Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Δυναμική η παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής στο Περιφερεικό Συμβούλιο.


 Μετά την συγκέντρωση για την απόσυρση των δασικών χαρτών και την ματαίωση των περαιτέρω αιολικών στην Νότια Καρυστία, μέλη της συντονιστικής επιτροπής παρέδωσαν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο στον Ορχομενό, το ψήφισμα το οποίο  κυρώθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Το ψήφισμα μοιράστηκε σε όλους τους Συμβούλους και θα τεθεί σε διαδικασία διαβούλευσης από το Σώμα για την κύρωση του σε επόμενη συνάντηση.

Στην διαδικασία ακρόασης των τοποθετήσεων δόθηκε η ευκαιρία στην κ.Μπερέτη να αναδείξει το θέμα της πληθώρας των ήδη αιολικών και την ανάγκη για την άμεση ματαίωση των νέων.
Το Σώμα άκουσε προσεκτικά την τοποθέτηση της , και θα υπάρξει συνέχεια στην ενημέρωση τόσο στους συμβούλους όσο και στον κ. Περιφερειάρχη κ.Μπακογιάννη.


 Μετά από ερώτηση του κ.Κούκουζα ,περιφερειακού συμβούλου, σε σχέση με τους δασικούς χάρτες το σώμα αποφάσισε να συζητήσει εκτενώς το θέμα και να πάρει απόφαση όχι μόνο για την άμεση απόσυρση του αλλά και την αλλαγή στον νόμο, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν νεότερα στοιχεία που ανταποκρίνονται στην διαμορφωμένη πραγματικότητα. Αναπτύχθηκαν όλα τα επιμέρους θέματα που προκύπτουν και
τελικά η απόφαση ήταν πλειοψηφία πλιν 2, μετά την έντονη αντίδραση της κ.Ντούρου που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Ο κ.Στουπής ,στην εισήγηση του ανέφερε σε κάποιο στοιχείο για τους "καταπατητές των δασικών εκτάσεων" σε διάφορες περιοχές , κάτι που έκανε την κ.Σφυρίδη να ζητήσει διευκρινιστική απάντηση και να εξαιρεθούν από τον όρο οι ιδιοκτήτες γης της Νοτίου Καρυστίας.

Η Ερώτηση της κ.Σφυρίδη, έκανε τον κ.Στουπή να αναφερθεί στο ιδιοκτησιακό της περιοχής μας έτσι ώστε το Σώμα να μάθει ότι η περιοχή μας αποτελείται από ιδιοκτησίες και το θέμα να διευκρινιστεί καθαρά προς όλους.
Επίσης ο κ.Στουπής είπε καθαρά ότι θεωρεί την Νότια Εύβοια ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ  από αιολικά και δεν χωράνε άλλα.

 Ο κ.Μπακογιάννης και ο κ.Κούκουζας έδειξαν μεγάλο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα αναφερόμενα θέματα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν την ενημέρωση που αρμόζει στις αρμοδιότητες τους.

Η παρουσία των μελών της Συντονιστικής επιτροπής  είχε και  την ευγενική προσοχή  της κ.Παπαναστασίου της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εμείς τους ευχαριστούμε όλους θερμά για το ενδιαφέρον και την καλή πίστη που άκουσαν τις προτάσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου