Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα φορέων και πολιτών της Νότιας Καρυστίας για το Δημοτικό Συμβούλιο της 10-4-2017.

Την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 , πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στα Καλύβια, όπου παρεβρέθηκε και ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κος Νικόλαος Μαυραγάνης.

Ο κ.Μαυραγάνης μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι μετά την κύρωση των δασικών χαρτών, για να μπορέσουν να εισπράτουν ενοίκια από τις εταιρίες Αιολικών Πάρκων οι ιδιοκτήτες γης , πρέπει με κάποιο τρόπο να αναγνωρίσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Στο αίτημα της επιτροπής φορέων και πολιτών για τους δασικούς χάρτες, το ιδιοκτησιακό και τις εταιρίες Αιολικών Πάρκων, για συμμετοχή του Δήμου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καρύστου, την Κυριακή 23-4-2017, ο Δήμαρχος κ.Λευτέρης Ραβιόλος εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την μη συμμετοχή του Δήμου στην συγκέντρωση, και πρότεινε στους δημοτικούς συμβούλους εάν επιθυμούν να παρεβρεθούν.

Υπέρ της συμμετοχής του Δήμου στην συγκέντρωση της Κυριακής 23-4-2017 , τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Ζαφείρης , ο κ. Ιωάννης Ρουκλιώτης και η δημοτική σύμβουλος και κ.Κούλα Βρανά.

Παρά τις συνεχείς και έντονες παρεμβάσεις των μελών της επιτροπής που παρεβρέθη σύσσωμη στο Δημοτικό Συμβούλιο , στην πραγματικότητα το θέμα δεν μπήκε σε ψηφοφορία , με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην συμμετέχει επίσημα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής 23-4-2017


 Ακολουθεί το αίτημα της Επιτροπής που είχε κατατεθεί προς συζήτηση στις 6 Απριλίου 2017

Αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών της Νότιας Καρυστίας.


Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Πολιτών της Νότιας Καρυστίας, κατέθεσε χτες το πρωί αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  εντός της εβδομάδας μιας και οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών πιέζουν ασφυκτικά 21/5/17, και καλεί τον Δήμο να συμμετάσχει σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην πλατεία Καρύστου.


Τα θέματα στο αίτημα είναι ως εξής.

1. Γνωστοποίηση της έκθεσης που ολοκλήρωσε η νομική σύμβουλος του δήμου,κ.Δάφνη Τριμίτζιου Νταλάκα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νότιας Εύβοιας και τρόποι αξιοποίησης των προτάσεων της έκθεσης.

2. Ενεργοποίηση επιτροπής αγώνα του Δήμου Καρύστου κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Φλεβάρη.

3. Συμμετοχή του Δήμου Καρύστου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει η Επιτροπή φορέων και πολιτών για την Κυριακή 23 Απριλίου και ώρα 11 στην πλατεία Αμαλίας στην Κάρυστο για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στους δασικούς χάρτες ,στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα της περιοχής και στην άναρχη και ασύδοτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον Δήμο Καρύστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου