Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

" Οι δασικοί Χάρτες, δώρο στις εταιρίες Αιολικής Ενέργειας" Ενημερωτική εκδήλωση στο Γιοκάλειο.

https://www.facebook.com/events/330925887301555/Η ανάρτηση των δασικών χαρτών φέρνει μια νέα διάσταση στην συνεχιζόμενη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στην περιοχή μας, αφού τινάζουν στον αέρα τα συμβόλαια και φαίνεται ολοκάθαρα ότι στο τέλος ο κάθε κάτοικος, και το κάθε χωριό συνολικά δεν θα έχει λόγο στην ίδια του την γη.
Πρέπει τελικά να σκεφτούμε και που οδηγεί το τρίπτυχο, ΧΑΡΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΙΟΛΙΚΑ.

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Η σημερινή χρονική συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της περιοχής.
Η πρόσφατη δημοσίευση των Δασικών Χαρτών και η Άμεση Εκτεταμένη Εγκατάσταση Ανεμογεννητριών , καταστρέφουν την ζωή μας.
Καλούμε όλους τους κατοίκους, παραθεριστές, φίλους της περιοχής, ιδιώτες και φορείς στο ΓΙΟΚΑΛΕΙΟ ΊΔΡΥΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, 12 ΦΕΒΟΡΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.30.

Θα ήθελα φίλες και φίλοι αναγνώστες να είστε εκεί, να ενημερωθείτε για το τι πρόκειται να συμβεί, και να θέσετε τα δικά σας ερωτήματα για να έχετε την δική σας άποψη, ότι και αν πιστεύετε.

Μερικοί λένε, μα αφού είναι καλά, τι θέλεις και φωνάζεις.
Ας πούμε ότι το αγαπημένο σου γλυκό είναι το προφιτερόλ, και είναι τα γενέθλια σου.Έρχονται οι φίλοι σου και οι συγγενείς σου με μια τούρτα προφιτερόλ ο καθένας. Πόσες τούρτες μπορείς να φας χωρίς να καταλήξεις στο νοσοκομείο η στην τουαλέτα?
 Η Νότια Εύβοια έφαγε τις τούρτες της και δεν κάνει να φάει άλλες γιατί δεν υπάρχει και νοσοκομείο για την περίπτωση της.

Θα ήθελα να σας θυμίσω τι γινόταν παλιά με το τσιγάρο. Παντού τασάκια, ακόμα και στα καθίσματα των λεωφορείων, στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες, παντού.
Κάπνιζαν πάνω από τις κούνιες του μωρού, έκαναν δώρα πανάκριβα κρυστάλλινα τασάκια, και οι διαφημίσεις σε έκαναν να καπνίζεις ακόμα περισσότερο.
Τραγούδια, έργα, περιοδικά, όλα εξυπνούσαν με τον τρόπο τους το τσιγάρο, και που φτάσαμε τώρα?
Να καπνίζεις και να ντρέπεσαι να σε δει άνθρωπος γιατί δεν είναι μόνο κακό στην υγεία είναι και εκτός εποχής, εκτός μόδας, εκτός συνολικής αντίληψης.
Είμαι σίγουρη ότι η ίδια αλλαγή θα γίνει και στην περίπτωση των αιολικών, ελπίζω να μην είναι αργά για την περιοχή μας.

Άλλοι λένε, "Μα θα γίνουν έτσι και αλλιώς, τι νόημα έχει?"
Αυτή την αντίδραση την καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ ούτε να την ακολουθήσω, ούτε να την δεχτώ.
Ίσως είναι θέμα χαρακτήρα προς ότι πιστεύω ότι είναι λάθος.
Θα το λέω συνέχεια, και όσο μπαίνουν και μετά που και εαν μπουν. Είναι σαν να ψάχνεις να παραδώσεις την σκυτάλη σε κάποιον χωρίς να σου πέσει.
Είναι σαν να έχεις κάποιον δικό σου άρρωστο και σου λέει ο γιατρός, σηκώνω τα χέρια ψηλά,.
Τι θα κάνεις?
Θα σκύψεις το κεφάλι και θα πας σπίτι να περιμένεις το μοιραίο, η θα αλλάξεις γιατρό, θα δοκιμάσεις και άλλες θεραπείες και να σταθείς εκεί, μέχρι να γίνει καλά?
Και αν δεν γίνει, θα έχεις την συνείδηση σου καθαρή ότι έκανες ότι μπορούσες .

Δεν θέλω να σε πείσω ντε και καλά ότι έχω δίκιο, θέλω να τα μάθεις όλα, από όλες τις πλευρές και να έχεις την δική σου γνώμη, και πάλι αν συμφωνείς μαζί μου, να βρεις το θάρρος να πάρεις θέση, και αν πάρεις θέση, θα υπάρξει και αποτέλεσμα.

Σε περιμένω λοιπόν την Κυριακή , εντάξει? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου