Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήμαρχος Πάτρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη Χρυσή Αυγή

12:23 μμ
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη Χρυσή Αυγή, αναδεικνύοντας πρώτα απ΄ όλα την αλήθεια και συσπειρώνοντας το λαό, διότι πρέπει να γίνει κατανοητό ποια είναι ακριβώς η Χρυσή Αυγή», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά την αθώωσή του χθες από το δικαστήριο. Εναντίον του είχε υποβάλει μήνυση υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, επειδή δεν παραχωρήθηκε δημοτικός χώρος στην προεκλογική περίοδο του 2015.
Δήμαρχος Πάτρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη Χρυσή Αυγή
Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να πράξει σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής ο κ. Πελετίδης υπογραμμίζει: «Θα συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Δηλαδή, τον αγώνα μας, ώστε να συσπειρωθεί όλος ο πατραϊκός λαός και να δώσει την απάντηση σε αυτό το μόρφωμα που έχει χαρακτηριστικά πολιτικού κόμματος και το οποίο αναβιώνει τον ναζισμό και τον φασισμό». «Αυτή η πολιτική», τονίζει, «δεν πρέπει να περάσει στο λαό και ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα. Η πολιτική που έχει αυτό το μόρφωμα είναι να υπηρετεί στην πιο ακραία του μορφή, το ίδιο το σύστημα. Γιατί είναι ένα κόμμα συστημικό και θα είναι το "αποκούμπι" του κεφαλαίου, όταν αυτό θα χάσει την υποστήριξη από τα αστικά κόμματα, που υλοποιούν σήμερα την πολιτική του κεφαλαίου. Ο πατραϊκός λαός συσπειρωμένος πρέπει να δώσει την απάντησή του».
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να εμποδιστεί η δράση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Πελετίδης, λέει χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ΄ όλα αναδεικνύοντας την αλήθεια, πηγαίνοντας μέσα στις γειτονιές και παντού μέσα στο λαό, διότι αυτά δεν γίνονται μόνο με αποφάσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό ποια είναι η Χρυσή Αυγή, διότι υπάρχουν πολλοί νέοι που νομίζουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα ενάντια στο σύστημα. Όμως, είναι το πιο συστημικό κόμμα. Είναι αυτοί που θέλουν τους εργαζόμενους δούλους του κεφαλαίου. Είναι αυτοί που όλη τους την δράση μέχρι σήμερα, το μίσος και την βία, δεν την έχουν εξασκήσει ποτέ απέναντι σε αυτούς που έχουν τον πλούτο. Δεν πήγαν ποτέ απέναντι στο κεφάλαιο».

«Παρουσιάζονται», συμπληρώνει, «σαν οι ελληναράδες που θέλουν στις δουλειές να υπάρχουν μόνον Έλληνες. Γιατί δεν πάνε στους εφοπλιστές να τους πουν να προσλάβουν Έλληνες; Ποτέ δεν θα τους δούμε απέναντι στο κεφάλαιο. Μέσα στη Βουλή υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, μέσα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη πηγαίνουν και υπηρετούν τα συμφέροντα των εργολάβων, για να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στο κεφάλαιο. Αυτό γίνονταν και στη ναζιστική Γερμανία, όπου εκεί πάλι βασίλευε το κεφάλαιο. Ήταν μάλιστα και σε πλεονεκτικότερη θέση, διότι με τη βία και με το μίσος τους εξάλειφαν κάθε αντίδραση εργαζομένων και δυνάμεων, όπως των κομμουνιστών, οι οποίοι αντιδρούσαν απέναντι στο κεφάλαιο και την εκμετάλλευση. Τους εξαφάνιζαν με δολοφονίες, τους φυλάκιζαν και τους εκτελούσαν. Αυτά τα έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα».
Ο δήμαρχος Πατρέων μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε και στη συμπαράσταση που έδειξαν οι πολίτες. «Η συμπαράσταση έδειξε ότι αυτό που αισθανόμαστε εμείς ως δημοτική αρχή, το αισθάνεται και ο πατραϊκός λαός, ο οποίος αρχίζει και καταλαβαίνει που το πάει αυτό το μόρφωμα», σημειώνει και προσθέτει: «Η συμπαράσταση δεν ήταν μόνο από την Πάτρα, αλλά και από όλη τη χώρα. Ο λαός μας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα αναβιώσουν όσα έγιναν στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να δούμε άλλο Δίστομο. Θέλουμε να κυριαρχήσει η ιστορική αλήθεια. Δεν μπορούμε να βλέπουμε στο διαδίκτυο αναρτήσεις της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα, ό,τι ο Ντερτιλής θεωρείται αθάνατος, ο Παττακός ήρωας και πως ο φασισμός είναι αυτός που θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Δηλαδή, αυτοί που επί επτά χρόνια δεν άφησαν τίποτα όρθιο στη χώρα μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Νίκης του Λευτέρη Ραβιόλου μετά την καθαρή εντολή του λαού της Καρυστίας.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε απόψε μπροστά το εκλογικό κέντρο της Καρύστου μετά την καθαρή νίκη του συνδυασμού του Λευτέρη Ραβιόλου.
Όπως και την προηγούμενη φορά ο κ.Βόσσος προλόγισε τον κ.Ραβιόλο στο βήμα ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον κόσμο που επισφράγισε την προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του.
Συνέχισε λέγοντας ότι με τόλμη και εργατικότητα, αναλαμβάνει την ευθύνη να πάει τον τόπο ακόμα πιο μπροστά παίρνοντας την αποψινή σπίθα .
Ευχαρίστησε την οικογένεια του , τους συνεργάτες του και όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν και έφτασαν σε αυτήν την νίκη.
Τόνισε ότι απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι. Νικήτρια είναι μόνο η Κάρυστος και κάλεσε να είναι σεμνοί στους πανηγυρισμούς και από αύριο όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για τον δήμο μας.

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά επίσης  ανάμεσα στους συμβούλους που καλούνται να συνεχίζουν το έργο του με την βοήθεια των νέων μελών της δημοτικής αρχής που μόλις πήρε εντολή να συνεχίσει .  Με αυτή την στιγμή στο 63,4…

Δοκιμαστικό ταξίδι πρώτο. Το Paros Jet μπήκε στο λιμάνι της Καρύστου.

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι Καρυστινός να καταλάβει την συγκίνηση και το ανασκάλεμα της συλλογικής μας μνήμης που φέρνει η είσοδος ενός καραβιού στο λιμάνι μας και η ελπίδα για την μόνιμη σύνδεση μας με τις Κυκλάδες.

Είμαστε στην άκρη του νησιού. Είμαστε σε μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση και χρειαζόμαστε το άνοιγμα και την σύνδεση με τα άλλα νησιά. Χρειαζόμαστε να φέρουμε κόσμο εδώ και να γίνει η πόλη μας ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί επιβάτες από Στερεά, Θεσσαλία και αλλού και να έρχονται από όλα τα νησιά!
Ίσως είναι η αφορμή να φτιαχτεί και ο δρόμος επιτέλους.
Είναι από τις λίγες φορές που όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι κάτι καλό και ελπίζω να εγκριθεί η γραμμή, να αποδειχθεί κατάλληλο το καράβι και να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για όλους!!
Σημείωση.
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι αλλά δεν άνοιξε εντελώς η πόρτα γιατί όπως βλέπετε στην φωτογραφία εμποδίζει ο στύλος με το φως. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα λυθεί άμεσα πιστεύω.
Περιμένουμε ενημέρωσ…

Επίσκεψη εφοπλιστή Ηλιόπουλου στην Κάρυστο. Δυναμώνουν οι ελπίδες για σύνδεση με Κυκλάδες και Ραφήνα!

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου μεταξύ του εφοπλιστή κ.Ηλιόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της SEA JET,  και του Δημάρχου Καρύστου παρουσία πλήθος συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και  παλαιών συνεργατών.
 Σημαντική η παρουσία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.Παρασκευής Αγιοστρατίτη που στήριξε την πρόταση όπως την στήριξε εκ μέρους του ΟΛΝΕ η κ.Ανδρέλλου, ο κ.Ιωάννης Μανώλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζάχος Χατζηνικολής.
Ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος κ.Δημήτρης Παρασκευάς δήλωσε ότι σίγουρα θα είναι θετικό για την περιοχή μας και συμφωνεί με αυτό αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης .

Σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκαν όλα τα επί μέρους θέματα και στο τέλος  έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν για να έρθουν σε συμφωνία ώστε να ακολουθήσουν όλα τα βήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός μας , που δεν είναι άλλος από την σύνδεση μας με τις Κυκλάδες και την Ραφήνα -Κυκλάδες.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο,…