Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αλήθειες και ψέμματα για την ανακύκλωση.


H ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών γίνεται σε πολύ όμορφους κάδους με πολύ hi teck σχέδια και όλα δείχνουν πολύ καθαρά, πολύ εντάξει, με την συνείδηση μας πολύ ήσυχη ότι κάνουμε ότι καλύτερο και ο πλανήτης δεν θα επιβαρυνθεί από τα ηλεκτρονικά μας απόβλητα.
Βλέπουμε πολύ τακτοποιημένα βίντεο, που μας κατατοπίζουν με τον πιο αναλυτικό τρόπο για τον τρόπο της ανακύκλωσης με όλα τα μέτρα προστασίας .
Όλα πολύ πολιτισμένα και πολύ τακτοποιημένα.
Όμως η αλήθεια είναι κάπου μακρυά από τους κάδους της ανακύκλωσης.
Είναι στην Ασία και στην Αφρική. Είναι στις χωματερές και στους απόκληρους όλων των κοινωνιών όλου του πλανήτη.
Εκεί που φορτώνονται για να πάνε οι καραβιές των αποβλήτων που πιστεύουμε ότι τα ανακυκλώνουμε.
Το αποτέλεσμα μια απίστευτη μόλυνση, πέρα από κάθε φαντασία.
Οι θάνατοι των ανθρώπων πριν της ώρας τους, η μόλυνση των νερών σε βαθμό που σε πόλεις με ποτάμια και ρυάκια ,κουβαλάνε το νερό με τα βυτία για να πιουν και να πλυθούν.
Εκεί τα που τα παιδιά με γυμνά χέρια πιάνουν τον θάνατο από το χέρι και τρέχουν αμέριμνα ανάμεσα στους λόφους των ηλεκτρονικών αποβλήτων .
Πόσο μακριά η πραγματικότητα από τις διαφημίσεις της τηλεόρασης και τα πληρωμένα από εταιρίες ενημερωτικά βίντεο για να αγοράζουμε περισσότερα, να ξοδεύομαι χωρίς τύψεις και να είμαστε περήφανοι για το τελευταίο μας απόκτημα.

Ας σκεφτούμε για μια στιγμή να αμφισβητήσουμε αυτό που μας λένε για αξίωμα μιας και όπου υπάρχει χρήμα, στο μόνο που πρέπει να έχει κάποιος εμπιστοσύνη, είναι στην δύναμη του χρήματος να προστατεύει τον εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου