Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Έχει σηκωθεί Καρυστινός αέρας για τα αιολικά .

Η Αντίθεση των τοπικών κοινωνιών σε σχέση με τα αιολικά όλο και δυναμώνει σε όλη την Ελλάδα, μιας και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια είχαν τον καιρό να δουν το πως λειτουργούν , τι επιπτώσεις έχουν και την ουσιαστική η όχι χρησιμότητα τους .

Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι δεν έχει καμιά σημασία τελικά το αν όντως φυσά δυνατά και συνέχεια η όχι, μιας και τα σχέδια τους είναι να μπουν παντού, όπως ακόμα και στο Νότιο Πήλιο η στην Πελοπόννησο κλπ.

Πολλοί σκέφτονται ότι αυτές οι περιοχές και τα νησιά είναι κατά αρχήν τουριστικά και για αυτό εναντιώνονται ενώ εμείς δεν έχουμε αυτή την τουριστική δυναμική, επομένως γιατί όχι?

Κατά πρώτον, η Νότια Καρυστία σαν παρθένο περιβάλλον ΑΚΟΜΑ σε πολλά σημεία της, έχει τις προοπτικές για συγκεκριμένα είδη τουρισμού με άμεσο όφελος των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο, και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν πέσει και πολλά χρήματα προβολής της περιοχής, και πολλές ελπίδες επαγγελματιών όπως και αναμενόμενες επενδύσεις.

Δυστυχώς για μας , όχι μόνο δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή στα κτήρια μας και στην διατήρηση της αρχιτεκτονικής μας  ομορφιάς, αλλά επί πλέον οι τότε αρχές έδωσαν άδειες που κατέστρεψαν κάθε προοπτική . 
Όταν λοιπόν μιλάμε για σεβασμό στις Αρχές, καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι κάθε εποχής ΑΡΧΕΣ, άφησαν την πόλη μας να μην μπορεί να ενταχθεί σε αυτόν το τόσο περιζήτητο τουριστικό χάρτη.
Για παράδειγμα θα σας πω, ότι στα νησιά υπήρχε ακόμα και αστυνόμος που επέβλεπε την παραμικρή παρέμβαση στα σπίτια και δεν άφηναν κανέναν να κατεδαφίσει η να αλλάξει κάτι.
Δεν είναι φταίξιμο των πολιτών αλλά των αρχών , μιας και η συνήθης πρακτική είναι για όλα τελικά να φταίνε οι πολίτες.

Με τις νέες μορφές τουρισμού όμως έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία που κινδυνεύουμε να την χάσουμε με την αλόγιστη ανάπτυξη των αιολικών πάρκων.
Μερικοί φωνάζουν για τους κατοίκους των χωριών όταν τα λέμε αυτά, αλλά αμέσως στην δεύτερη πρόταση λένε ότι οι περισσότεροι έχουν κατέβει στην Κάρυστο η στην Αθήνα. 
Επομένως όταν μιλάμε για επιβίωση της πόλης, εννοούμε και την επιβίωση των κατοίκων των χωριών που μέσω της εσωτερικής μετανάστευσης, ζουν και εργάζονται στην Κάρυστο.

Κατά δεύτερον, σίγουρα σε έναν τόπο με μεγάλη έκταση θα μπορούσε να υπάρξει και μια βιομηχανική μονάδα όπου ο κόσμος θα είχε δουλειά και η Χώρα θα μπορούσε να ωφεληθεί.
Όμως μια βιομηχανική μονάδα, είναι σε συγκεκριμένη τόπο, καταλαμβάνει συγκεκριμένη έκταση και παράγει συγκεκριμένο προϊόν.
Τα αιολικά είναι βιομηχανικές μονάδες που όμως καταλαμβάνουν όλη την έκταση του δήμου τελικά, δεν έχουν τους ανάλογους εργαζόμενους και το προϊόν, αμφισβητείτε έντονα .
Όταν λέμε ότι σε μια Ανώνυμη Εταιρία που αλλάζει χέρια την ευθύνη της απόσυρσης τελικά δεν την έχει κανείς, δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε με τα κουφάρια ξενοδοχειακών μονάδων.
Τα παρατημένα ξενοδοχεία δεν έχουν συνοδευτικά έργα καταστροφής, δεν έχουν ασυντήρητα  δίκτυα της ΔΕΗ, δεν έχουν την αντίστοιχη κάλυψη εδάφους και ούτε επιπτώσεις μακρύτερα από τον χώρο που καταλαμβάνουν. Είναι επίσης ανά πάσα στιγμή κατεδαφιστέα η προς αναστύλωση.

Το να είναι κάποιος εκλεγμένος σημαίνει ότι κάποιοι τον ψήφισαν για να εκλεγεί και τον ψήφισαν σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του συνδυασμού που προϊσταται.
 Ο κάθε εκλεγμένος είναι για μια συγκεκριμένη περίοδο, ενώ ο πολίτης  μέσω της ψήφου, παραμένει πάντα εν ενεργεία.

Παντού στην Ελλάδα έχει σηκωθεί Καρυστινός αέρας που προσπαθεί να διώξει μακριά τα αιολικά πάρκα, και εδώ ένα αεράκι που σιγά σιγά δυναμώνει.  Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δυναμώσει αρκετά για να μην υπάρξει στο άμεσο μέλλον η πλήρης απαξίωση της περιοχής μας.
Για να μην υπάρχει ανάθεμα από τις επόμενες γενιές και τύψεις από τις τωρινές.
4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ειδες ποσοι ησασταν στο συμβουλιο ο αερας σε μαρανε...

Sophia Kollia είπε...

Αεράκι είπα χρυσέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λόγου χάρ και άλλοι 10 που ξέρω δεν παραβρέθηκαν για διάφορους επαγγελματικούς λόγους. Τι παει να πει αυτό??

H επόμενη λοιπόν εκλογική διαδικασία στο δήμο θα σου δείξει πόσοι είναι. Μη συγχίζεσαι

Ανώνυμος είπε...

Και πως ο δημος θα φερει αντισταση οταν δεχεται δωρεες εργων απο της εταιριες ανεμογενητριων ..πιο παραδειγμα διχνει στους πολιτες της??και για πιο τουρισμο ??προφανως η λεξει τουρισμος στη περιοχη μας ειναι αφηρημενη ενοια...

Δημοσίευση σχολίου