Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Ο Γερμαλίξ ο Κατσιβλίξ και ο Προβατολίξ μπροστά στην αξιολόγηση.

Mια φορά και ένα καιρό , τον καιρό των προβάτων, τα κατσικάκια αισθανόντουσαν πολύ παραγκωνισμένα.
Βλέπετε  το θέμα είναι ότι τα πρόβατα είναι πιο πολλά και τα κατσικάκια έπρεπε να κουντουλάνε , να πηδάνε από εδώ και από εκεί για να φαίνονται και να ακούγονται.
Τα πρόβατα άρχισαν να δυσανασχετούν, να προσπαθούν να τα περιορίσουν μέχρι που κουράστηκαν και σαν πρόβατα που είναι, μπερδεύτηκαν από ένα κατσίκι που φορούσε την προβιά ενός προβάτου με φουντωτό μαλλί που φαινόταν από μακριά.

Τα κατσικάκια έκαναν τρελές χαρές!
Σταμάτησαν να πηδάνε και να βελάζουν δαιμονισμένα και παράτησαν τα άλλα πρόβατα στην ησυχία τους. Όλα μαζί τώρα ακολουθούσαν το κατσίκι πρόβατο και τα κατσίκια προσπαθούσαν να κρατήσουν τα κατσικίσια βελάσματα μην τα πάρουν χαμπάρι τα πρόβατα και σκορπίσουν.


Μπήκε μέσα στην Βουλή το κατσίκι και πέταξε την προβιά, αλλά !! Τι θαύμα! Τι έκπληξη στα κατσίκια που περίμεναν πως πως την αποκάλυψη! Το κατσίκι δεν ήταν πια κατσίκι! Ήταν ένα μεγάλο φουντωτό πρόβατο λες και η προβιά ήταν μαγική  και μετέτρεψε το κατσίκι σε πρόβατο.

Στην αρχή έμειναν άφωνα, μετά άρχισαν να το σκέφτονται και να λένε." Γιατί όχι? Τα πρόβατα τόσα χρόνια πως το κάνουν? Και αν αρχίσουμε πάλι να πηδάμε από εδώ και από εκεί, πάλι θα μείνουμε στην απ έξω . Τουλάχιστον τώρα έχουμε έναν αρχηγό που κάποτε ήταν κατσίκι. Αν χρειαστεί θα ξαναρχίσουμε να κάνουμε φασαρίες και να κάνουμε τα κοπάδια άνω κάτω"

Αυτό σκέφτηκαν τα κατσίκια και ανακατεύτηκαν με τα πρόβατα και ο καιρός κυλούσε.

Μια μέρα ο κακός λύκος κατέβηκε από τον Βορά και άρχισε να φωνάζει ότι θα φάει όλα τα πρόβατα και όλα τα κατσίκια.
"Όχι όχι!!" φώναξαν τα πρόβατα!
"Όχι όχι" φώναξαν τα κατσίκια!!


Άρχισαν τα παράπονα και τα κλάματα .Άρχισαν οι απολογισμοί και κατηγορίες. Άρχισαν οι δικαιολογίες και αφορισμοί.
" Eσείς φταίτε!" φώναζαν τα πρόβατα στα κατσίκια!
"Εσείς φταίτε!" φώναζαν τα κατσίκια στα πρόβατα!

" Χα χα χα!" γελούσε ο λύκος που έβλεπε τους τσακωμούς στην τηλεόραση και έστελνε τις ύαινες και τα κογιότ να λυμαίνονται την γη των κοπαδιών που τρομαγμένα και φοβισμένα δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να τσακώνονται και να κλαίνε μέρα νύχτα.

Τελικά ήρθε η ώρα που όλοι φοβόντουσαν και ο κακός λύκος Γερμαλίξ έστειλε μαντάτο να μαζευτούν όλα τα πρόβατα μαζί με τα κατσίκια στο μαντρί για να συμφωνήσουν και να υπογράψουν σε όλα όσα τους έλεγε στα γράμματα του , αλλιώς θα τους έκανε μια χαψιά, χωρίς τις προβιές και τα κέρατα.

" Θα υπογράψουμε όσα θέλει ο Γερμαλίξ, αλλά θα έχουμε πρόγραμμα για να αντιμετωπίζουμε τις ύαινες και τα κογιότ. Θα τα κανονίσουμε μόλις φύγουν και είμαστε τόσο έξυπνοι που θα τα καταφέρουμε!"

" Δεν είστε έξυπνοι! Είστε κατσίκια! Είστε καλοί μόνο στην σούβλα το Πάσχα!" φώναζαν τα πρόβατα.
"Και σεις είστε μόνο καλοί βουλωτό στον φούρνο!" απαντούσαν τα κατσίκια και τα έσπρωχναν με τα κέρατα τους να κάτσουν στην θέση τους μέσα στο μαντρί .


Οι ύαινες και τα κογιότ έκαναν βόλτες απ΄έξω και κάθε τόσο έτρωγαν και από ένα και το έκλαιγαν μετά όλα τα άλλα κατηγορώντας τα πρόβατα αν ήταν κατσίκι το θύμα, και τα κατσίκια αν το θύμα ήταν πρόβατο.

Ήρθε η ώρα λοιπόν και όλα τα πρόβατα και τα κατσίκια κάθισαν ήσυχα στα έδρανα της σύναξης τους που την λένε Βουλή.
Ανέβηκε στο βήμα το κάποτε κατσίκι και τώρα πρόβατο ντεμέκ και άρχισε να κλαίει από την μια , να παρακαλάει από την άλλη και να υπόσχεται ότι θα βρει τρόπο να ξεφύγουν αρκεί, αρκεί να δεχτούν όλοι ότι αυτός θα ήταν ο συνομιλητής με τον Γερμαλίξ.
Ο πρώην αρχηγός των προβάτων άρχισε να γελάει δυνατά και όλα τα ζώα κάθισαν προσεχτικά να τον ακούσουν.
"Αν δεν με είχατε κατεβάσει εσείς παλιοκάτσικα με τις φασαρίες σας και τις μεταμφιέσεις σας εγώ θα είχα διώξει όλα τα κογιότ και τις ύαινες, Θα είχα βάλει στην θέση του τον Γερμαλίξ και τώρα δεν θα φοβόμασταν όλοι τόσο πολύ. Δεν σε εξουσιοδοτώ Κατσιβλίξ και ας ορμίσει ακόμα και εδώ μέσα!"

" Είσαι προδότης που δεν μας δίνεις την ευκαιρία να βρούμε χρόνο για λύση!" φώναξε ο Κατσιβλίξ ενώ ο Προβατολίξ χαμογελούσε σαρδόνια μπροστά στην άσχημη θέση των κατσικιών που στριμωχνόντουσαν δίπλα στα πρόβατα έτοιμα να αρχίσουν τις κουντουλιές και τις κλωτσιές.

Οι πράκτορες του Γερμαλίξ έκαναν βόλτες απ έξω και όταν κατάλαβαν ότι δεν είχαν σκοπό να συνθηκολογήσουν χωρίς φασαρίες έκλεισαν τις πόρτες και φυλάκισαν μέσα στην βουλή τους τα ζώα.

Συνέχεια...

Η Συνέχεια μετά την ψήφιση των μέτρων και το τέλος της αξιολόγησης.

Θα καταφέρουν άραγε τα ζώα να ελευθερωθούν? Nα συνεννοηθούν ? Να ζήσουν αρμονικά?

Το μέλλον θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου