Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ.

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στην  Κάρυστο (Αίθουσα Γιοκαλείου), όλοι εμείς  οι φορείς και οι πολίτες της νότιας Καρυστιας συγκεντρωθήκαμε για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για την πρόχειρη ανάρτηση των δασικών χαρτών και για την άναρχη και ασύδοτη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.  
Διαμαρτυρόμαστε:
 1. Για την προχειρότητα,λόγω σκοπιμότητας με την οποία συντάχθηκαν και αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες καθώς και την παντελή έλλειψη διαβούλευσης.
 2. Για την ασφυκτική προθεσμία των 60 ημερών
 3. Για την καταβολή του απαράδεκτου και αντισυνταγματικού παραβόλου, άσχετα από την δικαίωση ή όχι των αντιρρήσεων που θα ασκήσει ο κάθε ιδιοκτήτης
 4. Για το γεγονός ότι όλες οι εκτάσεις που χαρακτηρίζονται δασικές ή χορτολιβαδικές, αυτομάτως χαρακτηρίζονται και δημόσιες, με ότι αυτό σημαίνει για τους ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας που μαζί με τη γη τους θα χάσουν και τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 5. Για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε όλες τις κορυφογραμμές της Όχης, καταστρέφοντας την φύση του τόπου μας , προκαλώντας τεράστιες επιπτώσεις στη χρήση γης και τις τοπικές δραστηριότητες και ακυρώνοντας την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
 6. Για τη συσσώρευση αιολικών σταθμών στη νότια Καρυστία και ειδικά μέσα στην καρδιά της προστατευόμενης περιοχής της Όχης   


Ζητάμε:
 1. Την άμεση απόσυρση των δασικών χαρτών, ώστε αυτοί να διορθωθούν και να επιλυθούν τα σοβαρά λάθη που περιέχουν
 2. Οι νέοι χάρτες να λαμβάνουν υπόψιν τους και τις αεροφωτογραφίες, του 1960 όπως ορίζει ο Δασικός κώδικας
 3. Όταν επαναναρτηθούν  να προβλέπετε μεγαλύτερο διάστημα για την υποβολή αντιρρήσεων, ώστε να προλάβουν όλοι οι πολίτες να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες.
 4. Την κατάργηση του παραβόλου αντιρρήσεων .
 5. Την ταυτόχρονη εκκίνηση της διαδικασίας επίλυσης του ιδιοκτησιακού ζητήματος της νότιας Καρυστίας
 6. Να μην υπάρξει καμία νέα εγκατάσταση ΑΠΕ στη νότια Καρυστία και να ανακληθούν οι άδειες που έχουν ήδη δωθεί  
 7. Να ολοκληρωθεί η μελέτη χωροταξικού σχεδιασμού και να ληφθούν υπόψη οι προστατευόμενες περιοχές της Όχης .


Το ΨΗΦΙΣΜΑ υπογράφετε από όλους εμάς τους φορείς και τους πολίτες της νότιας Καρυστίας.  
Η συντονιστική ομάδα φορέων και πολιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση να προωθήσει το ΨΗΦΙΣΜΑ  στους αρμόδιους φορείς της διοίκησης.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Νίκης του Λευτέρη Ραβιόλου μετά την καθαρή εντολή του λαού της Καρυστίας.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε απόψε μπροστά το εκλογικό κέντρο της Καρύστου μετά την καθαρή νίκη του συνδυασμού του Λευτέρη Ραβιόλου.
Όπως και την προηγούμενη φορά ο κ.Βόσσος προλόγισε τον κ.Ραβιόλο στο βήμα ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον κόσμο που επισφράγισε την προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του.
Συνέχισε λέγοντας ότι με τόλμη και εργατικότητα, αναλαμβάνει την ευθύνη να πάει τον τόπο ακόμα πιο μπροστά παίρνοντας την αποψινή σπίθα .
Ευχαρίστησε την οικογένεια του , τους συνεργάτες του και όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν και έφτασαν σε αυτήν την νίκη.
Τόνισε ότι απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι. Νικήτρια είναι μόνο η Κάρυστος και κάλεσε να είναι σεμνοί στους πανηγυρισμούς και από αύριο όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για τον δήμο μας.

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά επίσης  ανάμεσα στους συμβούλους που καλούνται να συνεχίζουν το έργο του με την βοήθεια των νέων μελών της δημοτικής αρχής που μόλις πήρε εντολή να συνεχίσει .  Με αυτή την στιγμή στο 63,4…

Δοκιμαστικό ταξίδι πρώτο. Το Paros Jet μπήκε στο λιμάνι της Καρύστου.

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι Καρυστινός να καταλάβει την συγκίνηση και το ανασκάλεμα της συλλογικής μας μνήμης που φέρνει η είσοδος ενός καραβιού στο λιμάνι μας και η ελπίδα για την μόνιμη σύνδεση μας με τις Κυκλάδες.

Είμαστε στην άκρη του νησιού. Είμαστε σε μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση και χρειαζόμαστε το άνοιγμα και την σύνδεση με τα άλλα νησιά. Χρειαζόμαστε να φέρουμε κόσμο εδώ και να γίνει η πόλη μας ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί επιβάτες από Στερεά, Θεσσαλία και αλλού και να έρχονται από όλα τα νησιά!
Ίσως είναι η αφορμή να φτιαχτεί και ο δρόμος επιτέλους.
Είναι από τις λίγες φορές που όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι κάτι καλό και ελπίζω να εγκριθεί η γραμμή, να αποδειχθεί κατάλληλο το καράβι και να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για όλους!!
Σημείωση.
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι αλλά δεν άνοιξε εντελώς η πόρτα γιατί όπως βλέπετε στην φωτογραφία εμποδίζει ο στύλος με το φως. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα λυθεί άμεσα πιστεύω.
Περιμένουμε ενημέρωσ…

Επίσκεψη εφοπλιστή Ηλιόπουλου στην Κάρυστο. Δυναμώνουν οι ελπίδες για σύνδεση με Κυκλάδες και Ραφήνα!

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου μεταξύ του εφοπλιστή κ.Ηλιόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της SEA JET,  και του Δημάρχου Καρύστου παρουσία πλήθος συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και  παλαιών συνεργατών.
 Σημαντική η παρουσία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.Παρασκευής Αγιοστρατίτη που στήριξε την πρόταση όπως την στήριξε εκ μέρους του ΟΛΝΕ η κ.Ανδρέλλου, ο κ.Ιωάννης Μανώλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζάχος Χατζηνικολής.
Ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος κ.Δημήτρης Παρασκευάς δήλωσε ότι σίγουρα θα είναι θετικό για την περιοχή μας και συμφωνεί με αυτό αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης .

Σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκαν όλα τα επί μέρους θέματα και στο τέλος  έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν για να έρθουν σε συμφωνία ώστε να ακολουθήσουν όλα τα βήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός μας , που δεν είναι άλλος από την σύνδεση μας με τις Κυκλάδες και την Ραφήνα -Κυκλάδες.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο,…