Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προβληματισμοί και σκέψεις διαβάζοντας την ανακοίνωση του Σ.Ε.Β.Κ. .

Από την αρχή που διάβασα την ανακοίνωση του Συνδέσμου προβληματίστηκα πάρα πολύ.
Πρώτον θα περίμενα σε μια συγκέντρωση με θέμα "Την απόσυρση των δασικών χαρτών και την ανάκληση των αδειών των νέων αιολικών πάρκων' όπως είναι και το ψήφισμα που υπέγραψαν στην πλατεία πάνω από 100 συμπολίτες μας, ο Σύνδεσμος να είχε έναν χαιρετισμό συμπαράστασης, και όχι μια ανακοίνωση που θα μπορούσε να έχει μείνει σαν δελτίο τύπου στις ηλεκτρονικές εφημερίδες και τα κοινωνικά δίκτυα.
Δεύτερον, μετράμε 4 φορές την φράση, "Το ΔΣ του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου στηρίζει και θα στηρίζει " ενώ στο τέλος διαβάστηκαν τα ονόματα που υπογράφουν μέλη του ΔΣ.
Και να μην το είχα σκεφτεί όταν διάβασα την ανακοίνωση, εκείνη την ώρα που το άκουγα πράγματι κατάλαβα ότι το ΔΣ και τα συγκεκριμένα μέλη έχουν εγκρίνει και συμφωνήσει σε αυτήν την ανακοίνωση και δεν μιλούν εκ μέρους όλων των Επαγγελματοβιοτεχνών μέλη του Συνδέσμου, οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν υπογράψει το ψήφισμα, όπως και υπάρχει σφραγίδα του συνδέσμου στο ψήφισμα.

Τρίτον, διαβάζουμε το "Νόμιμων ιδιοκτητών γης" , και φυσικά η επόμενη ερώτηση είναι, "Γιατί υπάρχουν και παράνομοι ιδιοκτήτες γης?" Ποιους εννοεί δηλαδή?
Ας πούμε ότι κάποιος τσακώνεται  με τον γείτονα και πάνε στο δικαστήριο, το οποιδήποτε όργανο τι δουλειά έχει να πάει να υποστηρίξει είτε τον νόμιμο είτε τον παράνομο?
Όσο για τους ιδιοκτήτες γης που ενοικιάζουν στις ΑΠΕ, ούτε μια αναφορά!

Τέταρτον διαβάζουμε την πρόταση: "Από οποιοδήποτε επενδυτή και οποιαδήποτε μορφή επένδυσης που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί νόμιμα στον δήμο Καρύστου"

Σε αυτή την πρόταση σίγουρα έχουν μπει λάθος οι λέξεις. Δηλαδή λέει "να υλοποιηθεί νόμιμα στον δήμο Καρύστου" εννοείται όμως ότι θα υλοποιηθεί με τους νόμους και τους τύπους γιατί όλοι πρέπει να παραδεχτούν ότι ο δήμος μας πάει με την κεραία του νόμου και προσέχει πάρα πολύ. Επομένως το "νόμιμα " έπρεπε να μπει μπροστά από το "επενδυτή"  και " οποιαδήποτε μορφή επένδυσης".

Μιας και πολλοί επενδυτές δεν είναι νόμιμοι ,ούτε αυτοί ούτε οι επενδύσεις τους. Για αυτό τον λόγο και ξεψαχνίζουν συνήθως τους επίδοξους επενδυτές . Για παράδειγματα μπορούμε να ανατρέξουμε στην ιστορία της πόλης μας με διάφορους που προσπάθησαν για διάφορα και είναι σε πολύ κόσμο γνωστά. Στο εθνικό επίπεδο μπορούμε να πούμε για παράδειγμα τον Κοσκωτά, τον Καλογρίτσα τώρα κλπ.
Πέμπτον, όλα όσα αναφέρονται για τον τουρισμό, την κτηνοτροφία , την προστασία των περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και τουριστικό ενδιαφέρον θα ήθελα να παρακαλέσω και δημοσίως την Πρόεδρο της Κοινότητας Καρύστου και Πρόεδρο του Συνδέσμου, να ανατρέξει στην   απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία σύσσωμη η Δημοτική Αρχή είχε βάλει όρους.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!