Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έμφυλες σχέσεις και Κατηχητικό.

Νομίζω ότι και επισήμως μπορώ να πω ότι έχω μεγαλώσει πολύ.

Φτάσαμε στο σημείο να ξέρουν τα παιδιά του γυμνασίου την λέξη, έμφυλες σχέσεις, αλλά να μην αναγνωρίζουν καν την λέξη Κατηχητικό.
Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός ανάμεσα στους γονείς για την βδομάδα ενημέρωσης που έχει βάλει το υπουργείο στα σχολεία για διάφορα θέματα και ανάμεσα τους είναι και οι έμφυλες σχέσεις.

Τα παιδιά της πρώτης γυμνασίου είναι πολύ μικρά για τέτοιες κουβέντες και μάλιστα από καθηγητές.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσει κάποιος στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να προκαλεί αναταραχή στους γονείς και προβληματισμούς στα παιδιά.
Ο πιο απλός είναι να κρατάμε τους απλούς κανόνες  της ηθικής και της καλής συμπεριφοράς.

Να σέβεστε τους άλλους,
Η προσωπική ζωή του κάθε ενός δεν μας αφορά,
Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και τον σεβόμαστε όπως θα θέλαμε να μας σέβονται και εκείνοι.

Αν επιμένουμε στην ανατροφή των παιδιών μας σε τέτοιους και παρόμοιους κανόνες δεν θα χρειαζόταν να υπάρχει τέτοια αναταραχή σε αυτές τις ηλικίες.

Κάποτε πηγαίναμε κατηχητικό και αρκετά παιδιά πάνε ακόμα. Όμως μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν η απορία και με την λέξη ήταν τόσο μεγάλη, λες και έλεγα λέξη από άλλη γλώσσα.

Έτσι είναι, αλλάζουν τα χρόνια, αλλάζουν τα λεξιλόγια, αλλάζουν οι προτεραιότητες, αλλάζουν οι κατευθύνσεις, και μετά είσαι σε ένα περιβάλλον άλλα ντ άλλων.

Πάντως για να καθυσηχάσουμε τους γονείς και τους καθηγητές και κυρίως το υπουργείο, τα παιδιά έχουν τον δάσκαλο στο χέρι όλη μέρα, το κινητό δηλ. και η βδομάδα ενημέρωσης είναι ήδη αναχρονιστική.. Υπερβάλουμε αλλά όχι και τόσο.

Θα ήθελα να έβλεπα, πόσοι αναγνώστες άνω των 50 ξέρουν τι είναι έμφυλες σχέσεις!

2 σχόλια:

C B. είπε...

Να με συγχωρεις Σοφια αλλα η διδασκαλια ενος τετοιου θεματος ειναι υψιστης σημασιας σε μια κοινωνια η οποια πασχει και επασχε χρονια απο προκαταληψεις (βασισμενες στο κατηχητικο) και οι οποιες καθοριζαν και καθοριζουν με νοσηρο και αρρωστο τροπο τις σχεσεις των δυο φιλων. Θα σου προτεινα λοιπον να διαβασεις περισσοτερο περι τινος προκειται¨http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ti-einai-oi-emfyles-taytotites

sofiascomments είπε...

έχει μια χιουμοριστική διάσταση..ίσως δεν το πέτυχα..

Δημοσίευση σχολίου