Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

"Συμμετοχή στην υλοποίηση της μελέτης για την πιστοποίηση αρνιού και κατσικιού Καρύστου." Αίτημα από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Νότιας Καρυστίας.


Η διαδικασία πιστοποίησης είναι χρονοβόρα και απαιτεί πολλές προϋποθέσεις αλλά αξίζει κάθε προσπάθεια, μιας και τα οφέλη είναι μεγάλα.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ακριβώς το τι χρειάζεται. Μακάρι να υπάρξει θέληση και αποφασιστικότητα από τους κτηνοτρόφους για να γίνει κάτι τέτοιο.

http://www.agrocert.gr/pages/Content.asp?cntID=74&catID=48
4.β) Για Προϊόντα ΠΟΠ Ζωικής Προέλευσης
Επιχειρήσεις παραγωγής /τυποποίησης/εμπορίας με ιδιωτική ετικέτα τυροκομικών προϊόντων ΠΟΠ:
Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ (π.χ. τυροκομείο) υποβάλλει μια Αίτηση για κάθε προϊόν ΠΟΠ, προκειμένου να πιστοποιηθεί για την «παραγωγή-συσκευασία» με σκοπό την εμπορία του εν λόγω προϊόντος. 
Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην συσκευασία-τυποποίηση προϊόντων ΠΟΠ (τυποποιητήρια) υποβάλλει μια Αίτηση για κάθε προϊόν ΠΟΠ, προκειμένου να πιστοποιηθεί για την «συσκευασία-τυποποίηση» με σκοπό την εμπορία του εν λόγω προϊόντος. Επισημαίνεται ότι το προϊόν προς επεξεργασία πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από πιστοποιημένες από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ μονάδες παραγωγής.
Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην εμπορία προϊόντος ΠΟΠ με ιδιωτική ετικέτα υποβάλλει μια Αίτηση για κάθε προϊόν ΠΟΠ, προκειμένου να πιστοποιηθεί για τη χρήση της καταχωρισμένης ένδειξης με σκοπό την «εμπορία» του εν λόγω προϊόντος. Επισημαίνεται ότι το προϊόν προς διακίνηση πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από πιστοποιημένες από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ μονάδες παραγωγής ή/και τυποποίησης.
Επιχειρήσεις παραγωγής /τυποποίησης-τεμαχισμού/εμπορίας με ιδιωτική ετικέτα κρέατος ΠΟΠ: 
Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή κρέατος ΠΟΠ (σφαγείο) υποβάλλει μια Αίτηση για κάθε προϊόν ΠΟΠ, προκειμένου να πιστοποιηθεί για την «σφαγή» με σκοπό την εμπορία του εν λόγω προϊόντος.
Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην συσκευασία-τυποποίηση κρέατος ΠΟΠ (επιχείρηση τεμαχισμού ή/και τυποποίησης κρέατος) υποβάλλει μια Αίτηση για κάθε προϊόν ΠΟΠ, προκειμένου να πιστοποιηθεί για την «συσκευασία-τυποποίηση» με σκοπό την εμπορία του εν λόγω προϊόντος. Επισημαίνεται ότι το προϊόν προς επεξεργασία πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από πιστοποιημένες από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ επιχειρήσεις παραγωγής (σφαγεία) ή/και επιχειρήσεις εμπορίας με ιδιωτική ετικέτα.
Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην εμπορία κρέατος ΠΟΠ με ιδιωτική ετικέτα (έμποροι κρέατος, αιγοπροβατοτρόφοι-έμποροι) υποβάλλει μια Αίτηση για κάθε προϊόν ΠΟΠ, προκειμένου να πιστοποιηθεί για τη χρήση της καταχωρισμένης ένδειξης με σκοπό την «εμπορία» του εν λόγω προϊόντος. Επισημαίνεται ότι το προϊόν προς διακίνηση πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από πιστοποιημένες από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ επιχειρήσεις παραγωγής (σφαγεία) ή/και επιχειρήσεις τεμαχισμού ή/και τυποποίησης κρέατος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κρέατος (σφαγεία) μπορούν να υποβάλλουν Αίτηση για τα προϊόντα «Αρνάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π.» και «Κατσικάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π.», μόνο τα σφαγεία που εδρεύουν στην επαρχία Ελασσόνας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου του Νομού Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου