Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Συγκέντρωση-ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες από το Δήμο Καρύστου

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

EVIAVIMA.BLOGSPOT.COM
Η αθρόα προσέλευση ιδιοκτητών γης της Νότιας Εύβοιας στη σημερινή συγκέντρωση-ενημέρωση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Καρύστου στο Γιοκάλειο Ίδρυμα, αποδεικνύει την αγανάκτηση και την αβεβαίοτητα που είναι διάχυτη μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα ο Δήμος Καρύστου πραγματοποιήσε εκδήλωση με καλεσμένους ιδιώτες δασολόγους για να εξηγήσουν στους πολίτες τη γραφειοκρατική διαδικασία, τα προβλήματα και τους κινδύνους που υπάρχουν.
Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Α. Βόσσος, ενώ το λόγο πήραν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λ. Ραβιόλος, ο Αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Ν. Μανώλης, ο δικηγόρος κ. Ζ. Χατζηνικολήςκαι ο σύμβουλος της Δ.Κ Καρύστου κ. Κ. Δρόσος. Διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τους ειδικούς, κατέθεσαν ιδιοκτήτες εκτάσεων και μέλη συλλόγων και φορέων της περιοχής.
΄Ελαμψαν όμως δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας και οι βουλευτές του νομού.
Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις είναι ενωμένες απέναντι στο συλλογικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Παρόντες ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης "Αλλιώς" κ. Ισ. Παπαλυμπέρης και η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κα. Κ. Βρανά.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι περιπτώσεις ιδιοκτητών γης που αντιμετωπίζουν διαχρονικά πρόβλημα με το ασταθές ιδιοκτησιακό καθεστώς, που ταλαιπωρεί πολλούς δημότες.  Οι καλεσμένοι δασολόγοι όμως ηρέμησαν τα πνεύματα υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία των ενστάσεων των δασικών χαρτών δεν αφορά τη διαδικασία αλλά μόνο το χαρακτήρα των εκτάσεων.
Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης συνοπτικά είναι τα εξής:
1)Ο Δήμος θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις αλλά και τις προσπάθειες ενημέρωσης σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα.
2)Οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται στα δημοτικά καταστήματα.
3)Η Γεν. Διεύθυνση Δασών θα πραγματοποιήσει πιθανότατα άλλη συγκέντρωση-ενημέρωση στην περιοχή.
4)Ο Δήμος θα συζητήσει ενδελεχώς το θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να οργανώσει νέες δράσεις.
5)Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πιθανότατα θα δημοσιεύσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.
6)Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει καταθέσει ήδη Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.
7)Οι ενστάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέσα στο ασφυκτικό διάστημα των δύο μόλις μηνών (εώς 6/4/17).
8)Σε περίπτωση μη αποδοχής της ένστασης οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προσφύγουν μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
Η εκδήλωση είχε διάρκεια δύο ώρες, με τους πολίτες να αποχωρούν ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την γραφειοκρατική και σκληρή οικονομικά νέα διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν για να υπερασπισθούν τις περιουσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου