Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλήθειες και ψέμματα για την ανακύκλωση.


H ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών γίνεται σε πολύ όμορφους κάδους με πολύ hi teck σχέδια και όλα δείχνουν πολύ καθαρά, πολύ εντάξει, με την συνείδηση μας πολύ ήσυχη ότι κάνουμε ότι καλύτερο και ο πλανήτης δεν θα επιβαρυνθεί από τα ηλεκτρονικά μας απόβλητα.
Βλέπουμε πολύ τακτοποιημένα βίντεο, που μας κατατοπίζουν με τον πιο αναλυτικό τρόπο για τον τρόπο της ανακύκλωσης με όλα τα μέτρα προστασίας .
Όλα πολύ πολιτισμένα και πολύ τακτοποιημένα.
Όμως η αλήθεια είναι κάπου μακρυά από τους κάδους της ανακύκλωσης.
Είναι στην Ασία και στην Αφρική. Είναι στις χωματερές και στους απόκληρους όλων των κοινωνιών όλου του πλανήτη.
Εκεί που φορτώνονται για να πάνε οι καραβιές των αποβλήτων που πιστεύουμε ότι τα ανακυκλώνουμε.
Το αποτέλεσμα μια απίστευτη μόλυνση, πέρα από κάθε φαντασία.
Οι θάνατοι των ανθρώπων πριν της ώρας τους, η μόλυνση των νερών σε βαθμό που σε πόλεις με ποτάμια και ρυάκια ,κουβαλάνε το νερό με τα βυτία για να πιουν και να πλυθούν.
Εκεί τα που τα παιδιά με γυμνά χέρια πιάνουν τον θάνατο από το χέρι και τρέχουν αμέριμνα ανάμεσα στους λόφους των ηλεκτρονικών αποβλήτων .
Πόσο μακριά η πραγματικότητα από τις διαφημίσεις της τηλεόρασης και τα πληρωμένα από εταιρίες ενημερωτικά βίντεο για να αγοράζουμε περισσότερα, να ξοδεύομαι χωρίς τύψεις και να είμαστε περήφανοι για το τελευταίο μας απόκτημα.

Ας σκεφτούμε για μια στιγμή να αμφισβητήσουμε αυτό που μας λένε για αξίωμα μιας και όπου υπάρχει χρήμα, στο μόνο που πρέπει να έχει κάποιος εμπιστοσύνη, είναι στην δύναμη του χρήματος να προστατεύει τον εαυτό του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Νίκης του Λευτέρη Ραβιόλου μετά την καθαρή εντολή του λαού της Καρυστίας.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε απόψε μπροστά το εκλογικό κέντρο της Καρύστου μετά την καθαρή νίκη του συνδυασμού του Λευτέρη Ραβιόλου.
Όπως και την προηγούμενη φορά ο κ.Βόσσος προλόγισε τον κ.Ραβιόλο στο βήμα ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον κόσμο που επισφράγισε την προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του.
Συνέχισε λέγοντας ότι με τόλμη και εργατικότητα, αναλαμβάνει την ευθύνη να πάει τον τόπο ακόμα πιο μπροστά παίρνοντας την αποψινή σπίθα .
Ευχαρίστησε την οικογένεια του , τους συνεργάτες του και όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν και έφτασαν σε αυτήν την νίκη.
Τόνισε ότι απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι. Νικήτρια είναι μόνο η Κάρυστος και κάλεσε να είναι σεμνοί στους πανηγυρισμούς και από αύριο όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για τον δήμο μας.

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά επίσης  ανάμεσα στους συμβούλους που καλούνται να συνεχίζουν το έργο του με την βοήθεια των νέων μελών της δημοτικής αρχής που μόλις πήρε εντολή να συνεχίσει .  Με αυτή την στιγμή στο 63,4…

Δοκιμαστικό ταξίδι πρώτο. Το Paros Jet μπήκε στο λιμάνι της Καρύστου.

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι Καρυστινός να καταλάβει την συγκίνηση και το ανασκάλεμα της συλλογικής μας μνήμης που φέρνει η είσοδος ενός καραβιού στο λιμάνι μας και η ελπίδα για την μόνιμη σύνδεση μας με τις Κυκλάδες.

Είμαστε στην άκρη του νησιού. Είμαστε σε μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση και χρειαζόμαστε το άνοιγμα και την σύνδεση με τα άλλα νησιά. Χρειαζόμαστε να φέρουμε κόσμο εδώ και να γίνει η πόλη μας ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί επιβάτες από Στερεά, Θεσσαλία και αλλού και να έρχονται από όλα τα νησιά!
Ίσως είναι η αφορμή να φτιαχτεί και ο δρόμος επιτέλους.
Είναι από τις λίγες φορές που όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι κάτι καλό και ελπίζω να εγκριθεί η γραμμή, να αποδειχθεί κατάλληλο το καράβι και να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για όλους!!
Σημείωση.
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι αλλά δεν άνοιξε εντελώς η πόρτα γιατί όπως βλέπετε στην φωτογραφία εμποδίζει ο στύλος με το φως. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα λυθεί άμεσα πιστεύω.
Περιμένουμε ενημέρωσ…

Επίσκεψη εφοπλιστή Ηλιόπουλου στην Κάρυστο. Δυναμώνουν οι ελπίδες για σύνδεση με Κυκλάδες και Ραφήνα!

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου μεταξύ του εφοπλιστή κ.Ηλιόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της SEA JET,  και του Δημάρχου Καρύστου παρουσία πλήθος συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και  παλαιών συνεργατών.
 Σημαντική η παρουσία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.Παρασκευής Αγιοστρατίτη που στήριξε την πρόταση όπως την στήριξε εκ μέρους του ΟΛΝΕ η κ.Ανδρέλλου, ο κ.Ιωάννης Μανώλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζάχος Χατζηνικολής.
Ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος κ.Δημήτρης Παρασκευάς δήλωσε ότι σίγουρα θα είναι θετικό για την περιοχή μας και συμφωνεί με αυτό αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης .

Σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκαν όλα τα επί μέρους θέματα και στο τέλος  έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν για να έρθουν σε συμφωνία ώστε να ακολουθήσουν όλα τα βήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός μας , που δεν είναι άλλος από την σύνδεση μας με τις Κυκλάδες και την Ραφήνα -Κυκλάδες.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο,…