Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Συμμετοχή στην παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών της Α Λυκείου, με θέμα «Ξενάγηση στα μονοπάτια της φύσης και της Ιστορίας»

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Συμμετοχή στην παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών της Α Λυκείου, με θέμα «Ξενάγηση στα μονοπάτια της φύσης και της Ιστορίας»


Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στις 10:00 το πρωί και ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Λυκείου Καρύστου οι μαθητές της Ε Τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών της Α Λυκείου ΓΕΛ, με θέμα «Ξενάγηση στα μονοπάτια της φύσης και της Ιστορίας».

Αφετηρία της ξενάγησης ήταν το ρωμαϊκό μαυσωλείο στο κέντρο της πόλης, ακολούθησε η ξενάγηση στο κάστρο Μπούρτζι, με τελικό προορισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον κήπο του Μουσείου με ποικίλες δράσεις. Χωρισμένοι σε ομάδες ενημερωθήκαμε από τους ίδιους τους μαθητές της Α  Λυκείου για θέματα σχετικά με τον ρωμαϊκό πολιτισμό στην πόλη της Καρύστου αλλά και την τοπική μας ιστορία και παράδοση.  Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε τις ερωτήσεις και τις απορίες μας, τις οποίες απαντούσαν με προθυμία οι ίδιοι οι μαθητές της Α Λυκείου. Παρακολουθήσαμε προβολή φωτογραφιών με αξιοθέατα της πόλης μας και των περιχώρων, συμπληρώσαμε σταυρόλεξα, παίξαμε παιχνίδια και απολαύσαμε το κέρασμα.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές τας Α Λυκείου όσο και στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του Προγράμματος, κ.Κέλλυ Αλεξανδρή και κ.Δήμητρα Παπαδοπούλου, για την εξαιρετική αυτή παρουσίαση! Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση στην παρουσίαση από όπου αποκομίσαμε αξιόλογες πληροφορίες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου