Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Εις μνήμην .

Ο θάνατος είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής, είναι η μοναδική και αναντίρρητη αλήθεια που συνοδεύει κάθε νέα ύπαρξη σε αυτόν τον κόσμο.
Όμως ο τρόπος που διαχειριζόμαστε την ζωή στην πορεία της προς τον θάνατο δείχνει τον πολιτισμό, το ήθος και τις αξίες που πιστεύουμε και υπηρετούμε.
Αν δούμε τον τρόπο που φερόμαστε μέσω της οργανωμένης πολιτείας σε όλους αυτούς που γνωρίζουν την επώδυνη πορεία προς το φυσικό τους τέλος, είτε σε ανίατες ασθένειες είτε σε αρρώστιες που κάνουν την πολύτιμη ζωή έναν καθημερινό Γολγοθά, η καρδιά μας βουλιάζει από την απογοήτευση και την απελπισία μπροστά στην αδυναμία μας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να προσφέρουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους μια όσο το δυνατόν ανακουφιστική φροντίδα και συνθήκες που δεν θα επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη τους κατάσταση.

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας νέος άνθρωπος που η ψυχή του ήταν καθαρή και το μυαλό του γεμάτο όνειρα και καλοσύνη.
Έφυγε από την γειτονιά μας για την γειτονιά των Αγγέλων, εκεί που δεν θα υπάρχει πια ο καθημερινός πόνος, η καθημερινή αγωνία για θεραπεία και η αιώνια αιμορραγούσα πληγή στην καρδιά της οικογένειας .

Δεν θα είναι όμως η έλλειψη του μια σκιά που θα θαμπώνει με τον καιρό.
Θα είναι ένα φωτεινό αστέρι που θα μας δείχνει τον δρόμο και θα μας ατσαλώνει την θέληση και την πίστη για την ολοκλήρωση της μονάδας νεφρού στο νοσοκομείο μας.
Θα είναι ο φόρος τιμής προς το νέο αυτό παιδί και την οικογένεια του, η παρηγοριά προς τους άλλους ασθενείς που θα έχουν μια ελπίδα για μια αξιοπρεπή και χωρίς επιπλέον αγωνία την κάθε στιγμή για την ζωή τους.

Θα είναι η μνήμη του το ατσάλι στην αμφιβολία μας,
η δύναμη στην λιποψυχία μας,
η αποφασιστικότητα μπροστά στα εμπόδια ,
ο σκοπός που θα αποδώσει καρπούς.

Αιωνία του η μνήμη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου