Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Tι είδα και τι έμαθα, σε βουνό και συναντήσεις για χάρτες και αιολικά.Σχολιανά και σχόλια για ότι συμβαίνει.


 Πάνω στο βουνό οι εργασίες συνεχίζονται όπως βλέπετε και σεις με αποτέλεσμα το παρθένο τοπίο που θα ήθελε να δει ο επισκέπτης σε λίγο να έχει μετατραπεί σε μια βιομηχανική ζώνη.
Και όλα αυτά στον δρόμο για το Δημοσάρι, που αυτό από μόνο του είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ,σχεδόν αφύσικο θα έλεγα με μια μικρή δόση μαύρου χιούμορ μιας και η διαφήμιση του σαν το καλύτερο φαράγγι μετά της Μεσαριάς έρχεται σε τέλεια αντίθεση με τα έργα εγκατάστασης των αιολικών.
Το σπιτάκι έτοιμο, τις βάσεις δεν τις είδα γιατί από την λάσπη δεν μπορούσα να πάω πιο κοντά και το εργοτάξιο στην θέση του.
Θα φωτογραφίζουν τώρα σε λίγο οι τουρίστες τις μπουλντόζες μαζί με την νεκρά φύση. 
Πρέπει να κινηθούμε άμεσα, να αποτραπεί αυτό το έγκλημα στην καρδιά της Όχης και σε αυτό συμφωνούν ΌΛΟΙ, ΑΠΑΝΤΕΣ, αρκεί να πάρεις το καράβι και να πας σε υπουργεία, σε περιφέρειες , σε υπηρεσίες, παντού εκτός από εδώ που υπάρχει σιγή ασυρμάτου από την Δημοτική Αρχή σε αυτό το θέμα.

Κατά τα άλλα είναι ωραίο να κάνεις νέους φίλους που έχουν μια πείρα ζωής και μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα για την ζωή και την ιστορία του τόπου μας.
Ο κ. Τριανταφύλλης , ο οποίος  παρά ελάχιστους ψήφους δεν βγήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την Συμπολίτευση , όπως επίσης είναι πρόεδρος του Οινοποιητικού Καρύστου Μαρμαρίου και στον Αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο, τώρα και στην ευρύτερη συντονιστική επιτροπή για όλα αυτά τα θέματα που προσπαθούμε να βρύμε λύση.
Είναι μαχητικός, ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ, και επί της ουσίας σε κάθε θέμα.
Στην κουβέντα για τους χάρτες και τις φωτογραφίες του 1945, λογικά φαίνονταν ότι είναι καλλιεργήσιμες και χορολιβαδικές αφού στον Καλλιανού υπήρχαν τότε 1.500 κάτοικοι περίπου, στον Πλατανιστό 3.500 και οι πλαγιές ήταν όλες σπαρμένες από τον Τσολιά μέχρι την θάλασσα.

Ο λόγος που οι τιμές για τις αντιρρήσεις είναι τόσο μεγάλες, είναι ο εξής.
Ένας ήθελε να αγοράσει ένα κτήμα και με το παζάρι, ανέβαινε η τιμή σε ένα άλφα ποσόν. Η τιμή αυτή παρέσερνε και την γύρω περιοχή με αποτέλεσμα φτωχοί άνθρωποι να καλούντε να πληρώσουν ποσά αδιανόητα για την φέρουσα οικονομική τους κατάσταση.
Για παράδειγμα στο Παραδείσι η τιμή στο στρέμμα είναι 550, 350ευρω στον Μελισσώνα, 320 στην Αμυγδαλιά. (σύμφωνα με τηλ επικοινωνία με συμβολαιογράφο).
Τι να λέμε τώρα δηλαδή, την στιγμή που τόσος και τόσος κόσμος μένει και ανασφάλιστος.
Πάντως με τις τροπολογίες που πέφτουν βροχή από κάθε πλευρά, θα βρεθεί κάπως κάτι καλύτερο, ελπίζουμε δηλ.
Από ότι είπε ο κ.Μαυραγάνης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην τροπολογία του είναι η πρόταση να εξαιρεθεί ότι είναι μέσα στο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όταν ήρθε η ώρα να πούμε για τα αιολικά ο κ.Μαυραγάνης μας είπε ότι ο ίδιος απέτρεψε την εγκατάσταση τους σε Αμάρυνθο, σε Ερέτρια και Σκύρο.
Έχουν βγει 2 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΚΟΡΕΣΜΕΝΗ.

Η ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΚΟΡΕΣΜΕΝΗ.

Πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα μας είπε ο κ.Μαυραγάνης μιας και ξέρει πολύ καλά το θέμα και είχε ασχοληθεί με τα πρώτα της Ρόκα , ενώ όπως μας είπε οι ιδιώτες τότε, στράφηκαν εναντίον όσων είχαν καταλάβει το τι θα ακολουθούσε.

Υπάρχει μια απόφαση της τότε κοινότητας Καφηρέα ότι η τοπική κοινωνία είναι σύμφωνη ΕΚΕΙ.

Αυτό δεν είναι παρά ένα κωλόχαρτο που περιφέρουν οι εταιρίες και όποιος προσπαθεί να υποστηρίξει έστω και τώρα αυτή την ανύπαρκτη θέση.
Είναι κωλόχαρτο και δεν το παίρνω πίσω γιατί βγήκε από τον τότε Κοινοτάρχη που έχει καταδικαστεί και όλοι ξέρουμε το τι έχει κάνει. Όλοι επίσης ξέρουμε το πως λειτουργεί αυτή η σύμφωνη γνώμη και πως χειραγωγείται με δέλεαρ το χρήμα, όπως ξέρουμε και τους πουλημένους και τους ενδιάμεσους, τους υπαλλήλους και τους κολλητούς που τα βρίσκουν μια χαρά με αποτέλεσμα να φτάσουν οι ανεμογεννήτριες στην καρδιά της ΟΧΗΣ, με τον κόσμο ακόμα ανημέρωτο για τα ουσιώδη και εκεί και εδώ.

Ας αλλάξουμε θέμα και ας πάμε στην Περιφέρεια τώρα όπου ο κ.Μπακογιάννης εκτός των άλλων μας είπε για την συνάντηση που είχαν με τον κ.Σταθάκη . Όλοι οι Δήμαρχοι της Φθιότηδας, κόσμος λαός, και ο Σταθάκης ακούνητος ..

Στα δικά μας πάλι, περιμένετε στο ακουστικό σας για νέα , η τουλάχιστον στην οθόνη σας. 

Η Συντονιστική μας έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, ο κόσμος που στηρίζει ακόμα περισσότερος , και είδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου