Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Παραπολιτικά σχολιανά για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11-4'2017

Αφού τα είπαμε ωραία ωραία και σοβαρά ας τα πούμε και από την άλλη σκοπιά, που πάντα έχει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον γιατί σαν το φαγητό, αν δεν βάλεις και λίγο αλάτι βρε παιδί μου, δεν λέει.

Μου έκανε εντύπωση που ο κ.Μαυραγάνης, με το που τέλειωσε την ενημέρωση για τα θέματα, μας είπε , " Τελειώσαμε νομίζω εμείς να μου επιτρέπεται να πηγαίνω", κάπως έτσι.

Γιατί έφυγε ο υφυπουργός?

Μα γιατί το λέει και η λέξη, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ, κυβερνητικός κυβερνητικότατος, πως να κάτσει σε κουβέντα που στρέφεται ενάντια στην επείγουσα κυβερνητική πολιτική που θέλει να βάλει ανεμογεννήτριες όπου φυσάει ο αέρας και κατά που φυσάει ο άνεμος?

Δεν μου άρεσε καθόλου αλλά είναι κάπως όπως πας σε ένα σπίτι επίσκεψη και σε σερβίρουν ένα νερατζάκι κοτρόνα, και σε ρωτάει η νοικοκυρά, " Ωραίο το γλυκάκι μας?" " Ωραίο, ωραίο"!! λέμε, εμείς ενώ το έχουμε στριμώξει στην δεξιά μεριά και σκεφτόμαστε μη φύγει το σφράγισμα από το δάγκωμα.
Έτσι και εκεί, δεν μας άρεσε αλλά είπαμε και ευχαριστώ που πέρασε και μας είδε, μας έφερε και λεφτουδάκια από ότι κατάλαβα, επομένως, χαλάλι το σφράγισμα και το σκληρό το νερατζάκι.

Στο συμβούλιο ήταν παρούσα και η κ.Ντασίου πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου που άκουγε με ικανοποίηση τα βήματα προόδου για την μονάδα νεφρού.
Τα ξέρει βέβαια καλύτερα αφού ασχολείται συνέχεια με αυτό το θέμα όπως και ο  κ.Μίχας , ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου μας.
Η αλήθεια είναι μια και επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά.
Αν δεν σε βρει το πρόβλημα να το ζεις κάθε μέρα, δεν καίγεσαι να το κυνηγήσεις κάθε μέρα, και έτσι ο Γολγοθάς που ζει ο συγγενής της κ.Ντασίου, ίσως τελικά σώσει πολύ κόσμο.

Στιγμή συγκίνησης, μεγάλης συγκίνησης, ήταν όταν ο κ.Ζαφείρης Θανάσης, μίλησε για τα αιολικά.
Είπε με λίγα λόγια να σώσουμε ότι μπορούμε, να κάνουμε έστω και τώρα , την ύστατη στιγμή ένα χωροθετικούλι, κάτι τέλος πάντων και όχι απλά να κοιτάμε το τι γίνεται.
Υπήρχε η εντύπωση ότι Όσες πιο πολλές τόσο πιο καλά, στην προηγούμενη διοίκηση, κάτι που έφερε αντιρρήσεις στην προηγούμενη διοίκηση που είπε κάτι για να μη μπαίνουν σε αρχαιολογικούς χώρους μνημεία φύσης κλπ. , αλλά μη φανταστείς ότι επέμεινε και πολύ. Για τα μάτια του κόσμου που λένε.
Και μετά σε κάποια στιγμή η προηγούμενη διοίκηση είπε το αμίμητο, το γνωστό παραμύθι καραμέλα, η καλύτερα την μασημένη τσίχλα που κολλάει από σόλα σε σόλα ότι λέει οι οικολόγοι θέλουν να διώξουν τους ιδιοκτήτες από την γη τους.
Λοιπόν , αν βάλεις τα στοιχεία κάτω, μέτρα πόσοι είναι οι ιδιοκτήτες, πόσοι είναι οι οικολόγοι.
Τι να την κάνουν τόση γη χρυσέ μου οι άνθρωποι?
 Και η απορία θα με φάει, το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν είναι να γελάς η να κλαις με τέτοια πράγματα.
Η άλλη αντιπολίτευση του Αλλιώς έλλειπε.
Έλεγα μήπως επειδή είναι του θέματος θα ήταν, αλλά μπα.
Την Κυριακή λοιπόν στις 23 αναγνώστη να πιστεύεις ότι πρέπει να υπάρχει φρένο και όλα αυτά που λέμε τόσο καιρό, έλα στην πλατεία.
Αν πιστεύεις ότι τα αντισταθμιστικά δεν είναι αρκετά, πάλι έλα.
Αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει σωστή χωροθέτηση, έλα και συ.
Αν θέλεις βρε παιδί μου, να ακούσεις μια άλλη γνώμη, πέρνα, και αν δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στα σχέδια των κυβερνώντων για την περιοχή μας, πέρνα μια βόλτα.

Ο Δήμαρχος μας είπε ότι ο κ.Αποστόλου έβαλε την υπογραφούλα του στις άδειες.
Κατάλαβες αναγνώστη, από πίσω βάζει την υπογραφούλα, από μπροστά λέει, βγείτε αγωνιστείτε, τρέξτε..
Τι να πω,, η θητεία στην Αριστερά του Σύριζα αφήνει κουσούρια.

Ο Δήμαρχος είπε βέβαια ότι όλες αυτές οι συζητήσεις είναι χρήσιμες, αλλά τα χρόνια που ζούμε και αυτά που θα έρθουν είναι πολύ δύσκολα και οι ΑΠΕ, βοηθάνε στο γενικό εισόδημα και θα προσέξουν να γίνουν όλα σωστά.
Τι να πω.. ?  Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για το μακροπρόθεσμο καλό της περιοχής και ενώ ο Δήμαρχος πιστεύει ότι θα υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη, πολύ κόσμος έχει πολλές και μεγάλες επιφυλάξεις το πως αυτό μπορεί να γίνει με ένα τόσο μεγάλο αριθμό ΑΠΕ και ότι το μέτρο χάνεται μέρα με την μέρα, όπως χάθηκε και το δικό μου όνειρο να μπει ο δήμος μπροστά και να σταθούμε ενάντια στην αλόγιστη εξάπλωση των αιολικών.
Αυτά τα λίγα παραπολιτικούλια και η αλήθεια που βλέπω είναι ότι ο κόσμος έχει αφεθεί στην τύχη του και στα προβλήματα του.
Τέλος πάντων, Μεγάλη Βδομάδα έχουμε ας μπούμε στο κλίμα..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου