Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Μια πρόταση για τα καράβια στην γραμμή Στύρα - Αγία Μαρίνα.

Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα είναι πολλοί περισσότεροι από όσο νομίζουμε και η δύσκολη θέση που έρχονται πολλές φορές, είναι μια πραγματική γροθιά στο στομάχι σε κάθε άνθρωπο με το ελάχιστο φιλότιμο και σεβασμό προς τους συνανθρώπους του.

Η εισαγωγή αφορά ένα νέο κορίτσι , όχι πάνω από 25 χρονών, με μεγάλη δυσκολία ακόμα και να προχωρήσει για να μπει στο καράβι με το πι και υποβασταζόμενη από τον πατέρα της.
Στο καράβι παντόφλα από τα Στύρα για την Αγία Μαρίνα υπάρχουν πολλές σκάλες, στενές και δύσκολες. Υπάρχει μετά ένας διάδρομος και μετά η καμπίνα των επιβατών.

Αν κάποιος έχει πρόβλημα θα πρέπει να παραμείνει στο αυτοκίνητο. Αλλά τι γίνεται αν δεν έχει αυτοκίνητο?
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν αυτοκίνητο και τους έδωσαν 2 καρεκλίτσες να στριμωχτούν σε μια γωνία να προφυλαχτούν από τον αέρα και το κρύο.
Σαν δυο σπουργίτια είχαν ζαρώσει δίπλα στην λαμαρίνα και περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει το για άλλους και το κατά τα άλλα, καλό ταξίδι.

Δεν θα μπορούσε άραγε να μπει μια μικρή καμπίνα στο βάθος που είναι σκεπασμένo?
Δεν είναι κάποιο μεγάλο έξοδο, ούτε εμποδίζει τα αυτοκίνητα, ούτε χρειάζεται περισσότερο χώρο από 2 επιβατικά αυτοκίνητα το πολύ πολύ.

Όσο η οικονομική κατάσταση δυσκολεύει, τόσο περισσότερους θα βλέπουμε να μην έχουν αυτοκίνητο από την μια, με προβλήματα από την άλλη. Ας έχουν την καλοσύνη να το δουν αυτό το θέμα οι υπεύθυνοι. Ας κάνουν κάτι πολύ μικρό για αυτούς, κάτι πολύ μεγάλο για όσους το έχουν ανάγκη. 
Άλλωστε το μέτρο του πολιτισμού ,δεν είναι άλλο από την συμπεριφορά μας προς τους συνανθρώπους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου