Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Πρωϊνή ενημέρωση για αγωνιστικές δράσεις.

Καλημέρα παιδιά, μικρά και μεγάλα.

Χτες το πρωί μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τους δασικούς χάρτες και τα αιολικά, στην συνέχεια των κινητοποιήσεων της επισκέφθηκε τον κ.Αποστόλου και του επέδωσε επιστολή με τα αιτήματα και τα προβλήματα της περιοχής.
Η ενημέρωση πάντα είναι καλή και αν μη τι άλλο, βάζει και τον καθένα στην θέση να πάρει την δική του θέση και να καταγραφεί στην κοινή γνώμη το τι κάνει και πως το κάνει, μιας και όλα έχουν σημασία.

Αυτά που γράφω τώρα δεν τα γράφω σαν μέλος της συντονιστικής ούτε είναι ένα δελτίο τύπου ανεπίσημου η επίσημου, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

Το βράδυ συναντηθήκαμε στον Γαλαξία με μια μεγάλη διεύρυνση θα έλεγα για ενημέρωση αλλά και για να προχωρήσουμε σε πιο πέρα κινητοποιήσεις.

Υπάρχει μια σειρά από δράσεις που σχηματοποιούνται γρήγορα θα έλεγα και ασχέτου αποτελέσματος είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε ενεργός πολίτης που θίγεται ο ίδιος και η κοινωνία που ζει, και με αυτό το σκεπτικό πιστεύω ότι κάνουμε το σωστό και εύχομαι να είστε και σεις μαζί μας.

Το ψήφισμα έχει μαζέψει μέχρι στιγμής πάνω από 1200 υπογραφές και η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
Το θέμα των χαρτών έχει άπειρες σκοτεινές πτυχές και συνδέεται άμεσα ειδικά στην περιοχή μας με το ιδιοκτησιακό και τα αιολικά. Παραμένουμε στο πνεύμα του ψηφίσματος  -που μπορείτε να το διαβάζετε πιο κάτω- εννοείται.

"Honesty is the best policy"  Η ειλικρίνεια είναι ο καλύτερος τρόπος, λέει ένα Αγγλικό ρητό, και πιστεύω απόλυτα ότι το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς , είναι να είναι απόλυτα διαυγής και ξεκάθαρος με ότι λέει και ότι πιστεύει και αυτό κάνω εδώ και όπου μιλάω.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Την ευθύνη του πολίτη δεν μπορούμε να την εξισώσουμε με την ευθύνη οποιουδήποτε ασκεί εξουσία. Λειτουργούν κάτω από άλλες παραμέτρους και διαφορετικές αφετηρίες.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ.

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στην  Κάρυστο (Αίθουσα Γιοκαλείου), όλοι εμείς  οι φορείς και οι πολίτες της νότιας Καρυστίας συγκεντρωθήκαμε για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για την πρόχειρη ανάρτηση των δασικών χαρτών και για την άναρχη και ασύδοτη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.  
Διαμαρτυρόμαστε:
 1. Για την προχειρότητα,λόγω σκοπιμότητας με την οποία συντάχθηκαν και αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες καθώς και την παντελή έλλειψη διαβούλευσης.
 2. Για την ασφυκτική προθεσμία των 60 ημερών
 3. Για την καταβολή του απαράδεκτου και αντισυνταγματικού παραβόλου, άσχετα από την δικαίωση ή όχι των αντιρρήσεων που θα ασκήσει ο κάθε ιδιοκτήτης
 4. Για το γεγονός ότι όλες οι εκτάσεις που χαρακτηρίζονται δασικές ή χορτολιβαδικές, αυτομάτως χαρακτηρίζονται και δημόσιες, με ότι αυτό σημαίνει για τους ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας που μαζί με τη γη τους θα χάσουν και τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 5. Για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε όλες τις κορυφογραμμές της Όχης, καταστρέφοντας την φύση του τόπου μας , προκαλώντας τεράστιες επιπτώσεις στη χρήση γης και τις τοπικές δραστηριότητες και ακυρώνοντας την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
 6. Για τη συσσώρευση αιολικών σταθμών στη νότια Καρυστία και ειδικά μέσα στην καρδιά της προστατευόμενης περιοχής της Όχης   

Ζητάμε:
 1. Την άμεση απόσυρση των δασικών χαρτών, ώστε αυτοί να διορθωθούν και να επιλυθούν τα σοβαρά λάθη που περιέχουν
 2. Οι νέοι χάρτες να λαμβάνουν υπόψιν τους και τις αεροφωτογραφίες, του 1960 όπως ορίζει ο Δασικός κώδικας
 3. Όταν επαναναρτηθούν  να προβλέπετε μεγαλύτερο διάστημα για την υποβολή αντιρρήσεων, ώστε να προλάβουν όλοι οι πολίτες να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες.
 4. Την κατάργηση του παραβόλου αντιρρήσεων .
 5. Την ταυτόχρονη εκκίνηση της διαδικασίας επίλυσης του ιδιοκτησιακού ζητήματος της νότιας Καρυστίας
 6. Να μην υπάρξει καμία νέα εγκατάσταση ΑΠΕ στη νότια Καρυστία και να ανακληθούν οι άδειες που έχουν ήδη δωθεί  
 7. Να ολοκληρωθεί η μελέτη χωροταξικού σχεδιασμού και να ληφθούν υπόψη οι προστατευόμενες περιοχές της Όχης .

Το ΨΗΦΙΣΜΑ υπογράφετε από όλους εμάς τους φορείς και τους πολίτες της νότιας Καρυστίας.  
Η συντονιστική ομάδα φορέων και πολιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση να προωθήσει το ΨΗΦΙΣΜΑ  στους αρμόδιους φορείς της διοίκησης.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

Ε ΠΙΤΡΟΠΗ Α ΓΩΝΑ Ε ΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ ΑΡΥΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 πμ ▪ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Ε...

Αρχειοθήκη

Google+ Badge