Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοι είμαστε.Συντονιστική επιτροπή αγώνα για την απόσυρση των δασικών χαρτών και την ματαίωση νέων αιολικών στην Νότια Καρυστία.

Αγαπητοί αναγνώστες,
με ρωτάτε εναγωνίως να μάθετε το ποιοι είναι στην επιτροπή αυτή και πως αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα προς και να ξεκινήσουμε αυτόν τον αγώνα που στο τέλος του θα έχει την απόσυρση των δασικών χαρτών από την μια ,και από την άλλη, την ματαίωση των νέων αιολικών.

Για το πρώτο σκέλος, έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα, όλα τα όργανα από δήμους μέχρι Περιφέρειες, από Επιμελητήρια μέχρι Βουλευτές.
Όσο αφορά το δεύτερο ,  είναι ένα θέμα που αφορά κυρίως την περιοχή μας.   Κατανόηση η συμπαράσταση, μπορούμε να έχουμε από ομοιοπαθείς περιοχές που ήδη ξέρουν σε βάθος το θέμα, ενώ πρέπει να έχουμε έναν συνεχή αγώνα για ενημέρωση στους υπόλοιπους.

Ποιοι είμαστε λοιπόν.
Είμαστε πάνω από 12 άτομα από πολίτες και φορείς . θα προστεθούν και άλλα στην πορεία, όσο γίνεται γνωστή η κίνηση μας. Το ενδιαφέρον είναι εντυπωσιακό.
Δεν έχουμε καμιά σχέση με καμιά αιρετή δημοτική θέση, και είναι η πρώτη φορά που αποκλειστικά πολίτες και φορείς μπαίνουν μπροστά σε κοινούς αγώνες .

Όταν λοιπόν βλέπετε κάποιον να μιλά, να παίρνει τον λόγο, να προβαίνει σε κάποια κίνηση, να ξέρετε ότι είναι ένας από όλους και όλες, που με έναν μαγικό τρόπο ήρθαμε κοντά από την αγωνία μας για το μέλλον της περιοχής.

Ένα μέλλον που το βλέπουμε πολύ διαφορετικά από όσα μας τα περιγράφουν.

Η Ανάρτηση των δασικών χαρτών ήταν η σπίθα και η άμεση επίπτωση που έχει στις ιδιοκτησίες όλου του κόσμου μας δημιούργησε την ανάγκη της κινητοποίησης.

Τα δυο θέματα δεν είναι χωρίς σύνδεση μεταξύ τους. Το ένα ακουμπάει στο άλλο, και το άλλο δεν είναι άμοιρο του τρίτου.
Χάρτες - Ιδιοκτησία - Αιολικά.
Η απόδειξη είναι η ανάγκη που δηλώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για αλλαγή του νόμου  συν της άλλης.

Από έγκυρη πηγή μάθαμε ότι ο αρμόδιος υπουργός είπε σε άλλη περιοχή με αιολικά που έχουν ξεσηκωθεί να μην ανησυχούν γιατί  ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ.
Μάλιστα, και δεν μιλάμε για τίποτα.
Μιλάμε με τον νόμο, μιλάμε με το δίκιο, μιλάμε με επιχειρήματα και θα κερδίσουμε σίγουρα.


Όχι για την Όχη,
και ...όσοι πιστοί, προσέλθετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου