Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Μια τσέπη σαν τσουβάλι!

Άλλο τίτλο ήθελα να βάλω, αλλά η σεμνότης δεν με αφήνει, θα ξεκινήσουμε όμως με το
"H Αθήνα είναι ένα μεγάλο κρεβάτι και η Ελλάδα μια μεγάλη τσέπη".
Το πρώτο το έλεγαν από παλιά και δεν βλέπω να έχει αλλάξει με την έννοια ότι όλοι οι κάποιοι και οι κάπως, όλο και κάπου βρίσκονται, καταλλήλως η ακαταλλήλως, ενώ ειδικά στην Ελλάδα των μνημονίων, ολόκληρη η χώρα έχει γίνει μια μεγάλη τσέπη, μια τσέπη σαν τσουβάλι.

Μακάρι να ήταν το τσουβάλι του Άγιου Βασίλη να μοίραζε και δώρα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε δώρο, ούτε τίποτα, μόνο καμιά φιλανθρωπία πότε πότε.

Όπως θα ξέρετε τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι να δοθούν έναντι πινακίου φακής για πάρα πολλά χρόνια σε Γερμανική εταιρία για εκμετάλλευση.
Φυσικά ανάμεσα τους υπάρχουν και αεροδρόμια παραμελημένα και αφρόντιστα, αλλά όμως υπάρχουν και στολίδια, όπως αυτό των Χανίων.
Στα Χανιά γίνεται ένας χαμός και μεγάλη κινητοποίηση για να μην πάει το αεροδρόμιο σε ξένα χέρια που είναι μαχαίρια,μιας και αυτό θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις σε αυξήσεις κλπ, που ίσως να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κίνηση του αεροδρομίου και κατ΄επέκταση, στην τουριστική κίνηση του νησιού.

Διαβάζοντας την αλυσίδα των συμφερόντων που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα αεροδρόμια βλέπουμε και τα γνωστά ονόματα σε μας από τα αιολικά, ονόματα που τα βλέπεις και στους δρόμους σαν κατασκευαστές, και αλλού, σε όλη την Ελλάδα, επομένως η σκέψη ότι η τσέπη είναι σαν τσουβάλι δεν είναι και τόσο άκυρη.

Οι τράπεζες βοηθούν, πριμοδοτούν, οι πολιτικοί βολεύονται , οι έξω πιέζουν , οι πολίτες απελπίζονται και το τσουβάλι γεμίζει  με ότι μπορείς να φανταστείς.

Δημόσια περιουσία, σε λίγο και τα δημόσια ουρητήρια θα έχουν κάποια ταμπέλα αλά Κοπελούζος, Καλογρίτσας, κλπ, για να μην τον αφήνουμε απ΄έξω μιας και ο Τοξότης, έχει κάνει την παρουσία του πολύ έντονη με την άνοδο του Σύριζα.

Στο Χίλτον έχουν την συνέχεια της περιβόητης διαπραγμάτευσης και μας παίρνουν πάλι μέτρα.
Όσο πιο πολύ μας παίρνουν εμάς τα μέτρα, τόσο μεγαλώνει το τσουβάλι, τόσο ανεβαίνει το πλεόνασμα της Γερμανίας, τόσο απομακρύνονται οι ελπίδες για κάτι διαφορετικό.
Ο Τσακαλώτος δεν μιλάει.Σφίγγα ο Ευκλείδης ! Φαίνεται ότι σερβίρουν το αμίλητο νερό στο Χίλτον.

Ο Χρόνος τελείωσε για πολλούς και για τα εκατομμύρια των θυμάτων των πειραμάτων τους ο χρόνος έχει τελειώσει προ πολλού. Ο Πολιτικός χρόνος τελειώνει , ο οικονομικός έχει ταβάνι το καλοκαίρι, και το Αιγαίο παθαίνει συνεχείς κρίσεις.
Η Άνοιξη προβλέπεται θερμή από κάθε άποψη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

Ε ΠΙΤΡΟΠΗ Α ΓΩΝΑ Ε ΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ ΑΡΥΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 πμ ▪ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Ε...

Αρχειοθήκη

Google+ Badge