Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Νυχτερινή παρέλαση στο Καρναβάλι της Πάτρας.


                                        
 
Πριν την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, γίνεται η νυχτερινή παρέλαση όπου ένας μεγάλος όγκος καρναβαλιστών και αρμάτων δημιουργεί ένα μεγάλο πάρτι στο κέντρο της Πάτρας.

 
 Με πολύ κέφι, μεγάλοι , μικροί, μεγαλύτεροι και μικρότεροι, συμμετέχουν στην παρέλαση και παρασέρνουν τους θεατές στην καλή τους διάθεση.
 Από νωρίς παρέες των διαφόρων ομάδων, γεμίζουν τα μέσα μεταφοράς μετατρέποντας τις αποβάθρες, τα τρένα και τα λεωφορεία, σε ένα παράταιρο πολύχρωμο μωσαίκό που ανατρέπει την μελαγχολική καθημερινότητα σε μια ονειρική παράσταση με τον κάθε έναν πρωταγωνιστή.
 Σύμφωνα με τον οδηγό ταξί, η κίνηση φέτος δεν είναι όπως θα ήταν αλλά οι πολλές διοργανώσεις ακόμα και στην πιο μικρή γωνιά της Ελλάδας μαζί με την κρίση έχουν τις επιπτώσεις τους.


 Στους κεντρικούς δρόμους η μουσική του κάθε μαγαζιού μπλέκεται με το διπλανό και όλα μαζί δημιουργούν από μακριά μια βουή που συνοδεύει το ανθρώπινο μελίσσι που το μέσο όρο ηλικίας είναι κάτω από 30.

 Σύμφωνα με το BEST που λέει τώρα για το καρναβάλι έχει εξαπλωθεί στις γειτονιές, σκέφτονται να γίνει ένα καρναβαλικό μουσείο όπως και άλλες δράσεις που
 θα βάλει την Πάτρα ξανά δυναμικά στο κέντρο του καρναβαλικού ενδιαφέροντος.
 Αύριο Κυριακή τα άρματα θα είναι ακόμα πιο πολλά, τα πληρώματα ακόμα μεγαλύτερα και ο καιρός ίσως  βοηθήσει έτσι ώστε να δικαιώσει τα σχέδια και τις προσδοκίες τόσων και τόσων ανθρώπων που συμμετέχουν στην παρέλαση. Καλά να περάσετε όπου και αν είστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου