Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Καρυστινά νέα 16 Μάρτη 2017

 Σήμερα είναι μια πιο Ανοιξιάτικη μέρα από την αρχή του Μάρτη και ο ήλιος αν και θαμπός, ακόμα κρατάει τα προσχήματα της εποχής.
Στο κέντρο της πόλης μας οι εργασίες για τα πεζοδρόμια που θα γίνουν με Καρυστινή πλάκα συνεχίζονται, ενώ στη μικρή πλατεία στην είσοδο της , έχουν αρχίσει να σκάβουν  για να το ομορφύνουν περισσότερο.
Από ότι ξέρουμε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος είχε προτείνει να γίνει εκεί ένα ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, με φυτά της περιοχής που μας δίνουν το υπέροχο μέλι μας. Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ, θα έλεγα.
Είναι μια καταπληκτική ιδέα και η προσφορά του Μελισσοκομικού μας είναι μεγάλη αφού τα δέντρα και τα φυτά που ήδη υπάρχουν τα έβαλαν οι ίδιοι.
Θα ήταν μια διαφήμιση προς στα μάτια μας της μοναδικότητας της περιοχής μας σε αυτόν τον τομέα και θα υπήρχε και πινακίδα ενημερωτική, όπου επισκέπτες και σχολεία θα μπορούσαν να ενημερωθούν και επομένως να ευαισθητοποιηθούν για το θέμα.
Επίσης είδα μέλη του Μελισσοκομικού να βάζουν φυτά στο διάζωμα στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη πριν λίγες μέρες.

Όταν ερχόμαστε από την Χαλκίδα βλέπουμε στην Αμάρυνθο έναν τεράστιο κύκλο , άδειο, με γκαζόν, και πάντα σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να είναι έτσι αφού θα μπορούσε να είναι φυτεμένος με όμορφα φυτά.
Ελπίζω πράγματι να μην γίνει τελικά κάτι τέτοιο εδώ, αφού υπάρχει η πρόταση και η διάθεση για κάτι καλύτερο.
 Παντού εργάτες που κόβουν χόρτα, καταστηματάρχες που ετοιμάζονται για το Πάσχα και οι προσδοκίες για μια καλή σεζόν ζεσταίνει τις καρδιές του κόσμου.
Τα πρώτα γκρούπ έχουν φτάσει και εύχομαι καλή αρχή σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου