Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυναμική η παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής στο Περιφερεικό Συμβούλιο.


 Μετά την συγκέντρωση για την απόσυρση των δασικών χαρτών και την ματαίωση των περαιτέρω αιολικών στην Νότια Καρυστία, μέλη της συντονιστικής επιτροπής παρέδωσαν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο στον Ορχομενό, το ψήφισμα το οποίο  κυρώθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Το ψήφισμα μοιράστηκε σε όλους τους Συμβούλους και θα τεθεί σε διαδικασία διαβούλευσης από το Σώμα για την κύρωση του σε επόμενη συνάντηση.

Στην διαδικασία ακρόασης των τοποθετήσεων δόθηκε η ευκαιρία στην κ.Μπερέτη να αναδείξει το θέμα της πληθώρας των ήδη αιολικών και την ανάγκη για την άμεση ματαίωση των νέων.
Το Σώμα άκουσε προσεκτικά την τοποθέτηση της , και θα υπάρξει συνέχεια στην ενημέρωση τόσο στους συμβούλους όσο και στον κ. Περιφερειάρχη κ.Μπακογιάννη.


 Μετά από ερώτηση του κ.Κούκουζα ,περιφερειακού συμβούλου, σε σχέση με τους δασικούς χάρτες το σώμα αποφάσισε να συζητήσει εκτενώς το θέμα και να πάρει απόφαση όχι μόνο για την άμεση απόσυρση του αλλά και την αλλαγή στον νόμο, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν νεότερα στοιχεία που ανταποκρίνονται στην διαμορφωμένη πραγματικότητα. Αναπτύχθηκαν όλα τα επιμέρους θέματα που προκύπτουν και
τελικά η απόφαση ήταν πλειοψηφία πλιν 2, μετά την έντονη αντίδραση της κ.Ντούρου που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Ο κ.Στουπής ,στην εισήγηση του ανέφερε σε κάποιο στοιχείο για τους "καταπατητές των δασικών εκτάσεων" σε διάφορες περιοχές , κάτι που έκανε την κ.Σφυρίδη να ζητήσει διευκρινιστική απάντηση και να εξαιρεθούν από τον όρο οι ιδιοκτήτες γης της Νοτίου Καρυστίας.

Η Ερώτηση της κ.Σφυρίδη, έκανε τον κ.Στουπή να αναφερθεί στο ιδιοκτησιακό της περιοχής μας έτσι ώστε το Σώμα να μάθει ότι η περιοχή μας αποτελείται από ιδιοκτησίες και το θέμα να διευκρινιστεί καθαρά προς όλους.
Επίσης ο κ.Στουπής είπε καθαρά ότι θεωρεί την Νότια Εύβοια ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ  από αιολικά και δεν χωράνε άλλα.

 Ο κ.Μπακογιάννης και ο κ.Κούκουζας έδειξαν μεγάλο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα αναφερόμενα θέματα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν την ενημέρωση που αρμόζει στις αρμοδιότητες τους.

Η παρουσία των μελών της Συντονιστικής επιτροπής  είχε και  την ευγενική προσοχή  της κ.Παπαναστασίου της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εμείς τους ευχαριστούμε όλους θερμά για το ενδιαφέρον και την καλή πίστη που άκουσαν τις προτάσεις μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Νίκης του Λευτέρη Ραβιόλου μετά την καθαρή εντολή του λαού της Καρυστίας.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε απόψε μπροστά το εκλογικό κέντρο της Καρύστου μετά την καθαρή νίκη του συνδυασμού του Λευτέρη Ραβιόλου.
Όπως και την προηγούμενη φορά ο κ.Βόσσος προλόγισε τον κ.Ραβιόλο στο βήμα ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον κόσμο που επισφράγισε την προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του.
Συνέχισε λέγοντας ότι με τόλμη και εργατικότητα, αναλαμβάνει την ευθύνη να πάει τον τόπο ακόμα πιο μπροστά παίρνοντας την αποψινή σπίθα .
Ευχαρίστησε την οικογένεια του , τους συνεργάτες του και όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν και έφτασαν σε αυτήν την νίκη.
Τόνισε ότι απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι. Νικήτρια είναι μόνο η Κάρυστος και κάλεσε να είναι σεμνοί στους πανηγυρισμούς και από αύριο όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για τον δήμο μας.

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά επίσης  ανάμεσα στους συμβούλους που καλούνται να συνεχίζουν το έργο του με την βοήθεια των νέων μελών της δημοτικής αρχής που μόλις πήρε εντολή να συνεχίσει .  Με αυτή την στιγμή στο 63,4…

Δοκιμαστικό ταξίδι πρώτο. Το Paros Jet μπήκε στο λιμάνι της Καρύστου.

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι Καρυστινός να καταλάβει την συγκίνηση και το ανασκάλεμα της συλλογικής μας μνήμης που φέρνει η είσοδος ενός καραβιού στο λιμάνι μας και η ελπίδα για την μόνιμη σύνδεση μας με τις Κυκλάδες.

Είμαστε στην άκρη του νησιού. Είμαστε σε μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση και χρειαζόμαστε το άνοιγμα και την σύνδεση με τα άλλα νησιά. Χρειαζόμαστε να φέρουμε κόσμο εδώ και να γίνει η πόλη μας ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί επιβάτες από Στερεά, Θεσσαλία και αλλού και να έρχονται από όλα τα νησιά!
Ίσως είναι η αφορμή να φτιαχτεί και ο δρόμος επιτέλους.
Είναι από τις λίγες φορές που όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι κάτι καλό και ελπίζω να εγκριθεί η γραμμή, να αποδειχθεί κατάλληλο το καράβι και να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για όλους!!
Σημείωση.
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι αλλά δεν άνοιξε εντελώς η πόρτα γιατί όπως βλέπετε στην φωτογραφία εμποδίζει ο στύλος με το φως. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα λυθεί άμεσα πιστεύω.
Περιμένουμε ενημέρωσ…

Επίσκεψη εφοπλιστή Ηλιόπουλου στην Κάρυστο. Δυναμώνουν οι ελπίδες για σύνδεση με Κυκλάδες και Ραφήνα!

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου μεταξύ του εφοπλιστή κ.Ηλιόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της SEA JET,  και του Δημάρχου Καρύστου παρουσία πλήθος συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και  παλαιών συνεργατών.
 Σημαντική η παρουσία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.Παρασκευής Αγιοστρατίτη που στήριξε την πρόταση όπως την στήριξε εκ μέρους του ΟΛΝΕ η κ.Ανδρέλλου, ο κ.Ιωάννης Μανώλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζάχος Χατζηνικολής.
Ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος κ.Δημήτρης Παρασκευάς δήλωσε ότι σίγουρα θα είναι θετικό για την περιοχή μας και συμφωνεί με αυτό αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης .

Σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκαν όλα τα επί μέρους θέματα και στο τέλος  έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν για να έρθουν σε συμφωνία ώστε να ακολουθήσουν όλα τα βήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός μας , που δεν είναι άλλος από την σύνδεση μας με τις Κυκλάδες και την Ραφήνα -Κυκλάδες.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο,…