Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Ο Γεράσιμος Λυκούδης και ο Γεράσιμος Μαλούτας σε ποδηλατική διαδρομή ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ!

Άλλο ένα στοίχημα με τον εαυτό τους ξεκινάνε οι ακούραστοι ποδηλάτες μας . 
Τα χρώματα της Καρυστινής ποδηλασίας θα ταξιδέψουν σε πολλές χώρες και ελπίζω το ταξίδι τους να είναι μια  πολύ όμορφη και αξέχαστη διαδρομή .

Με αυτά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα μπορούσε η Κάρυστος να γίνει ένα είδος ποδηλατικού κόμβου ,δηλ, να μπει για τα καλά στους χάρτες των σωματείων και των αθλητών.

Έτσι όπως πάνε οι Γεράσιμοι και ο Ναυτικός Όμιλος δεν το θεωρώ απίθανο!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Gerasimos Lykoudis added 7 new photos.
Ποδηλατική διαδρομή Γιβραλτάρ-Κάρυστος
Στις 8 Ιουνίου 2017, δύο έμπειροι ποδηλάτες αντοχής ο Γεράσιμος Λυκούδης και ο Γεράσιμος Μαλούτας, θα ξεκινήσουν με τα ποδήλατά τους ένα ταξίδι 3.000 μ. περίπου, με αφετηρία την πόλη του Γιβραλτάρ και τελικό προορισμό την πόλη της Καρύστου στην ΕΥΒΟΙΑ.
Οι χώρες που θα διασχίσουν κατά σειρά είναι: 
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΝΔΟΡΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ.
Θα διανύουν καθημερινά 200-300 χλμ. από επαρχιακές οδούς, με αποφυγή δρόμων ταχείας κυκλοφορίας και εθνικών οδών και θα ξεκουράζονται 6-8 ώρες την ημέρα.
Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντηθούν με ποδηλατικούς συλλόγους από όλη την ΕΥΡΩΠΗ, που έχουν ήδη εκδηλώσει την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια αυτή.
Ο στόχος της προσπάθειας αυτής αποσκοπεί στην ανάδειξη της ποδηλασίας, την προβολή της χώρας μας και ειδικότερα στην τουριστική προβολή της πόλης μας σε ολόκληρη την ΕΥΡΩΠΗ. 

Ήδη μετά την επιτυχημένη ποδηλατική πορεία του Λονδίνο-Κάρυστος το 2014, το LONDON-KARYSTOS Race αποτελεί κομμάτι του ποδηλατικού τριπτύχου "ΛΟΝΔΙΝΟ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ", "ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ– ΚΑΡΥΣΤΟΣ" και "ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ – ΚΑΡΥΣΤΟΣ".

Τρίπτυχο που στόχος μας είναι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο η πόλη μας να γίνεται πόλος έλξης αθλητών της ποδηλασίας από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Η εκπομπή ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ της Δημόσιας Τηλεόρασης, έχει προβάλει σχετικό αφιέρωμα στις 7/5/2014, για το LONDON-KARYSTOS Race.
Κατά τη διάρκεια του «Ευρω-ταξιδίου» τους, θα υπάρχει απευθείας σήμα που θα εκπέμπει δορυφορικά από το ποδήλατο, σηματοδοτώντας έτσι την ποδηλατική τους διαδρομή. Επίσης θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω διαδικτύου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Λίγα λόγια για τους ποδηλάτες:
Οι ποδηλάτες:
Γεράσιμος Λυκούδης
Ο αρχηγός της αποστολής, ιατρός στο Νοσοκομείο Καρύστου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τον αθλητισμό και δη το στίβο, με πολλές επιτυχίες σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Έχει τερματίσει 6 κλασικούς μαραθώνιους. Ξεκίνησε την ποδηλασία πριν από 12 χρόνια, θέλοντας να βοηθήσει το γιο του που είχε αρχίσει τα πρώτα του βήματα στην ποδηλασία. Στο διάστημα αυτό έχει ολοκληρώσει 10 συνεχόμενες Σπαρτακιάδες και όλες τις αποστάσεις brevet 200, 300, 400, 600, 1000 και 1200 χιλιομέτρων, εντός Ελλάδας, ενώ το 2015 ολοκλήρωσε με επιτυχία το Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι. Έχει δε, πολλές συμμετοχές σε αγώνες κυπέλλου της ΠΕΠΑ (χρονόμετρο, αντοχή), ενώ έχει οργανώσει με επιτυχία στην Κάρυστο πολλούς αγώνες ποδηλασίας βουνού και δρόμου.
Γεράσιμος Μαλούτας
Ο παλαίμαχος του διδύμου, γεννήθηκε το 1958. Ξεκίνησε την ποδηλασία το 1972. Υπήρξε αθλητής του Ηρακλή Μουσείου από το 1974 έως το 1977. Η δεκαετία του 1980 τον βρίσκει κάτω από το ποδήλατο λόγω σπουδών. Το 1991 συναντάει την ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων) και το αποτέλεσμα : 26 Σπαρτακιάδες, πολλοί αγώνες, 50 με 60 brevets, 3 Paris-Brest, αρκετά ποδηλατικά ταξίδια εντός Ελλάδος και Ευρώπης (Ζυρίχη- Αθήνα το 2000 με τους Ελβετούς του CDR).
Η πόλη της Καρύστου πάντα κοντά στα αθλητικά δρώμενα, στέκεται μέχρι τώρα δίπλα μας, χορηγός των προσπαθειών μας.
Θα είναι μεγάλη μας τιμή να ποδηλατήσουμε στην Ευρώπη φορώντας στη μπλούζα μας την γαλανόλευκη σημαία της χώρας μας , το θυρεό του αρχαίου νομίσματος της Καρύστου στο στήθος και στην πλάτη μας και το λογότυπο του Α.Ν.Ο.Κ που είναι ο αθλητικός όμιλος στον οποίον ανήκουμε και είναι πάντα στο πλευρό μας.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
Με εκτίμηση,
Γεράσιμος Λυκούδης
LikeShow more reactions
Comment

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου