου ένας μεγάλος όγκος καρναβαλιστών και αρμάτων δημιουργεί ένα μεγάλο πάρτι στο κέντρο της Πάτρας.

 
 Με πολύ κέφι, μεγάλοι , μικροί, μεγαλύτεροι και μικρότεροι, συμμετέχουν στην παρέλαση και παρασέρνουν τους θεατές στην καλή τους διάθεση.
 Από νωρίς παρέες των διαφόρων ομάδων, γεμίζουν τα μέσα μεταφοράς μετατρέποντας τις αποβάθρες, τα τρένα και τα λεωφορεία, σε ένα παράταιρο πολύχρωμο μωσαίκό που ανατρέπει την μελαγχολική καθημερινότητα σε μια ονειρική παράσταση με τον κάθε έναν πρωταγωνιστή.
 Σύμφωνα με τον οδηγό ταξί, η κίνηση φέτος δεν είναι όπως θα ήταν αλλά οι πολλές διοργανώσεις ακόμα και στην πιο μικρή γωνιά της Ελλάδας μαζί με την κρίση έχουν τις επιπτώσεις τους.


 Στους κεντρικούς δρόμους η μουσική του κάθε μαγαζιού μπλέκεται με το διπλανό και όλα μαζί δημιουργούν από μακριά μια βουή που συνοδεύει το ανθρώπινο μελίσσι που το μέσο όρο ηλικίας είναι κάτω από 30.

 Σύμφωνα με το BEST που λέει τώρα για το καρναβάλι έχει εξαπλωθεί στις γειτονιές, σκέφτονται να γίνει ένα καρναβαλικό μουσείο όπως και άλλες δράσεις που
 θα βάλει την Πάτρα ξανά δυναμικά στο κέντρο του καρναβαλικού ενδιαφέροντος.
 Αύριο Κυριακή τα άρματα θα είναι ακόμα πιο πολλά, τα πληρώματα ακόμα μεγαλύτερα και ο καιρός ίσως  βοηθήσει έτσι ώστε να δικαιώσει τα σχέδια και τις προσδοκίες τόσων και τόσων ανθρώπων που συμμετέχουν στην παρέλαση. Καλά να περάσετε όπου και αν είστε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Νίκης του Λευτέρη Ραβιόλου μετά την καθαρή εντολή του λαού της Καρυστίας.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε απόψε μπροστά το εκλογικό κέντρο της Καρύστου μετά την καθαρή νίκη του συνδυασμού του Λευτέρη Ραβιόλου.
Όπως και την προηγούμενη φορά ο κ.Βόσσος προλόγισε τον κ.Ραβιόλο στο βήμα ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον κόσμο που επισφράγισε την προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του.
Συνέχισε λέγοντας ότι με τόλμη και εργατικότητα, αναλαμβάνει την ευθύνη να πάει τον τόπο ακόμα πιο μπροστά παίρνοντας την αποψινή σπίθα .
Ευχαρίστησε την οικογένεια του , τους συνεργάτες του και όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν και έφτασαν σε αυτήν την νίκη.
Τόνισε ότι απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι. Νικήτρια είναι μόνο η Κάρυστος και κάλεσε να είναι σεμνοί στους πανηγυρισμούς και από αύριο όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για τον δήμο μας.

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά επίσης  ανάμεσα στους συμβούλους που καλούνται να συνεχίζουν το έργο του με την βοήθεια των νέων μελών της δημοτικής αρχής που μόλις πήρε εντολή να συνεχίσει .  Με αυτή την στιγμή στο 63,4…

Δοκιμαστικό ταξίδι πρώτο. Το Paros Jet μπήκε στο λιμάνι της Καρύστου.

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι Καρυστινός να καταλάβει την συγκίνηση και το ανασκάλεμα της συλλογικής μας μνήμης που φέρνει η είσοδος ενός καραβιού στο λιμάνι μας και η ελπίδα για την μόνιμη σύνδεση μας με τις Κυκλάδες.

Είμαστε στην άκρη του νησιού. Είμαστε σε μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση και χρειαζόμαστε το άνοιγμα και την σύνδεση με τα άλλα νησιά. Χρειαζόμαστε να φέρουμε κόσμο εδώ και να γίνει η πόλη μας ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί επιβάτες από Στερεά, Θεσσαλία και αλλού και να έρχονται από όλα τα νησιά!
Ίσως είναι η αφορμή να φτιαχτεί και ο δρόμος επιτέλους.
Είναι από τις λίγες φορές που όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι κάτι καλό και ελπίζω να εγκριθεί η γραμμή, να αποδειχθεί κατάλληλο το καράβι και να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για όλους!!
Σημείωση.
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι αλλά δεν άνοιξε εντελώς η πόρτα γιατί όπως βλέπετε στην φωτογραφία εμποδίζει ο στύλος με το φως. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα λυθεί άμεσα πιστεύω.
Περιμένουμε ενημέρωσ…

Επίσκεψη εφοπλιστή Ηλιόπουλου στην Κάρυστο. Δυναμώνουν οι ελπίδες για σύνδεση με Κυκλάδες και Ραφήνα!

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου μεταξύ του εφοπλιστή κ.Ηλιόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της SEA JET,  και του Δημάρχου Καρύστου παρουσία πλήθος συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και  παλαιών συνεργατών.
 Σημαντική η παρουσία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.Παρασκευής Αγιοστρατίτη που στήριξε την πρόταση όπως την στήριξε εκ μέρους του ΟΛΝΕ η κ.Ανδρέλλου, ο κ.Ιωάννης Μανώλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζάχος Χατζηνικολής.
Ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος κ.Δημήτρης Παρασκευάς δήλωσε ότι σίγουρα θα είναι θετικό για την περιοχή μας και συμφωνεί με αυτό αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης .

Σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκαν όλα τα επί μέρους θέματα και στο τέλος  έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν για να έρθουν σε συμφωνία ώστε να ακολουθήσουν όλα τα βήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός μας , που δεν είναι άλλος από την σύνδεση μας με τις Κυκλάδες και την Ραφήνα -Κυκλάδες.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο,…