Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Το μεγάλο κόλπο των αιολικών.

Πριν μερικά χρόνια που είχα αρχίσει να μαθαίνω το τι συμβαίνει με τους αιολικούς σταθμούς είχα εντυπωσιαστεί από τα στοιχεία που ερχόντουσαν στο φως, κυρίως για το ασύμφορο της επένδυσης σε αντιδιαστολή  με την μετατροπή σε ενέργεια του ανέμου, με όλα τα υπόλοιπα που τους συνοδεύουν.
Τώρα ξανά που έχουμε και την εμπειρία τόσων χρόνων, σχηματίζεται ξεκάθαρα η εικόνα ενός μεγάλου κόλπου για λίγους σε βάρος όλων των άλλων, με δέσμευση και καταστροφή ολόκληρων περιοχών.


Ας αρχίσουμε με το όνομα. Δεν είναι πάρκο. Είναι σταθμός , εγκατάσταση, όπως θέλετε. Πάντως πάρκο δεν είναι. Ακόμα δεν είναι σταθμοί παραγωγοί ενέργειας γιατί εκχέουν δεν δημιουργούν ενέργεια. Όλο το όνομα μια παραπλάνηση.
Σε όποιο λεξικό και να δει κάποιος, ονομάζεται ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Επομένως δεν είναι τίποτα άλλο παρά βιομηχανική ζώνη.
Στις βιομηχανικές ζώνες όπως θα έχετε δει σε πολλές περιοχές, μαζεύονται διάφορες βιομηχανίες και δεν ξεχωρίζουν σε , βιομηχανία στο ένα στρέμμα και ένα ωραιότατο πεντάστερο στο άλλο. Εμείς πεντάστερο δεν έχουμε και φυσικά βάζουμε ταφόπλακα και σε οποιαδήποτε προοπτική να δούμε κάτι ανάλογο κάποτε.
Στον τόπο μας τα θέλουμε όλα, αλλά δεν γίνεται. Και αιολικά και φαράγγι, και αμόλυντη φύση και μπετά παντού, και μπλε σημαίες και χωματερές δίπλα να καίμε τα κλαριά.. Τι να πω και ποιος τα ακούει.


Το 2020, λήγει η προθεσμία που έχουμε για πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα . Σαν συνέπεια βάζουμε ανεμογεννήτριες όπως όπως και όπου νάναι. Δεν περιμένουν τις μελέτες, δεν τις κοιτάνε καν, δίνουν παράταση στις άδειες, βγάζουν δάνεια , υπογράφουν χαρτιά χωρίς να τα κοιτάνε καμιά φορά, κάτι που με το μπάχαλο που κυριαρχεί στο κράτος, δεν μας κάνει και πολύ εντύπωση.
Εμείς πληρώνουμε στους λογαριασμούς μας και σας παρακαλώ να κοιτάξετε τι πληρώνετε για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και τώρα πάμε σε ένα άλλο κουλό.

Πληρώνουμε εμείς ο κάθε ένας χώρια, αλλά τα αντισταθμιστικά έρχονται στους δήμους.
Λίγα η πολλά δεν έχει σημασία. -Τα ψίχουλα που ρίχνουν στα χωριά όποτε είναι ώρα να στήσουν και έναν σταθμό ας μη τα πούμε καλύτερα, γιατί αν πιάσουν και μετρήσουν τα πόσα πληρώνουν και πόσα παίρνουν και πότε τα παίρνουν δεν θα έχουμε και πολύ καλές εξελίξεις..-
Αυτό από πολιτικής άποψης δεν κολλάει πουθενά.
Ο καπιταλιστής ας πούμε, θέλει να κερδίζει με τις δικές του επενδύσεις, άντε και με δάνεια που ξεπληρώνει η επιχείρηση του. Δεν ζητιανεύει στις πόρτες του κόσμου για να κάνει την επένδυση του και μετά να  δίνει στον διαχειριστή των πολυκατοικιών όσα έχει συμφωνήσει μαζί τους.
Γιατί δεν μας ρωτάει κανείς αν θέλουμε να δώσουμε τα λεφτά μας για αυτό τον σκοπό πρώτα από όλα, και δεύτερον δεν μας έρχονται καν πίσω στην δική μας τσέπη.
Ο κουμουνιστής πάλι, δίνει όλες τις αρμοδιότητες στο κεντρικό όργανο να δίνει στους πολίτες αυτό που νομίζει ότι τους αναλογεί, αλλά δεν έχουμε κομουνισμό εδώ.
Δεν έχουμε τίποτα που να ταιριάζει σε καθαρό πολιτικό σύστημα παρά έναν αχταρμά που με λίγα λόγια είναι της σκέψης," όπου σε πιάσει και όπως κάτσει".

Μια μεγάλη αλήθεια είναι ότι όσα πιο πολλά μπαίνουν τόσο πιο πολύ θα ακριβαίνει το ρεύμα, τόσο πιο πολλά θα πληρώνουμε εμείς, αφού όπως είπαμε, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ.
Μιλάμε για τεράστια κοροϊδία . Ο δρόμος είναι ο εξής. Πρώτα πληρώνουμε εμείς τον λογαριασμό, μετά τα μαζεύει το κράτος και τα δίνει στις τράπεζες να επιδοτούν τα έργα. Οι τράπεζες ανήκουν στην Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, επομένως η γη μας καταλήγει κατευθείαν σε αυτήν. Να υποθέσουμε την συνέπεια του ότι τα βουνά, οι βουνοκορφές κλ, ανήκουν σε ξένους η δεν χρειάζεται?
To παράλογο να τους πληρώνουμε για να μας κατακτήσουν , να το συζητήσουμε , η δεν χρειάζεται ούτε αυτό?

Τα δωράκια εδώ και κει και να πέφτουν οι ευχαριστίες βροχή, εμένα προσωπικά μου γυρίζει το στομάχι ανάποδα που λέμε και μεις στο χωριό μας. Δηλαδή με τα δικά μου λεφτά, λέω ευχαριστώ στον άλλον ! Σιγά μη του φιλήσω και το χέρι στο τέλος, που όπως μας το σερβίρουν, μπορεί να μας το ζητήσουν και αυτό στο τέλος.

Πάμε τώρα στους χάρτες που είδατε πιο κάτω.
Μα τέτοια ακρίβεια πια στην αποτύπωση του αιολικού δυναμικού? Την πιστεύετε? Έχει κάνει εδώ που τα λέμε και τίποτα το κράτος για το πιστεύουμε και έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να το θεωρήσουμε αξίωμα χωρίς αμφισβήτηση, ότι αυτοί οι χάρτες είναι σωστοί?

Μαθαίνουμε από όπου αλλού γίνονται κινητοποιήσεις για τον τρόπο που τα προωθούν και εκεί , και πραγματικά ο τρόπος των υπουργείων κλπ, αρμοδίων, θυμίζει ταινία του Ταραντίνο.
Όλα προωθούνται σύμφωνα με τις μελέτες, τους τεχνικούς, επιστήμονες..., των εταιριών.
 Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι οι ανεμογεννήτριες θα είναι τα μνημεία του μέλλοντος!! και αυτό το είπε αρχαιολόγος  παρακαλώ.

Τα επίσημα μέσα σιωπούν σε όλες αυτές τις αντιδράσεις και μόνο αν γίνει κάτι ποινικό ασχολούνται μαζί τους. Ούτε έρευνες , ούτε ρεπορτάζ, ούτε τίποτα έστω για ξεκάρφωμα που λέει ο λόγος.

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς ότι τα συμφέροντα λίγων εταιριών, κολοσσών κατά τα άλλα, εξυπηρετούνται τόσο μα τόσο αριστοτεχνικά από το σύμπλεγμα της εξουσίας, τόσο δύσκολο όσο ήταν κάποτε που λέγαμε ότι θα καταστραφούμε και δεν ήθελε να το ακούσει κανείς.

Πρωί πρωί θα μου πεις και συ, τι σε έπιασε και τα θυμήθηκες όλα μαζεμένα..
Θα σου πω το βράδυ γιατί έχουμε εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου